paulooo Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Witam, mój problem dotyczy zapalaniu się kontrolki abs-u wraz z czerwona kontrolką przy prędkości powyżej 100km/h, po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu audi problem znika aż do przekroczenia 100km/h. Dodam iż diagnostyka komputerem nic nie wykazała, zostały wymienione tarcze i klocki tył i przód, czujniki oczyszczone. problem pojawiał się przed wymianą tarcz i po wymianie, na 15 i 17 calowych kołach. Proszę o sugestie. Pozdrawiam. [mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod][br]Dopisany: 30 Październik 2011, 14:15_________________________________________________może jaśniej z tym prefiksem?
Piterph Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Mam ten sam problem. Podpinali się do kompa i mówili, że wszystko ok. Jeden mechanik powiedział że to mogą być jakieś zębatki czy coś w tym stylu. A zima się zbliża i abs potrzebny ;/
wojtek26 Opublikowano 4 Listopada 2011 Opublikowano 4 Listopada 2011 Vag i bloki pomiarowe w ABS-ie sprawdź czy wszystkie czujniki pokazuja taką sama prędkość jazdy. Zobacz jaki bedzie błąd jak sie zapali kontrolka, jeżeli nie bedzie błedu to obstawiałbym moduł elektroniczny w pompie ABS.
Dev Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 do sprawdzenia odległosci czujników od koronek i same koronki nic sie nie da sprawdzic bo VAG pokazuje tylko wartosci do 25 km/h
Rekomendowane odpowiedzi