Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T i 2,7BiT] Filtr powietrza pipercross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DV od TT225 już kupiony , odbiór w środę , kosztował tylko 25 funtów w angielskim ASO całkiem spoko cena jak na angielskie warunki :) , ciekawe jak głośno będzie go słychać :D:d (osobiście lubię dźwięk z BOV)

ktoś mi kiedyś powiedział, że można kupić DV które też wydaje dźwięki jak BOV , np. Bailey oferuje takie do 1.8T, nie kapuje już tego :mysli::wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Z danych tu zamieszczonych wynika, że stożek który kupiłem C0176 wystarcza do 270KM.

W tabeli jest też stożek C0177 który ma tą samą średnice wyjścia 70mm ale jest większy gabarytowo i wystarcza do 320KM. Szkoda, że nie było go na stronie JC :( , kupiłbym ten większy. Lubie mieć rezerwy :naughty:

Bailey oferuje takie do 1.8T, nie kapuje już tego

Konstrukcja DV to robi.

Ty nie masz tego kapować tylko kupić zamontować i cieszyć się efektami :wink4:

Opublikowano

Zamontowałes juz ? :) Jak nie to jestes len bez pasji :P hehe :) U mnie montaz bedzie tego samego dnia co przyjdzie :D:evil:

A wracając do tematu DV : jesli jest filtr stozkowy to prace zaworu upustowego bedzie słychac... moze nie w takim natezeniu jak BOV'a ale chociaz bez kombinacji :th:

Przynajmniej tak zrozumiałem to wszystko co wbija mi do bani Poziek :hi:

Opublikowano
  • Autor

Zamontowałes juz ? :) Jak nie to jestes len bez pasji

Nie zamontowałem chociaż bardzo bym chciał. Przez te święta porąbane niczego nie moge dostać i wszystko pozamykane. Chce wyspawać sobie twardy TIP. Ale nie udało mi się jeszcze dostać wszystkich odpowiednich kolanek i rurek. Chociaż troche już mam rurek z kwasówki, między innymi na wydech :naughty: Będe również robić wydech z nierdzewki :>

A wracając do tematu DV : jesli jest filtr stozkowy to prace zaworu upustowego bedzie słychac... moze nie w takim natezeniu jak BOV'a ale chociaz bez kombinacji :th:

Przynajmniej tak zrozumiałem to wszystko co wbija mi do bani Poziek :hi:

Ja mam jeszcze jedno posunięcie w zanadrzu które mi do głowy przyszło, aby było bardziej słychać prace DV. Ale podziele się tym jak już to zrobie i będzie funkcjonować. :)

Opublikowano

Zapewne chcesz dac jego wyjscie blizej przepływki a co za tym idzie stozka? :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

Zapewne chcesz dac jego wyjscie blizej przepływki a co za tym idzie stozka? :przebiegly:

Jak widać nie tylko ja kombinuje :naughty::przebiegly:

Opublikowano

A co ktos odpowie na moje pytanie czy do tego aby zapodac stozek nadaje sie TIP silikonowy APR (firma niewazna akurat bo wszystkie prawie takie same) czy lepeij wyspawac z nierdzewki?

Opublikowano
  • Autor

A co ktos odpowie na moje pytanie czy do tego aby zapodac stozek nadaje sie TIP silikonowy APR (firma niewazna akurat bo wszystkie prawie takie same) czy lepeij wyspawac z nierdzewki?

Jak już masz APR to załóż to co masz,też będzie oki. A jak się dopiero zastanawiasz to daj wyspawać sobie z nierdzewki na wzór tej gumowej ori. Będziesz miał IMO lepiej(bo metalowe zawsze lepsze, no i taniej.

Opublikowano

Zostawiłbym te rure APR i zrobił przedłużkę 10cm z kwasówki i na nią założył stożek :th:

Opublikowano

Czyli mowisz zeby APR normalnie złaczyc z przeplywka, potem 10cm rura i stozek? Obawiam sie ze moze nie byc na tyle miejsca :kwasny:

Opublikowano

Czyli mowisz zeby APR normalnie złaczyc z przeplywka, potem 10cm rura i stozek? Obawiam sie ze moze nie byc na tyle miejsca :kwasny:

Słusznie się obawiasz... :evil:

Opublikowano

A jakie zadanie spelnia te 10cm o ktorych tutaj caly czas mowa?

Opublikowano

A jakie zadanie spelnia te 10cm o ktorych tutaj caly czas mowa?

To działa jak kierownica powietrza( tzw. trąbka) która znajduje się w obudowie seryjnej puszki powietrza. "Układa powietrze" i nie powoduje dziur w zasysie powietrza. Bardzo istotna sprawa jeżeli chodzi o równomierną pracę silnika.

Opublikowano

A nie mozesz go troche skrócic ? Mowa o IP ? wtedy dajesz przepływke blizej lampy i masz wiecej miejsca ;)

Opublikowano
A nie mozesz go troche skrócic ? Mowa o IP ?

nie da rady bo zaraz za prostym kawałkiem do zamocowania jest zakret i jak obetne cokolwiek to opaska nie bedzie trzymac.

Opublikowano
:mysli: to ja nie wiem ... u mnie jest sporo miejsca na ten manewr ...
Opublikowano

Znaczy co tez masz silikonowy TIP i mozesz go skrocic i opaska bedzie jeszcze łapac na prostym odcinku?

Opublikowano

niee ;) U mnie jest całkiem co innego ;)

Opublikowano

To pokaz jak Ty masz?

Opublikowano

To pokaz jak Ty masz?

:decayed: WŁAŚNIE :decayed: