Rokiś Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 Witam, Panowie pomocy. Dziś jadąc swoją A4 nagle zaświeciła mi się kontrolka od ESP, zaczęła migać kontrolka od grzania świec i silnik podniósł sobie obroty na 1200 obr/min. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnik zaczyna pracować poprawnie na wolnych obrotach do momentu aż nacisnę pedał gazu, w tym momencie sytuacja się ponawia. Nie mam pojęcia co to może być. Jeśli macie jakieś sugestie to bardzo proszę o podpowiedź. Dzięki Pozdrawiam,
bartek213 Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 wyciagnij komputer i dobrze go wysusz morze pomoze jesli nie podepnij vaga i bedzie wiadomo ale naj czesciej przyczyna jest wlasnie zamokniety komputer bardz jakies zwarcie. mialem tak samo jak kiedys maielm golfa 4 tdi zrobil mi to samo wystarczylo rozebrac i wysuszyc komputer i bylo dobrze
Rokiś Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Opublikowano 2 Marca 2008 Dzięki za podpowiedź, Orientujesz się gdzie on siedzi ??
damcio151 Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 albo ECU albo potencjometr gazu ... wyczyść styki o potencjometru ( wtyczki )
bartek213 Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 ECU jest na podszybiu po stronie kierowcy zamkniety w plastikowej puszcze
Piotrek98igo Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 albo ECU albo potencjometr gazu ... wyczyść styki o potencjometru ( wtyczki ) gdzies tam sie dostala woda stad te objawy...mialem to tez u siebie
Rokiś Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Opublikowano 7 Marca 2008 Witam ponownie, Dzięki za podpowiedzi. Oczywiście problemem była woda. ECU osuszone i po problemie. Pzdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi