Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Wieje, szumi, drga - drzwi od kierowcy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat wałkowany, ale stamtąd nic nie wyciągnąłem. ( nie podpinajcie go nigdzie , bo to co napiszecie będę wykonywał i pisał czy sie poprawiło )

Jadąc po nierównościach szyba w drzwiach drży... przez to skrzeczy jak styropian tarty po szybie.

Jadąc ponad 100km/h słychać świst wiatru w górnym lewym rogu drzwi.

Właśnie dziś wróciłem od blacharza i stwierdził ze mam opadnięte drzwi i się ruszają na zawiasie.

Wyregulował drzwi ze pasują idealnie i nic się nie ruszają.

Wyjechałem od niego i w dalszym ciągu to samo :( Tak myślę i kombinuję czy czasem nie jest szyba lekko skoszona lub poluzowana na prowadnicach ?

Na uszczelkach nic nie widać żeby były zdeformowane itp. Aha po długich opadach woda mi sie zbiera na progu od kierowcy, może to ma coś wspólnego z tym.

Poradźcie co jeszcze wykonać ?

Opublikowano

Dziwne jak Ci mechanik wyregulował drzwi to powinno byc ok :mysli: a nie było kiedys uszkodzone w bok?

Opublikowano

skrzeczy jak styropian tarty po szybie

miałem pobobnie ale była to wina uszczelek które skrzypiały, spsikałem je takim specyfikiem-silikon w spreju- lekko natłuszcza, i przestało skrzypieć. Tyle ci moge poradzić w sprawie skrzypienia :>

Z szumieniem to prawdopodobnie szyba nie dociska do uszelki lub sama uszczelka jest już zniszczona.

Opublikowano

miełem to u siebie i zrobiłem tak

-uszczelki posmarowałem wazeliną (tę na około co na karoseri jest)

-a wiatr przesłał szumiec jak otwarłem szybę i podoginałem tą uszczelkę z rowkiem co szyba wniej jezdzi

teraz tylko słysze opony :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Dziwne jak Ci mechanik wyregulował drzwi to powinno byc ok :mysli: a nie było kiedys uszkodzone w bok?

Mam lekko puknięte drzwi, stało się to w tamtym roku. Wgniecenia nie widać dopiero trzeba się dobrze przyjrzeć.

Opublikowano

Regulacja nie zawsze pomaga.Czasami trzeba wymienić zużyte uszczelki.

Opublikowano

Mam to samo . Po wyciąganiu szyb do przyciemniania ..jade wiecej niz 140 to mi świszcze w kabinie ..walczył bede z tym przy okazji , ale to co mnei ciekawi to zbierająca sie woda na progu kierowcy , pasazera :mysli::thumbdown:??

Opublikowano

jest jeden sposob na swistanie ale bardzo drastyczny. mozna pobawic sie zdejmując tapicerke i regulujac sama ramke okna lub opuscic szybe i dogiac "lekko" :> ramke wtedy idealnie dopasuje ci sie do uszczelki i karoserii i po świstaniu

Opublikowano

jest jeden sposob na swistanie ale bardzo drastyczny. mozna pobawic sie zdejmując tapicerke i regulujac sama ramke okna lub opuscic szybe i dogiac "lekko" :> ramke wtedy idealnie dopasuje ci sie do uszczelki i karoserii i po świstaniu

Dosyc drastyczny sposób, trzeba miec dobre wyczucie w rękach zeby nie przegiąc
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Wystarczy jeździć zgodnie z przepisami i nie będzie świstało :evil:

U mnie pomogło opuszczenie szyby i "podgięcie" ramy.

Opublikowano

Ludzie po co doginać ramkę przecież tak jest regulacja taka ,że konia by zabiła :kox:

Opublikowano

Ludzie po co doginać ramkę przecież tak jest regulacja taka ,że konia by zabiła :kox:

ramki??

to napisz jak i co jak jesteś w temacie :cool1: