Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Plus po zapłonie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów z forum. Mam takie pytanie. Gdzie w komorze silnika Audi A4B6 1.9TDI 131 AWX znajdę stałego plusa po zapłonie.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam Robert.

Opublikowano

A co Ty kolego chcesz zamontowac tam pod maską:P

Opublikowano

Potrzebuje plusa po zapłonie jako sygnał załączenia świateł dziennych. W chwili obecnej podpiąłem się pod alternator ale czasem nie startuje z ładowaniem odrazu i zanim nie złapie 1800obr świeci ładowanie. potem jest ok. Ale może na tym cierpieć akumulator i silnik przy dużych mrozach. Poza tym po odpaleniu na mrozie nie startuje ogrzewanie szyby przedniej jak nie ładuje. Denerwujący mały problem.

Opublikowano

Powiem Tak. Na co szpecic auto swiatłami dziennymi? Rzecz gustu. Dla mnie i tak nie zobaczysz róznicy w spalaniu. Plusa możesz spróbować poszukać przy module wentylatorów, a z alternatora to uciekaj po namącisz i dopiero placz bedzie :decayed:

Opublikowano

Odpowiednio zamontowane nie szpecą. Raczej nie o spalanie tu chodzi. Po naszych równych drogach częściej żarówki trzeba zmieniać a i klosze cierpią przy przegrzaniu. a na dziennych problem znika i pamiętać o włączeniu nie trzeba. dzięki za podpowiedź. :hi:

Opublikowano

No jak poruszasz się w dzień to zapominać możesz :naughty: :naughty:

Opublikowano

panowie skad ten plus wziasc z pod maski w a4 b6?

Opublikowano

Lepiej wziąć z pod bezpiecznika 36 z kabiny, ja tak zrobiłem jak montowałem u siebie ledy.

Opublikowano

z pod maski najlepiej wziąć z wiązki idącej do wentylatorów - duża kostka za lewym reflektorem.