l_krupinski Opublikowano 1 Marca 2008 Opublikowano 1 Marca 2008 Witam. Zrobiłem ostatnio logi statyczne. Prosiłbym o analizę tych moich wyników. Pozdrawiam Grupa BS:
kantor8 Opublikowano 1 Marca 2008 Opublikowano 1 Marca 2008 Chyba troszkę zaworek Egr nie pełno się otwiera, ale nie jest to problematyczne, najważniejsze że na powietrze zamyka dobrze. Trochę mnie zastanawia czy N75 nie szwankuje, wg mnie za mała różnica w ciśnieniach ale tutaj muszą się wypowiedzieć nasi specjaliści. Trzeba by tu zrobić logi dynamiczne - będzie można wtedy więcej powiedzieć, a nie gdybać
spanky Opublikowano 1 Marca 2008 Opublikowano 1 Marca 2008 -mozna przeczyscic EGR -obserwowac temperature -korekcje juz spore [ile ma przejechane auto] ogolnie nie wyglada zle .... zrob dynamiczne ....
l_krupinski Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Opublikowano 2 Marca 2008 Witam Dziękuje za wypowiedzi na temat logów. Auto ma przejechane 234100km A jak się zbrac za czyszczenie EGR, czy jest to uciązliwe i czym to czyścić?? Pozdrawiam[br]Dopisany: 02 Marzec 2008, 09:06 _________________________________________________A co masz na myśli jak napisałeś "obserwować temperature"? Na desce rozdzielczej wskaźnik zawsze mi pokazuje równo 90.
krzysiek23 Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 temp.do sprawdzenia na vagu,bo wskazniki z reguly przeklamuja ,czyszczenie egr jest w WARSZTACIE
kantor8 Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 link do czyszczenia zaworku egr: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9455.0
l_krupinski Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Opublikowano 8 Marca 2008 Witam Właś zrobiłem logi dynamiczne, więc od razu je zamieszczam i proszę o kilka słów Logi statyczne grupy BS:
spanky Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 -wymienic filtr powietrza/przeczyscic lmm [jak nie pomoze kupic nowy ]-[obcina dawki] -delikatnie przycinajace sie zaluzje /ewentualnie podmienic N75 na nowy i zrobic ponownie logi [010/011] reszta wyglada znosnie ....
l_krupinski Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Opublikowano 15 Marca 2008 Witam. Filtr powietrza przy robieniu logów miał dopiero przejechane jakiś 1tyś km. Przeczyścić Imm, co to jest te Imm i jak to się czyści?? Ile może kosztować N75? Jaką dokładną nazwę ma N75 żebym wiedział co mówić w sklepie?
lukjar7 Opublikowano 15 Marca 2008 Opublikowano 15 Marca 2008 lmm to przepływomierz, mozna przeczyścić bezdotykowo np wd-40 http://allegro.pl/search.php?string=n75&category=3 tu popatrz jak sie nazywa ten zawór
l_krupinski Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Opublikowano 15 Marca 2008 A ile może kosztować taki zawór EGR w serwisie?? A jak najlepiej przeczyścić przepływomierz? Czy wystarczy tylko odkręcić wtyczkę z obudowy przepływki i tam popryskać ten języczek WD-40??
Rekomendowane odpowiedzi