Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.9TDI 115KM PD] ...chip i kilka pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pytanie o modyfikacje silnika 1.9TDI 115KM na pompowtryskach, jaka jest maksymalna bezpieczna moc po modyfikacji samym chipem?? jaki jest koszt takiego chipa i kto moze zrobic to dobrze?

pytanie mam jeszcze o quattro w polaczeniu z tym silnikiem - czy wystepowaly takie wersje?

jakie sa oznaczenia tego silnika? tylko AJM?

Opublikowano

byly dwa silniki 1.9 TDI PD 115 koni

AJM 115 koni 285 Nm (5-cio biegowy)

ATJ 115 koni 310 Nm (6-cio biegowy)

co do modyfikacji to bezpiecznie 145 koni i jakies 340 Nm

co do quattro to nie wiem czy były takie wersje ....

co do ceny to zapytaj Masters'a,Tory,Ctv .....

Opublikowano

owszem była taka wercje napedu z tym silnikiem jesli chodzi o chip

polecam to firme http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=27

Opublikowano

chyba nie bylo...ewentualnie ATJ bo AJM na 99% nie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam, mam pytanie o modyfikacje silnika 1.9TDI 115KM na pompowtryskach, jaka jest maksymalna bezpieczna moc po modyfikacji samym chipem?? jaki jest koszt takiego chipa i kto moze zrobic to dobrze?

pytanie mam jeszcze o quattro w polaczeniu z tym silnikiem - czy wystepowaly takie wersje?

jakie sa oznaczenia tego silnika? tylko AJM?

Do tego motorku potrzeba podchodzić z rozwagą - polecam forum masters tuning, Masters ma, bądz posiadał passata z AJMem w którym sporo grzebał i jest tam spoto informacji. Co do mocy rozsądna jest 145KM

Opublikowano

AJM i ATJ figuruje w ETCE w konfiguracji z quattro.

Opublikowano

dokładnie bo jak po VINie wchodże to jeszcze zapyta A4 czy A4Q.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie wczoraj odebrałem mojego 115KM PD po zawirusowaniu i jestem pewien, że teraz ma trylion koni mocy ;) Jak dzieciak wczoraj do nocy jeździłem, z rogalem na gębie w te i z powrotem. Jak odwiedzę hamownie to podziele się z Szanownymi wykresikiem.

Opublikowano
Właśnie wczoraj odebrałem mojego 115KM PD po zawirusowaniu i jestem pewien, że teraz ma trylion koni mocy ;) Jak dzieciak wczoraj do nocy jeździłem, z rogalem na gębie w te i z powrotem. Jak odwiedzę hamownie to podziele się z Szanownymi wykresikiem.

napisz coś więcej - jaki wirus? gdzie? koszty? jak wgany? spalanie?

Opublikowano

Okazało się, że nie do końca świadomie, ale jednak, podszedłem do "motorku" z rozwagą, tak jak kolega radził :) Byłem dzisiaj na hamowni w Jetroniku (czy jak to tam się pisze :D)we Wrocławiu, w celu sprawdzenia co też wirusek nawyprawiał. Otóż za 600 zł (tyle kosztowała mnie kuracja wzmacniająca) uzyskałem 135 kucy - co muszę przyznać leko mnie rozczarowało - i 348 Nm momentu obrotowego co naturalnie wynagrodziło mi wstepne wątpliwości. Człowiek z Jetronika powiedział, że bardzo łagodny a zarazem wydajny programik musi to być i on nic by nie kombinował więcej, chyba, że chce mi się bawić w wymianę turbo etc.

Reasumując wydaje mi się, że stosunek ceny do efektów jest więcej niż zadowalający :)

Opublikowano
Reasumując wydaje mi się, że stosunek ceny do efektów jest więcej niż zadowalający :)

Bardzo tanio :roll:

Opublikowano

ender, tak jak wspomnial adadur, napisz cos wiecej.

Gdzie kto i jak wgrywal :?:

Opublikowano

wojtas-audi, w Jetroniku sie kolega hamowal i mu doradzili zeby zostawil to co ma.

Opublikowano

znalazlem na stronie mastersa

Audi 1.9 TDI 1896

moc 115 :arrow: 155

moment 285 :arrow: 380 :shock: :shock: :shock: jednak silnik ma potencjal :twisted:

[ Dodano: 09-12-2006, 17:57 ]

pytanko jakie sa ceny u mastersa i czy daloby sie zalatwic jakies znizki klubowe?? :twisted:

Opublikowano

znalazlem na stronie mastersa

Audi 1.9 TDI 1896

moc 115 :arrow: 155

moment 285 :arrow: 380 :shock: :shock: :shock: jednak silnik ma potencjal :twisted:

[ Dodano: 09-12-2006, 17:57 ]

pytanko jakie sa ceny u mastersa i czy daloby sie zalatwic jakies znizki klubowe?? :twisted:

to juz jest dosyc mocny program ..... :roll:

a ceny ? wyslij maila do Masters'a i bedzie wszsytko wiadomo ....

a znizek chyba nie ma .....

P.S ctv ma znizki dla klubowiczów :twisted:

P.SA a tutaj masz cos ciekawego ;-)

:arrow: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?p=20903&sid=7b08731b80a4c7b44533df805ec74825#20903

Opublikowano

jak zobaczylem te 380 Nm :shock: 100Nm piechota nie chodzi. decyzja juz zapadla...wirusek musi byc :!: jak nie uda sie zalatwic w TTC to wyskocze do wawki

Opublikowano

Murzyn, a nie bliżej Ci do Katowic ?

Tam "urzęduje" Aligator..... :cool:

Opublikowano

Rozmawiaj z CTV , dostaniesz rabat :wink: