Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] SWAP z silnika 3.0 V6 na 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co było by mi potrzebne do takiej operacji i jakie są koszta silnika 1.9 TDI 130KM ASV ?

kolejne pytanie , podejdzie skrzyna biegów z 3.0 do 1.9 ?

prosił bym o nie usuwanie tematu , jeśli był już taki temat to prosił bym o linka bo ja nic nie mogę znaleźć

Opublikowano

Co do skrzyni to szczerze mówiąc wydaje mi się, że nie podejdzie - inny moment i obroty benzyny powodują to, że skrzynia ma chyba inne przełożenia, a co do potrzebnych rzeczy to lista jest niestety dość długa... IMO nie ma sensu, chyba że na 2.7T :naughty:

Opublikowano

a nie lepiej na 1.8T swapa zrobić?

Opublikowano

Nie piszcie po co i na co tylko jakies wskazówki co do zmniany na dyszla. w 3.0 są 6 biegowe skrzynie a w AWX 5 więc troche rozbieżne prędkości mogą być :mysli: Ale wydaje mi sie że za pięniądze ze sprzedaży 3.0(jeśli chodzi) dasz rade wszystko kupić do swapa :decayed:

Opublikowano

skrzynia od benzyny jest krótsza od tej z diesla a to z prostej reguły ponieważ benzyna się wyżej kręci :hi:

jak byś wrzucił do diesla skrzynię od benzyny to byś miał na 5 biegu ze 150-160 max :hi:

Opublikowano
  • Autor

Na razie to tylko plany bo szkoda mi budy i wyposażenia .Ale chyba będę szukał jakiegoś angola w takim samym silniku jak jest u mnie

Opublikowano

a czemu zmieniasz silnik, nie jeden by chciał taki w swoim OOOO :embarrassed:

Opublikowano

skrzynia od benzyny jest krótsza od tej z diesla a to z prostej reguły ponieważ benzyna się wyżej kręci :hi:

jak byś wrzucił do diesla skrzynię od benzyny to byś miał na 5 biegu ze 150-160 max :hi:

tylko, że to jest 3.0 i tu mogą być przełożenia adekwatnie dłuższe do mocy i momentu.

Opublikowano

bez sensu kompletnie takie swapowanie z benzyny na traktor, padł to poszukaj silnika i finał

Opublikowano

tylko, że to jest 3.0 i tu mogą być przełożenia adekwatnie dłuższe do mocy i momentu.

no tak, jak założysz do takiego 3.0 skrzynię od awx to teoretycznie na ostatnim biegu ponad 300km/h, tylko troche koni braknie żeby tyle pojechało :wink4:

Opublikowano

To niech kupi Civica :D

Opublikowano

no tak, jak założysz do takiego 3.0 skrzynię od awx to teoretycznie na ostatnim biegu ponad 300km/h, tylko troche koni braknie żeby tyle pojechało :wink4:

Wiem, chodziło mi tylko o to, że skrzynia z 3.0 na pewno mniej różni się od tej z diesla niż z jakiejś malutkiej benzynki typu 1.6

Opublikowano

Moja 3.0 benzynka na 1 biegu idzie 70 km/h na 2 - 140 km/h na 3 - 185 na 4 biegu 250 5 - ogranicznik :wallbash: ciekaw jestem jak to będzie działać z TDI. :naughty:

trzeba by było porównać przełożenia tdi/3.0pb

Opublikowano

Łukaszu, źle zrozumiałem albo mi się wydaje, ale Twoje 3.0 na 4 biegu jedzie 250? :shocked: Przecież to aż niemożliwe.

Opublikowano

Łukaszu, źle zrozumiałem albo mi się wydaje, ale Twoje 3.0 na 4 biegu jedzie 250? :shocked: Przecież to aż niemożliwe.

mi się wydaje możliwe :gwizdanie:
Opublikowano

licznikowe 250, moge wbić 5 bieg i auto ciągnie może jeszcz 100/200 rpm i koniec kaganiec na 250 , tyle samo mam na 4 biegu przy 7tys lub na 5 nie pamietam ile było rpm :no::blink: w silniku pare drobnych zmian względem fabryki ale wątpie aby dało to wiecej jak 10-15 ps.

swiece ngl platyna-iryd+komplet jednakowych cewek beru

wkładka k&N

odetkany wydech + katalizatory o wiekszej wydajnosci

przeprogramowane ECU tiptronica aby nie zmieniało mi biegów bez mojej zgody w trybie TIP+ przesunięcie odcinki na 7200rpm

każda zmiana dała efekt na + chociaż z wydechem nie było tak łatwo.

[br]Dopisany: 11 Listopad 2011, 00:38_________________________________________________video z tamtej zimy 1 i 2 bieg

[br]Dopisany: 11 Listopad 2011, 00:50_________________________________________________

http://www.youtube.com/user/centrumpiek#p/u/0/23gqwrAaNHc