Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dogrzewanie samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś lipnie to wygląda , uważaj żeby czymś takim sobie autka nie spalić , kolego jak masz 2 km do roboty to żadne autko Ci sie nie nagrzeje chyba że odpalisz je z 20 mni wcześniej .

Opublikowano

jak masz 2km to takim urządzeniem napewno pomozesz wykonczyć akumulator,przeciez aku nie odzyska przez 2km tego co dał na rozruch a jeszcze chcesz obciazac układ 150W,według mnie pozytek z tego żaden, webasto by sie przydało :gwizdanie:

Opublikowano
:facepalm:
Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi też o odparowanie przedniej szyby, co do aku to ogrzewanie tylnej szyby tez ciągnie dużo prądu i można go nie używać razem z tym ustojstwem, wiem że to nie jest szczyt techniki ale mogło by pomóc

Opublikowano

honda szczerze bym sobie odpuścił :confused4: naprawdę - z tego to możesz mieć tylko w/w kłopoty ale przetestuj może będziesz zadowolony :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Kurcze szkoda, że nikt nie używał

Opublikowano

Lepszym rozwiązaniem byłoby dogrzewanie silnika na wzór skandynawski. Oczywiście najlepszy sposób to webasto ale można w układ chłodzenie wpiąć elektryczny dogrzewacz płynu, zasilany albo z aku albo z gniazdka 230V. Takie urządzenia składające się z kawałka rurki i grzałek np. świec żarowych i chyba pompki były kiedyś na allegro. Można też zrobić coś takiego samemu.

Wpinasz coś takiego w rurki idące do nagrzewnicy, do gniazdka w garażu wpinasz najlepiej programator który puszcza prąd o określonej godzinie: np. 15 minut przed wyjazdem z garażu i przychodząc masz juz silnik wstępnie ogrzany :)

Opublikowano

honda szczerze bym sobie odpuścił :confused4: naprawdę - z tego to możesz mieć tylko w/w kłopoty ale przetestuj może będziesz zadowolony :cool1:

tez tak uwazam bo naprawde szkoda autka ;)

Opublikowano
  • Autor

W tamtym roku zrobiłem coś podobnego jak piszesz z 2 świecami ale jakoś nie zauważyłem efektu, dużo płynu do dogrzania

Opublikowano

W tamtym roku zrobiłem coś podobnego jak piszesz z 2 świecami ale jakoś nie zauważyłem efektu, dużo płynu do dogrzania

dokladnie trzeba by bylo duzo wczesniej "włączyć" dogrzanie

Opublikowano

Kurde jedziesz raptem 2 km ile to 5 min jazdy? Nie szkoda Ci kasy na to cudowne urządzenie? A przednią szybke to umyć trzeba może nie będzie parowac :)

Opublikowano

wiem ze to nie w temacie ale :decayed: ja jakbym mial 2km do roboty tobym wolal sie przejsc :gwizdanie:szkoda auta niszczy sie jak cholera a spacer dla zdrowia dobry :wink4:

Opublikowano

A ja jakbym miał 2km to w zimie nie chciałoby mi się dymać w śniegu i mrozie, tylko jechałbym samochodem, po to jest, a to że się niszczy jak cholera - tego nie rozumiem, auto jest do jeżdżenia... Wiadomo dobrze jest przegonić auto na trasie, ale czy zaraz musi być to tak, że samochodem jeździmy w trasę?

Opublikowano

moj brat ma 3km do pracy i po zimie niechcialbys widziec co jest w silniku samo maslo z niedogrzania silnika i to raczej niwplywa za***iście na silnik :gwizdanie:

Opublikowano

A ja jakbym miał 2km to w zimie nie chciałoby mi się dymać w śniegu i mrozie, tylko jechałbym samochodem, po to jest, a to że się niszczy jak cholera - tego nie rozumiem, auto jest do jeżdżenia... Wiadomo dobrze jest przegonić auto na trasie, ale czy zaraz musi być to tak, że samochodem jeździmy w trasę?

wszystko OK tylko jak ogólnie wiadomo każde urządzenie potrzebuje optymalnej temp. do pracy - w innym przypadku dzieją się cuda :cool1: więc te 2km to średnio złapie optymalną temperaturę :confused4:

Opublikowano

wszystko OK tylko jak ogólnie wiadomo każde urządzenie potrzebuje optymalnej temp. do pracy - w innym przypadku dzieją się cuda :cool1: więc te 2km to średnio złapie optymalną temperaturę :confused4:

Dziekuje :decayed:
Opublikowano

Oj tam zaraz wielce :decayed:, wiadomo że nie można cały czas jeździć na niedogrzanym, ale wydaje mi się, że autor tematu nie ma samochodu do jazdy wyłącznie do pracy i jedzie czasem w trasę. Raz, dwa razy w tygodniu trasa w której silnik zrobi trochę km na rozgrzanym wystarczą żeby wszystko doszło do siebie i będzie hulać.

Opublikowano

Najlepszą rada w tym watku było przespacerowac się te 2 km. Zanim w zime się złoma odsypie a może jeszcze zaspe przerzuci żeby wyjechac to już jest się pracy a jak dobrze wpływa na zdrowotność :>

A tak serio do autora nie ma cudownego narzedzia do ogrzania samochodu na taka trase :wink4: No chyba że zakładanie webasto :hi: