Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Proszę o ocenę moich logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o ocenę moich pierwszych logów które starałem się zrobic jak najlepiej. Dodam że wszystkie filtry mają przejechane około tysiąc km. Z góry dziękuję.

BS:

000 Log (37 - 000)

003 Log (25 - n/a)

004 Log (24 - n/a)

011 Log (38 - 011)

Statyczne:

000 Log (30 - 000)

001 Log (26 - 001)

003 Log (36 - 003)

004 Log (31 - 004)

007 Log (27 - 007)

008 Log (28 - 008)

010 Log (32 - 010)

011 Log (33 - 011)

Dynamiczne:

000 Log (18 - 000)

001 i 003 Log (20 - 001,003)

004 i 008 Log (22 - 004,008)

010 i 011 Log (29 - 010,011)

Logi dynamiczne zrobiłem po dwa naraz ze względu na słabą wytrzymałośc baterii. Dzięki za wszystkie opinię. :)

Opublikowano

Wszystko działa, jak powinno.

Brak oceny wtryskiwaczy (013).

Lać paliwo i jeździć.

Opublikowano

ja bym dawke zwiekszyl.Poprawila by sie dynamika

Opublikowano

A ja bym nic nie robił ! - wszyscy zwiększają te dawki a później tylko turbinę czyszczą od tych dawek 3mg (pomijam PSJ).

Teraz jest optymalne (temp 85st. mówi, że dawka jeszcze się zwiększy po rozgrzaniu), a jeśli kierowca potrzebuje mocy to zrobi sobie program, bo silnik widać zadbany.

Opublikowano

A ja bym nic nie robił ! - wszyscy zwiększają te dawki a później tylko turbinę czyszczą od tych dawek 3mg (pomijam PSJ).

Teraz jest optymalne (temp 85st. mówi, że dawka jeszcze się zwiększy po rozgrzaniu), a jeśli kierowca potrzebuje mocy to zrobi sobie program, bo silnik widać zadbany.

bzdura.Mozna zostawic oczywiscie.Ale na dawce 3mg napewno lepiej bedzie przyspieszal.

Opublikowano

Ok dzięki za ocenę :>. Z tego co rozumie zwiększenie dawki spowoduje polepszenie dynamiki auta a co za tym idzie zwiększenie zużycia się paliwa? :mysli: Pytam gdyż zwiększenie dawki nie jest jakimś wielkim problemem posiadając Vaga i klucz specjalny,ale jak to posunięcie miało by zwiększyć zużycie paliwa na 1l do 2l na 100km to raczej pozostanę przy tej dawce. Jak to widzicie. Pozdrawiam.

Opublikowano

najlepiej to zwieksz i sprawdz,pozniej mozesz zawsze cofnac

Opublikowano

testowałem bardzo dokładnie dawkę 3,0mg i dawkę 5,0mg, turbo nic bardziej nie zachodziło sadza z większa dawką i nic więcej nie dymiło z rury, spalanie identycznie było a przyjemność z wbijania się na rondo z dawką 3,0mg bezcenne :) na dawce 5,0mg auto było strasznie mułowate, makabra, każdy motor inaczej reaguje i trzeba indywidualnie sprawdzić jaka dawka mu najlepiej służy, u mnie poniżej 3,0mg mocy i zrywności już przyrastało mało, obecnie mam 2,6-2,8mg i spalanie takie samo jak na 3,0 czyli 5,5-5,8L przy dynamicznej jeździe :)

żeby ustawić właściwa dawkę należy najpierw rozgrzać motor do 90C, nie 85C, ma być min 87C, maja być wyłączone wszystkie urządzenia elektryczne: nawiew, światła, radio i dopiero wtedy patrzysz jaką masz dawkę i korygujesz na 3-4mg 1,58V, poniżej 3,0mg nie ma co, korzyść skromna, a powyżej 4,0mg będzie zdecydowanie bardziej ospały motor

Opublikowano

Kolega Jey_Di już jeździł z taką dawką (3,0-3,2 mg/skok) bo razem ją zmieniliśmy ale wolał powrócić do obecnej.

Opublikowano

Witam. Z Waszych opinii logi zostały zrobione poprawnie i wszystko funguje jak powinno (poza dawką która została przestawiona na 5,0/4.8 mg/skok) i niema się tu czym zamartwiać? :mysli: Pytam gdyż pierwszy raz robiłem logi, a że nieuchronnie zbliża się zima wolałbym jak jest potrzeba zainterweniować teraz jak zimą :). Pozdrawiam.

Opublikowano

Dawką nie masz się co zamartwiać bo jest w normie, do spokojnej jazdy obecna dawka jest zalecana, na zimę jak znalazł :) Fura zdrowa, świece sprawdź czy wszystkie sprawne i czy w aku wody jest w sam raz i czy klemy są czyste.

Opublikowano

Ja w byłej A4 (AHU) jeździłem z dawką 2,2 . Po roku czasu miałem za katem (pustym) dużo sadzy, a wtryski dawałem do sprawdzenia.

Niektórzy mają większe doświadczenie, więc nie spieram się. Kolega ciahciah najlepiej opisał sprawę dawki.

Kolego Jey_Di nie masz się czym martwić - dawką możesz się pobawić, reszta śmiga jak należy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...