Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Ramiona wycieraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje się może jakie są ceny w ASO kompletu tych ramion z wycieraczkami AREO?? No jak na allegro juz jest po 250zl i tez prosto od dystrybutora części audi to w salonie po ile ???

Opublikowano

Czy po zmianie ramion na aero przestanie wkońcu piszczeć i chrobotać?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

znalazłem zestaw ramiona + wycieraczki aero za 250zł. Ile kosztują same wycieraczki aero? wymieniam wycieraczki minimum 2x w roku, dlatego pytam :eusathink:

Opublikowano
znalazłem zestaw ramiona + wycieraczki aero za 250zł. Ile kosztują same wycieraczki aero? wymieniam wycieraczki minimum 2x w roku, dlatego pytam :eusathink:

Komplet ramion i wycieraczek kupowałem u tego człowieka:

Po wymianie wreszcie cisza podczas pracy wycieraczek :)

Jak widać, ma na sprzedaż również same pióra.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Komplet ramion i wycieraczek kupowałem u tego człowieka:

Po wymianie wreszcie cisza podczas pracy wycieraczek :)

Jak widać, ma na sprzedaż również same pióra.

--

Pozdrawiam.

Sławek

strasznie drogo tj. 500-700zł rocznie na same wycieraczki. Czy można wymienić na ramiona do zwykłych wycieraczek (tych w sklepach i supermarketach) za 20-50zł wtedy mogę wymieniać nawet co 2 m-ce. Miałem w Oplu Vectra zwykłe wycieraczki za 30-40zł i bardzo byłem z nich zadowolony, a w Audi za 180-260zł to trochę przesada

Opublikowano

Kto mi powie czym się różnią te części (wg ETKA):

4B1955425C - opływowe pióro wycieraczki (strona kierowcy i pasażera) - koszt. 106zł

4B0998002 - zestaw piór do wycier. "aero" (strona kierowcy i pasażera) - koszt 186zł

czy rozumieć to tak że pierwszy nr to 1 wycieraczka a drugi to kpl.2 szt.

Opublikowano
strasznie drogo tj. 500-700zł rocznie na same wycieraczki. Czy można wymienić na ramiona do zwykłych wycieraczek (tych w sklepach i supermarketach) za 20-50zł wtedy mogę wymieniać nawet co 2 m-ce. Miałem w Oplu Vectra zwykłe wycieraczki za 30-40zł i bardzo byłem z nich zadowolony, a w Audi za 180-260zł to trochę przesada

Też jestem tego zdania.

Swoje ramiona przerobiłem na klips

Trzeba kupić stare ramiona klips np autozłom (za piwo):grin: odciąć tylko sam zaczep, przyspawać do oryg.ramion pomalować i działa

Teraz pasują wycieraczki po 10zł ze stacji paliw.Można wymieniać co 3 miesiące

Był gdzieś opis na forum

Opublikowano

Też jestem tego zdania.

Swoje ramiona przerobiłem na klips

Trzeba kupić stare ramiona klips np autozłom (za piwo):grin: odciąć tylko sam zaczep, przyspawać do oryg.ramion pomalować i działa

Teraz pasują wycieraczki po 10zł ze stacji paliw.Można wymieniać co 3 miesiące

Był gdzieś opis na forum

na razie wymieniam same gumki, ale trzeba pomyśleć o ramionach do zwykłych wycieraczek. Wolę kupić tańsze i wymieniać częściej, niż kupić ori i męczyć się rok, czy dłużej (za te same pieniądze albo nawet mniejsze). Muszę znaleść ten opis o którym wspomniałeś

Opublikowano

Same gumki u mnie nie pomogły, próbowałem.Ramiona były już rozklekotane na boki i źle wycierały

Nie mogę znaleźć tego opisu

Opublikowano
Same gumki u mnie nie pomogły, próbowałem.Ramiona były już rozklekotane na boki i źle wycierały

Nie mogę znaleźć tego opisu

u mnie gumki dobrze zbierają, tylko zależy jakie uda mi się kupić jedne piszczą od razu, a niektóre po jakimś czasie

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

można kupić od tego kolesia RAMIONA PIÓRA WYCIERACZEK AERO AUDI A4 B6 ORYG. (2591258171) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wycieraczki areo a jak się już te "jego" pióra zużyją to kupić jakieś tanie wycieraczki areo z sklepu ? za 20-30 zł ? czy te areo też są jakieś dziwne i tylko org ? jak to wygląda ? bo nie chce kupić ramion nowych a póżniej okaże się ze problem jest z samymi piórami do nich jak w przypadku B6 2001-2003

Opublikowano
można kupić od tego kolesia RAMIONA PIÓRA WYCIERACZEK AERO AUDI A4 B6 ORYG. (2591258171) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wycieraczki areo a jak się już te "jego" pióra zużyją to kupić jakieś tanie wycieraczki areo z sklepu ? za 20-30 zł ? czy te areo też są jakieś dziwne i tylko org ? jak to wygląda ? bo nie chce kupić ramion nowych a póżniej okaże się ze problem jest z samymi piórami do nich jak w przypadku B6 2001-2003

Widzę że już podnieśli cenę na wiosnę kupiłem od nich za 230 + KW.

A tak to polecam, bardzo dobry sprzedawca wszystko szybko i sprawnie idzie załatwić, i towar ori nowy, w końcu to serwis.

Opublikowano

ale później dokopie wycieraczki za 20-30 zł takie zwykłe ? czy znowu za 100+ zł ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie zakupiłem ten komplecik,- RAMIONA PIÓRA WYCIERACZEK AERO AUDI A4 B6 ORYG. (2622748219) - motoAllegro. Ramiona nie są zakończone na kształt litery "U" , ale są takie,jak tu- TEFLONOWE WYCIERACZKI AUDI A4 04-08 A6 ALLROAD (2600822133) - motoAllegro.

Opublikowano

Szukam w dobrej cenie ramiona wycieraczek zakończone na kształt litery "U" do B6

Opublikowano
Szukam w dobrej cenie ramiona wycieraczek zakończone na kształt litery "U" do B6

Fabrycznie takie nie wychodziły. Jedynie ratuje cię szukanie podobnych ramion z innego auta.

Opublikowano

Fabrycznie takie nie wychodziły. Jedynie ratuje cię szukanie podobnych ramion z innego auta.

ramię z B5 podeszłoby pod B6?

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu nie kombinował za używane ramiona zapłacisz pewnie koło 100pln. Ja za około 250pln kupiłem ori NOWE ramiona i wycieraczki AERO i powiem ci że efekt jest wart każdej złotówki.

W poprzednim aucie (golf IV) miałem zwykłe ramiona i założyłem do nich wycieraczki aero i efekt był słaby. Ramiona miały słabe sprężyny i wycieraczki kiepsko zbierały.

Ja polecam jednak nowe ramiona. Jak nie masz kasy to możesz kupić nowe ramiona i zamiennik wycieraczek taki jak proponował kolega wyżej. Zawsze to jakaś oszczędność.