Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jakby ktoś pytał na przyszłość, korby w BEXie wytrzymują 8500RPM, reszta silnika też :kox: raz napewno, drugi nie bede sprawdzał :D

A jak peknie to 400 to co dalej? Bo obaj wiemy ze to choroba :D

To jest bardziej robione dla setupu , wiedzy, mozliwości takiego silnika i możliwości suszarki. Wiecej nie bedziemy tam robic na bank bo to ni jak sie nie przekłada na sens i logike w aucie typowo streetowym FWD. Ma być wynik bardziej niz dobry i setup który wytrzyma nie 5000km tylko chociaż ze 100000km. to nie jest żadna wojna na kreski czy wyniki "mam pół konia więcej" tylko typowy fan i zabawa :decayed: te autko ma słuzyć generalnie do leczenia cwaniaków i kozaków w furach za +100000PLN :kox: i do jazdy na codzień. Nam chodzi wogóle inny projekt po głowie taki typowy killer, ale to narazie plany.

Opublikowano

zacznijmy moze od tego ze to mnozenie przeplywu i wyliczanie na tej podstawie mocy ma sie nijak do rzeczywistosci po zmianie sprezarki ;) to rozwiazanie ma zastosowanie tylko przy seryjnych gratach

wyjasnij mi pojecie seryjne graty :decayed: twoje td05 jest serją w evo i tam według takiego wyliczania jakoś sie wszystko zgadzaprzeliczając te pi razy oko x1,25. Nas boost nie intersuje licząc moce tylko przepływy, ale głównym wykladnikiemrównania jest tak naprawde CR w stosunku do paliw jakie użyjemy, a za tym idzie afr dla kazdego paliwa i jego mozliwości do spalania stukowego, czyli granice cofania zapłonów. Licząc wszystko czysto teoretycznie dla silnika i seryjnym CR dla turbo(9,0-9,3) i paliwie RON98 zazwyczaj ten przelicznik jest sprawdzalny. Tylko jesli zjawisko macha uniemożliwia wygenerowanie przepływu w takiej 16T na poziomie 274g/s to ja polemizuje z takimi cudami, bo cudów w fizyce nie ma :P Moc to jest równanie fizyczne z wieloma zmiennymi i tyle :hi:

Jarku a przelicznik dla aut wolnossących ?? takich z Cr na poziomie 10 , 11 ... będzie większy zapewne tylko mniej więcej ile

Edytowane przez koziol1172

Opublikowano

Jakby ktoś pytał na przyszłość, korby w BEXie wytrzymują 8500RPM, reszta silnika też :kox: raz napewno, drugi nie bede sprawdzał :D

A jak peknie to 400 to co dalej? Bo obaj wiemy ze to choroba :D

To jest bardziej robione dla setupu , wiedzy, mozliwości takiego silnika i możliwości suszarki. Wiecej nie bedziemy tam robic na bank bo to ni jak sie nie przekłada na sens i logike w aucie typowo streetowym FWD. Ma być wynik bardziej niz dobry i setup który wytrzyma nie 5000km tylko chociaż ze 100000km. to nie jest żadna wojna na kreski czy wyniki "mam pół konia więcej" tylko typowy fan i zabawa :decayed: te autko ma słuzyć generalnie do leczenia cwaniaków i kozaków w furach za +100000PLN :kox: i do jazdy na codzień. Nam chodzi wogóle inny projekt po głowie taki typowy killer, ale to narazie plany.

Za 100000 tyś ?? a jaka to fura za sto tysięcy złotych ?? chyba że zera się pomyliły i miało być milion :P Choć osobiścię wolę mieć brykę za 1 milion zł. :kox:

Opublikowano
  • Autor

Za 100000 tyś ?? a jaka to fura za sto tysięcy złotych ?? chyba że zera się pomyliły i miało być milion :P Choć osobiścię wolę mieć brykę za 1 milion zł. :kox:
napisałem +100000 :wink: bo a4 b5 avant to i tak warstość rynkowa to około 10000 także kompromitacja straszliwa, a że juz nie wspomne o M3 E90 co 3na3 przejazdy poległo :kox:

Jarku a przelicznik dla aut wolnossących ?? takich z Cr na poziomie 10 , 11 ... będzie większy zapewne tylko mniej więcej ile
bedzie wiekszy oczywiście ale nie żadna wielka wartośc, musiałbym policzyc w sumie. Napewno w wolnossaku dogranie zapłonów + lepsze paliwko w doprężonym silniku daje dobre wyniki, najbardziej widac to w Hondach.
Opublikowano

A tak na marginesie....

jak tam mój stroker ????

Opublikowano
  • Autor

yyyyyyyyyyyy :decayed: jest w trakcie gromadzenia czesci :D

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

Oszust jak ich mało :wink:

Opublikowano

Devi cos to za turbine k03s sprzedal koledze do awt passata? przy boscie 1.2 i 0.8 na koncu generuje 196g/s passatem rzuca po drodze jak szmata po podlodze...traci trakcje przy 140 na trojce ;P :kox:

Edytowane przez roman_tyk

Opublikowano

Mała "korekta" na wirniku i zimnej stronie :wink:

Mówiłem ze bedzie pi...da w osce, ale na razie nic oficjalnie nie wiem, nie chwalili sie...

Opublikowano
  • Autor

:polew: :polew: :polew:

Oszust jak ich mało :wink:

Znalazłem już nawet blok na podwórku :D :D :D :D

Opublikowano

Ostatnio jak Ci wysyłałem głowice od ADRa mówiłeś to samo...

Opublikowano

no to patrzaj co sie dzieje po mojej korekcie:

wstaje 1.1 bara przy 2800obr

http://vaglog.pl/log_198700.html

Opublikowano

Uuuuuuuu.... nieźle, poprawic trzeba stukowe.

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio jak Ci wysyłałem głowice od ADRa mówiłeś to samo...

Ale drugi :decayed: :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

To chyba Twoj pies bawil sie w archeologa i wykopał go w ogródku :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

To chyba Twoj pies bawil sie w archeologa i wykopał go w ogródku :polew: :polew: :polew:

Jak z nim dobrze pogadam to mi może zakopie te dwa co mam, a na wiosne W8 wykopie :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Opublikowano

Mała "korekta" na wirniku i zimnej stronie :wink:

Mówiłem ze bedzie pi...da w osce, ale na razie nic oficjalnie nie wiem, nie chwalili sie...

Dev czyżbyś podciał łopatki na wydechu ?:) A zimna wieksze koło ? :)

Czy to tajemnica handlowa ?:P

Opublikowano

no to patrzaj co sie dzieje po mojej korekcie:

wstaje 1.1 bara przy 2800obr

http://vaglog.pl/log_198700.html

Dorzuce swoje trzy grosze[emoji1] w tym passacie z tym kompem soft ma tak przeskalowana przeplywke ze pokazuje troche wiecej niz w innych 1.8t, i mozna uzyskac przeplyw w okolicy 180 g na jego seryjnej turbinie [emoji6]
Opublikowano
  • Autor

Mój czort shamowany :banan: :banan: :banan: :banan: :banan: zgadywać wiele :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

ale Twój czy B5?