KYLOMC Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam mam problem jak w temacie , czy to może być winną napinacza ? ciśnienie sprawdziłem oleju wyszło tak na rozgrzanym i lekkim ostudzeniu przy 70st. 2-3 bar na jałowym przy dodaniu gazu jest 6-7bar ,czyli ok ? jak myślicie czy to będzie napinacz czy tylko łańcuszek ?jak to sprawdzić ten napinacz czy jest ok ?
tomaszstn Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Ja miałem tak samo. Rzęziło z tyłu silnika. Powodem napinacz, łańcuszek był dobry ale mechanik stwierdził żeby wymienić komplet. Teraz cisza jak makiem zasiał.
KYLOMC Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Opublikowano 15 Listopada 2011 Ile to cie wyniosło ? i jaki napinacz ?
tomaszstn Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 800zł wraz z robocizną, wszystko ori
KYLOMC Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Opublikowano 15 Listopada 2011 to skąd miałeś te części ja chyba kupie te febi co myslisz?
tomaszstn Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Wiesz co, mam fantastycznego mechanika i on to kupował. Co do napinaczy innych producentów to się nie wypowiem bo nie miałem do czynienia. Może ktoś inny się wypowie.
mat-85 Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam mam problem jak w temacie , czy to może być winną napinacza ? ciśnienie sprawdziłem oleju wyszło tak na rozgrzanym i lekkim ostudzeniu przy 70st. 2-3 bar na jałowym przy dodaniu gazu jest 6-7bar ,czyli ok ? jak myślicie czy to będzie napinacz czy tylko łańcuszek ?jak to sprawdzić ten napinacz czy jest ok ? Jaki masz przebieg?
KYLOMC Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 180000 km ale niewiem czy prawdziwy
tomaszstn Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Mi się wysypał przy 220 000 i wszystkie znaki na ziemi wskazują że przebieg nie kręcony chociaż którz to wie...... :gwizdanie:
KYLOMC Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 kupiłem zestaw Febiego całość z uszczelkami ( pokrywy kpl.) 590zł ;//// ale jak trzeba wrr . mechanik krzyczy za wymianę 200zł dużo czy mało ?
tomek20stencel5 Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Ogólnie to chyba ujdzie, bo parę godzinek będzie grzebał, ale IMO 150 też by nie było za mało
mat-85 Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Hmm dopytuję się o przebieg bo u mnie 234kkm i jak do tej pory cisza
KYLOMC Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Opublikowano 27 Listopada 2011 jestem po wymianie mechanik nie wymienił łańcucha bo stwierdził ze jest ok ,wymienił tylko napinacz bo był walnięty, ten dolny nie trzymał . Tylko mnie wkurza ze , oczywiście go nie słychać jak w tedy . na zimnym go nie słychać a na rozgrzanym słuchać go jak sobie chodzi , czy u was tez jest tak ?
Dev Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 jestem po wymianie mechanik nie wymienił łańcucha bo stwierdził ze jest ok qurwa co za debil :wallbash: :wallbash: wymienic napinacz nie wymieniając łańcucha skąd wiedział że jest dobry ?????? ja też podczas wymiany stwierdziałem że jest ok, tylko skąd ten hałas ???????? wymieniałem łańcuch i od razu było o niebo ciszej
KYLOMC Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Opublikowano 27 Listopada 2011 qtwa powiedział żeby łańcuszek wymienić trzeba rozwalać rozrząd cały i cały przód ;/ jak to wymienić
Dev Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 a robi to za darmo baran jeden ????? nie trzeba zdejmowac całego przodu rozpinasz pasek, sciagasz pokrywę, demontujesz wałki, sciagasz i zakładasz nowy łańcuch wyciagasz popychacze i wyciskasz z nich olej, potem składasz podaj mail to wysle Ci manual
KYLOMC Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Opublikowano 28 Listopada 2011 luknąłem dziś na ten łańcuch i jest chyba ok według instrukcji 16 oczek a pokrywa nie jest starta czyli to coś innego sprawdzę ciśnienie na mocno rozgrzanym oleju
Mabrothrax Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 A sprawdzałeś czy ślizgi nie są luźne?
KYLOMC Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Opublikowano 28 Listopada 2011 napinacz był wymieniany , ale jak przyłożywszy ucho do pokrywy to słyszałem ze problem jest nie na łańcuchu tylko tak jakby na walku wydechowym a dokładnie w tym miejscu (zaznaczone) panowie co to może się dziać (popychacze) ?
Rekomendowane odpowiedzi