Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] 2,5 v6 avant,Różowo Mi :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba nie liczysz ze ta blaszka przetrzyma do zaslepienia egr?

1000-1500 i bedzie przepalona

Opublikowano
  • Autor

I tak egr odłączony. Dziwne już ok 3 tys i jest nadal cała :P

Opublikowano
I tak egr odłączony. Dziwne już ok 3 tys i jest nadal cała :P

po co odłączyłeś EGRa??? przecież 2.5 wcale lepiej nie jedzie po tym zabiegu a nawet gorzej???może jakby go programowo wyłączyć, i zrobić chipa, ale każdy 2.5 po programie w klubie ma nadal egr i moce ok 185 koni,.

dlaczego wciąż nie masz zaślepek na spryskach??? ori kosztują ok 40 zł, w serwisie,.???

Opublikowano
  • Autor

Co do zaślepek nie miałem głowy w tamtym roku na takie duperele, w tym zaczynam sie bawić w takie akcenty.Co do chipa i egr to za ok 3 miesiące, juz gadałem z chłopem jadę zrobić program i u mnie nie będzie ani egr ani przepływomierza.

Opublikowano
Co do zaślepek nie miałem głowy w tamtym roku na takie duperele, w tym zaczynam sie bawić w takie akcenty.Co do chipa i egr to za ok 3 miesiące, juz gadałem z chłopem jadę zrobić program i u mnie nie będzie ani egr ani przepływomierza.

Co to za magik? :shock3:

Opublikowano
  • Autor

A ten. turbodiesel.pl chiptuning

To żadna wielka filozofia wyeliminować przepływkę, zresztą na me życzenie, nie jest to pomysł tego Pana.

Proszę poczytać tematy np z forum seata leona gdzie nie jedno 1.9 tdi przepływomierza już dawno nie ma.

Opublikowano
A ten. turbodiesel.pl chiptuning

To żadna wielka filozofia wyeliminować przepływkę, zresztą na me życzenie, nie jest to pomysł tego Pana.

Proszę poczytać tematy np z forum seata leona gdzie nie jedno 1.9 tdi przepływomierza już dawno nie ma.

z niecierpliwością czekam na wynik i wykres z hamowni, w 1.9 może i łatwiej ale w 2.5 pierwsze słyszę,.

zobacz u mnie w temacie wykres, lub u Syśka jak wygląda, bez usuwania żadnych elementów,.

Opublikowano

Ja tam nie widze sensu w wyrzucaniu przepływki:whistling: na forum jest sporo projektów i jakoste przepływki nie są konieczne do usuwania:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Będzie dobrze. Na wynik nie będzie miało to większego wpływu. A pozbędę się zawodnych i nie najtańszych elementów.

Opublikowano

a to przepływka tak pada w 2,5? bo w 1,9 raczej nie:wink: powiedziałbym nawet że usuniecie ma wpływ na wynik

Opublikowano
a to przepływka tak pada w 2,5? bo w 1,9 raczej nie:wink: powiedziałbym nawet że usuniecie ma wpływ na wynik

Duży wpływ na nią ma rodzaj odmy - plastikowa lub z siatką. Jedna i druga ma swoje zalety, kiedyś była nawet dyskusja na a6klub w tej kwestii. Choć ja śmigam na tej plastikowej, przepływka ma ponad rok i auto wyrywa na każdej prostej. Chodzi o wpływ "mgiełki" :)

Opublikowano
  • Autor

Tu mnie zaciekawiłeś... Możesz rozwinąc temat wpływu odmy poza wycieraniem się wałków na osiągi? NIe kwestionuję Twojej wypowiedzi jestem tylko ciekaw. A co do trwałości przepływomierza... wystarczy wpisać w gogle przepływomierz TDI i mamy lekturę na parę godzin :)

Kurde czekam na lampy od Gwerty-ego Jak dziecko na pierwszą gwiazdkę

Opublikowano
Tu mnie zaciekawiłeś... Możesz rozwinąc temat wpływu odmy poza wycieraniem się wałków na osiągi? NIe kwestionuję Twojej wypowiedzi jestem tylko ciekaw. A co do trwałości przepływomierza... wystarczy wpisać w gogle przepływomierz TDI i mamy lekturę na parę godzin :)

Kurde czekam na lampy od Gwerty-ego Jak dziecko na pierwszą gwiazdkę

Gucio przeczytaj jeszcze raz co napisałem a będziesz wszystko wiedział... Nigdzie nie stwierdziłem że odma ma wpływ na osiągi (wtf). Odma z siatką według co niektórych wyłapuje mgiełkę olejową, która rzekomo przy plastikowej odmie osadza się na delikatnych elementach przepływomierza. Plastikową odmę miały już standardowo bodajże AKE 180km, ale zmieniono również przepływomierz. U nas plastikowa odma jeszcze nie wykończyła przepływki, także można dzwonić do "pogromców mitów".

Opublikowano
  • Autor

Tommy Gun, dobra dobra kumam już ocb Ci.

Opublikowano

niezłe autko:) wrzucaj fotki z lampami od Gwerty;) Pozdro

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dziś dotarły do mnie lampy od Gwerty. Trochę na szybkiego założone by zobaczyć jak wygląda "nowy" pyszczek. Sorki za jakość zdjęć.

IMG_20130130_234623.jpg

---------- Post dopisany 16-02-2013 at 20:22 ---------- Poprzedni post napisany 31-01-2013 at 00:26 ----------

Zamontowany głośnik od CB w wygodnym miejscu :)

IMG_20130216_195943.jpg

IMG_20130216_195906.jpg

Kopia_IMG_20130130_234656.jpg

Opublikowano

jak nie masz szyperdachu to nie lepiej było tu wsadzic głosnik od cb?

cbc64fc9e387f961med.jpg

Opublikowano
  • Autor

Też nad tym myślałem. Jednak bałem się ,że za bardzo będzie po łbie jezdzić w razie jakiś zakłóceń.

Opublikowano
Też nad tym myślałem. Jednak bałem się ,że za bardzo będzie po łbie jezdzić w razie jakiś zakłóceń.

nie wiem jakie masz radio. ale u meei w johny 3 jest super na asc praktycznei nic nei szumi i nie zakłuca.

Opublikowano

Bardzo ladny avant:)

Sluszny silnik i kolorek

Miliona km Ci zycze