bartek213 Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 Witam mam problem , byłem dzisiaj u mechanika ponieważ wydawało mi się ze audi nie jedzie miałem juz prędzej podobno autko i jechało dużo lepiej. po podłączeniu komputera w silniku żadnych błędów nie było ,ciśnienie doładowania ok wtryski ok natomiast okazało sie ze przepływka powinna wskazywać około 500 jakiś tam jednostek a wskazuje niecałe 400 czy to możne byc przyczyna braku mocy ?? dodam ze autko jedzie ale tak nie do konca jak powinno ma 220 oryginalnego przebiegu potwierdzonego w aso
przemek4net Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 generalnie zanizajacy odczyt przeplywomierz zabiera moc tu opis o co chodzi http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=103371 ... no jezeli to przeplywomierz oczywiscie Pozdrawiam, Przemek
bartek213 Opublikowano 29 Października 2011 Autor Opublikowano 29 Października 2011 turbina jest ok kierownice działają poprawnie , spróbuje go wyczyścić a jeżeli to nic nie da pewno będzie trzeba wymienić tylko czy to cos da
Rafi78 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Najlepiej jak byś mógł podmienić przepływkę wtedy miałbyś jasność
Jey_Di Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 A ile ma przejechane filtr powietrza? Możesz go też przeczyścić odpowiednim sprayem do przepływomierza. Może jest nieszczelność. Najlepiej to zrobić logi,to wtedy można coś więcej powiedzieć. Pozdrawiam.
bartek213 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Opublikowano 30 Października 2011 filtr powietrza nowy , nie ma żadnych dźwięków które oznajmiały by nieszczelność , z podmiana ciężko nikt z znajomych nie ma 2,5tdi 180 koni bo każdy sie tego boi ,a silnik jeżeli zadbany i w dobrej kondycji to nie ma nic lepszego na świecie
przemek4net Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 przeplywomierz mierzy przeplyw... a jezeli to nie przeplywomierz a przypchany wydech powoduje, ze przeplyw jest mniejszy (czyli odczytania wartosc jest prawdziwa bo naprawde jest taki przeplyw)? mowimy pozatym o jakis 500 w jakis jednostkach o ktorych mowil jakis mechanik i na tej podstawie ktos chce cos wymieniac.... super
norbertolinio Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Miałem podobny problem.Autko bardzo muliło,najbardziej było to odczuwalne w dolnym zakresie obrotów.Ciężko stwierdzić czy aby jest to wina przepływki.Ja u siebie wymieniłem ją przy okazji jak wymiany rozrządu,doszło jeszcze czyszczecie interculera,gdyz byl bardzo zaolejony.Po tych zabiegach autko w końcu zaczęło jeździć.
Rekomendowane odpowiedzi