Kuba A4 Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Witam!! Mam problem z grzanym fotelem, grzeje tylko na bokach więc napięcie do niego dochodzi co z tym zrobić? Chodzi o fotel pasażera zwykły - nie kubełek. Dzięki i pozdrawiam!!
majkel_majki Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Trzeba zdjąć tapicerkę z fotela i polutować na nowo łączenia mat, na pewno są poprzełamywane kabelki.
Kuba A4 Opublikowano 17 Października 2011 Autor Opublikowano 17 Października 2011 a idzie samemu ściągnąć tapicerkę? polutować to nie problem tylko gorzej z rozbiórką samego fotela możesz coś więcej opowiedzieć?
grzechu79 Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 no jeśli można to podłącze się, bo u mnie nie grzeje mój fotel (kierowcy)
burus2 Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 da rade samemu tylko póżniej trza ładnie obicie ponaciągać
SebolA4 Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Z tym ponaciąganiem to nie jest tak lekko zwłaszcza przy kubełku, kiedyś walczyłem 3 godziny z kumplem i nie było to jeszcze to, z tym, że to było w poprzednim aucie.Teraz tez mi nie grzeje fotel kierowcy i jakoś boje się podjąć rozbebeszania.
majkel_majki Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Wszystko da radę zrobić, ale faktycznie właściwe ponaciąganie tej tapicerki na kubełku to mordęga, do tego trzeba uważać żeby nie powyrywać tych poprzecznych prętów z gąbki
Kuba A4 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Opublikowano 18 Października 2011 a przy zwykłem fotelu bardziej do opanowania? lutowanie można porównać do lutowania kabla 220V czy to bardziej precyzyjne?
majkel_majki Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 W zwykłym fotelu jest pewnie podobnie, może nieco łatwiej bo nie sterczy przód siedziska i łatwiej naciągnąć obicie. Samo lutowanie jest banalne, te przewody to nawet nie normalny kabel tylko coś w rodzaju sznurka miedzianego o gęstym splocie, ja to sztukowałem kablem linką, zalewałem cyną i izolowałem taśmą winylową, drugi rok po naprawie i grzeje ok. Trzeba tylko użyć sporo topnika żeby ładnie oblało te sznurki cyną.
Fernando Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Witam, mi wczoraj przestal grzac fotel kierowcy, dziwna sytuacja bo ostatnio grzal az za mocno, moze sie spalila? Bezpiecznik dobry, zaraz sprawdzę złącza. U kogo można takie coś naprawic? Nie chce sam się za to zabierać bo pewnie całkiem zepsuje. Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk
majkel_majki Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Grzał za mocno bo już nie łapała całość mat i ostatnie łączenie zamykające obwód przepaliło się właśnie tam gdzie było za gorąco.
majkel_majki Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Rozebrać, polutować na nowo łączenia mat i grzać dalej. Nie wiem kto chciałby się tego podjąć, mechanik raczej nie weżmie, dla zwykłego elektryka będzie pewnie za dużo pieprzenia się z tym i przy okazji rozbiórki fotela może to i owo naniszczyć. Może jakis kumaty tapicer zdjąłby chociaż obicie bo sama naprawa maty to pikuś.
Fernando Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 No ale mówisz ze się spalila. Pojade do tych fachowców u mnie co się zajmują różnymi gadzetami w samochodach, nawigacje, centralne, czujniki. Może oni będą takie coś robić. Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk
majkel_majki Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Mata jako taka raczej się nie spaliła, mogła się lekko nadpalić w miejscu łączenia ale sądzę ze poza łączówkami jest cała. Przepalić parzącą punktowo matą mozna za to tapicerkę
Fernando Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Probowalem to sciagnac to juz pierwszy zaczep był trudny, lepiej pojade do majstrow
majkel_majki Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Probowalem to sciagnac to juz pierwszy zaczep był trudny, lepiej pojade do majstrow Łatwo niestety nie ma, ale jakbyś się zawziął to z pomocą poradnika z forum ściągniesz tapicerkę i naprawisz podgrzewanie sam.
Fernando Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Zobacze co powiedza majstry, majkel, podaj link do poradnika z forum bo coś nie mogę znaleźć a jestem na (telefonie) Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk
majkel_majki Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23888.0;highlight=naprawa+podgrzewania+w+fotelach
Fernando Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 no widziałem, jednak za dużo bawienia się z tym i znając moją cierpliwość to coś pewnie spier*****
Rekomendowane odpowiedzi