Samuray-X Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Panowie! Mój samochód zadziwia mnie coraz bardziej. Miałem spore ubytki płynu chłodniczego, jak dosżło do prawie 1 litr na 100km to zacząłem lać wodę w układ. Pojechałem do kilku diagnostów, krótka piłka - pompa wody do wymiany. Ostatni diagnosta wlał w celu uzupełnienia litr zielonego płynu przeznaczonego dla audi. Teraz uwaga ... Stał się CUD, nie ma wycieków! Sprawdzam układ od 300km, cały czas ten sam poziom płynu! Macie jakieś pomysły dlaczego tak sie mogło stać? P.S. W tym czasie spadła też temperatura na zewnątrz, ale nie wiem czy można wiązać ze soba te dwa fakty ...
majkel_majki Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Aż nie chce mi się wierzyć, nie wlał tam czasem jakiegoś zaklejacza? Jeżeli ciekła pompa wody to znaczy, że była już trafiona i niedługo się rozpadnie, daj Panie Boże żeby nie gdzieś w trasie daleko od domu albo przy dużej prędkości
mar_92 Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Dokladnie jak pisze kolega majkel_majki , oby tak Ci się nie stało gdzieś w trasie, sam płyn na pewno nie uszczelnił
Samuray-X Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Opublikowano 23 Listopada 2011 Ja po prostu zaczynam przy tym samochodzie wierzyć w cuda i niedeterministyczną naturę motoryzacji. Sprawdziłem specjalnie dzisiaj wieczorem. Poziom ten sam.
tomek20stencel5 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zapewne przy sprawdzaniu co to mógł coś przy pompie poruszyć i przestało lecieć, ale jak mówią że tam cieknie to koniecznie wymiana.
zaku2_88 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Sprawdz i wymien bo zwlekanie to tylko pogarsza sytuacje ja sie juz nauczylem u mnie od razu poszlo by na warsztat bo tak jak koledzy mowia, kiedy pusci na trasie i plyn wycieknie to tylko wtedy bedziesz mogl czekac na prawdziwy cud
mar_92 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja po prostu zaczynam przy tym samochodzie wierzyć w cuda i niedeterministyczną naturę motoryzacji. Sprawdziłem specjalnie dzisiaj wieczorem. Poziom ten sam. Tylko żeby ten cud Cie drogo nie kosztował
Samuray-X Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Opublikowano 25 Listopada 2011 Poziom jest cały czas ten sam. Pytanie: DLACZEGO? Ma ktoś jakies pomysły?
majkel_majki Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Ma ktoś jakies pomysły? Ja mam jakiegoś gówna do uszczelniania układów chłodzenia Ci nalali razem z tym płynem niby przeznaczonym do audi i wkrótce będą jaja typu: nie grzeje, nie łapie temperatury albo rozpadła się pompa wody
Samuray-X Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Opublikowano 26 Listopada 2011 Wydaje mi się, że to nie ten przypadek. Ten zakład ALF być może chciał mnie nakłonić na remont silnika, ale sami nie wierzyli, że się na to zdecyduję. Ten płyn sam widziałem jak nalewali i pochodził z oryginalnego opakowania z log Audi-VW.
Seba_LDZ Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 heh powiem Ci tak ja tez sie oszukiwalem z ubytkami plynu wszyscy mowili ze to uszczelka a to raz lecialo raz nie niezaleznie od predkosci az sie #@$#@ uszczelka zmieniona i spokoj takze tak jak koledzy pisali trzeba zrobic co trzeba zrobic im wczesniej zaczniesz tym wiecej zaoszczedzisz pozniej zanim sie cos mocno sypnie a tak na marginesie to bys na spota przylecial to by sie pogadalo
paput Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 ja miałem kolego w Vce walniętą chłodnicę i tez nie mogłem zdiagnozować co to, dopiero keidy wyciek zrobił się większy wreszcie doszedłem
Samuray-X Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 Chłodnica była wymieniona na nową w wakacje, więc ten element jest ok. Zresztą sprawdzany. Obecnie nurtuje mnie pytanie jak ten wyciek "z pompy" został zlikwidowany? Próba ciśnieniowa by coś uszczelniła? Węże są podobno samozaciskowe (opinia pana Wojtulewicza, który zakładał chłodnicę). Niestety z przyczyn czasowych nie jestem w stanie zająć się na poważnie autem, na mechaników szkoda mi już czasu i pieniędzy bo zaliczyłem w ciągu dwóch tygodni pięciu, z czego u dwóch byłem dwa razy i poza generalką to nic mi sensownego nie zaproponowali.
mar_92 Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 tak jak kolega majkel_majki napisał
Rekomendowane odpowiedzi