kj36 Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 Witam, kolega ma również Audi A4 B6 (benzyna) ma też VAG, u niego bez problemu łączy się z komputerem i może wszystko sprawdzać, natomiast u mnie w ogóle nie chce się połączyć, gdzie szukać rozwiązania i od czego zacząć?? Nadmienię, że ostatnio podjechałem do jakiegoś serwisu to też gość nie mógł się podłączyć jakimiś dwoma komputerkami
darkle Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 Może coś z gniazdem jest nie tak? Może ktoś ściągając tę osłonę w której umocowane jest gniazdo EOBDII urwał jakiś kabelek? Ja bym od tego zaczął.
MASATO Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 a może poprzedni właściciel w celu zabezpieczenia autka przed złodziejami odpiął zasilanie we wtyczce obd (po podpięciu kabla świeci się lampka na kablu ?) lub całkiem są odpięte kabelki, bez rozebrania tego ciężko cokolwiek stwierdzić
kj36 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Opublikowano 10 Października 2011 Z gniazdem jest chyba wszystko ok bo po podłączeniu kabelka świeci się dioda
HOODY100 Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Witam u mnie A4 B6 2.0 benzyna 2001rok jest to samo mam problemy z połączeniem pare tygodni temu mechanior z wielkimi trudnościami ale za którymś razem się połączył teraz nie daje rady jak sprawdzić co jest nie tak pozdrawiam
Łukasz 26 Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Witam! U mnie jest ten sam problem z połączeniem z vag-iem dodatkowo świeci abs, próbowałem już na kilku różnych komputerach i nic. Gniazdo jest ok. Pozdrawiam
marwyk Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 zmienić prędkość odczytu - na mniejszą
kj36 Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Opublikowano 28 Marca 2020 Witam, problem z połączeniem kompa z autem rozwiązany. Może komuś się przyda. Problem jest z radio, po odpięciu radio od kostek program do diagnostyki działa bez problemów, nawet z najtańszym niebieskim kablem z allegro.
Rekomendowane odpowiedzi