Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z centralnym zamkiem. Mianowicie: Zamykam zamek z pilota i zamykają sie wszystkie drzwi, ale juz jak otwieram z pilota autko to rozbraja mi sie alarm ale musze włożyć kluczyk do zamka i otworzyć drzwi (centralny z kluczyka otwiera wszystkie drzwi tak samo je zamyka). Mam tez problem z domykaniem szyb, moge je domknąć z kluczyka tylko od strony dzwi pasażera bo od strony dzwi kierowcy ta opcja nie działa. Alarm w samochodzie był dołożony, nie jest fabryczny ale wczesniej zaraz po zakupie auta, był alarm ale tez tak sie działo...:(

Nie wiem co może być przyczyna czy pompka centralnego zamka????Ale z kluczyka zamyka i otwieram dzwi... czy moduł komfortu ...???

Prosze o pomoc.... Tnx

* nie krzycz proszę i nazywaj wątki zgodnie z regulaminem forum (ten poprawiłem) - lukaszr

Opublikowano

wyglada na to ze alarm nie podeja sygnalu na centralny do otwierania, zobacz polaczenia lutowane alarmu z instalacja, mozesz od razu podlaczyc domykanie szyb pod alarm, a co do problemu z drzwiami kierowcy, zobacz polaczenia przy zamku jak i sprawdz przewody w przepuscie miedzy drzwiami a karoseria

Opublikowano

wyglada na to ze alarm nie podeja sygnalu na centralny do otwierania, zobacz polaczenia lutowane alarmu z instalacja, mozesz od razu podlaczyc domykanie szyb pod alarm, a co do problemu z drzwiami kierowcy, zobacz polaczenia przy zamku jak i sprawdz przewody w przepuscie miedzy drzwiami a karoseria

Zacząłbym właśnie od tego co pisze dark - czyli sprawdzenie czy kabelek, który podaje sygnał na przewód otwarcia centralnego jest podłączony, bo to właśnie na to wygląda.

Szyby powinny się zamykać wszystkie, ale tylko wtedy jak jest to odpowiednio podłączone.

Może ten co to robił podłączył tylko tak, że zamyka się szyba pasażera - w moduł szyb trzeba się umieć podłączyć, ale wszystko jest zależne od tego jak to wygląda, bo czasami są oddzielne przewody do zamykania każdej szyby oddzielnie, a czasami można podać sygnał na 1 przewód i zamykają się wszystkie na raz.

Opublikowano

tez bym zaczal od tego,co do szyb zobacz,czy czasem przewody nie sa podpiete do przyciskow od opuszczania i podnoszenia szyb w drzwiach kierowcy i centralny w tych drzwiach,moze tam cos jest zle polaczone