Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kasowanie inspekcji olejowej oraz serwisowej w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wchodzicie w adaptacje grupy 17 i tam jest time since service, milage since service to kasuje przegląd. Wymiana oleju jest osobno. 4 grupy trzeba wyzerować aby nic nie było na zegarach

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ponawiam pytanie na które nie było odpowiedzi...

Czy w b8 2012/2013 rok można skasować serwis przyciskami w liczniku bądź menu?? Serwis olejowy skasowałem bez problemu a serwis w liczniku pokazuje mi za 20 dni...

Nie mam kabla ani kompa jak zrobić to manualnie ? 

Edytowane przez crm123

Opublikowano

Nie można.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Czy ktoś orientuje sie jak zmienic info o wymianie oleju zeby pokazywalo sie co 15tys km i 365dni a nie 30tys km i 730dni .
Gdzieś to bylo w vcds ale nie pamiętam.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W SRI reset są wszystkie podpowiedzi.

Opublikowano
W SRI reset są wszystkie podpowiedzi.

Tym chyba tylko skasujesz inspekcji

Żeby ustawić parametry to grupa 17 i tam odpowiedni kanał są podpowiedzi
Opublikowano

Nie, wszystko jest zebrane w SRI reset.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

prosze o pomoc, po skasowaniu inspekcji pokazuje 5000 km i 180 dni do następnej wymiany. jak to zmienic na 15 tys i 365dni ??

Przechwytywanie.PNG

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Być może u niektórych jest inaczej ale ja dziś skasowałem VCDS'em wyświetlający się komunikat "Service due" poprzez SRI Reset. Nic innego nie musiałem klikać ani zmieniać ręcznie wartości w kanałach...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

No i ja wreszcie zwalczyłem ten upierdliwy service due w sri reset..Jest tam dużo podpowiedzi  ale niektóre są podobne i można nie trafić we właściwy ..pół godziny i bingo. Wybrałem ten:

20180717_153921.jpg

Edytowane przez jarecki01

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 17.07.2018 o 15:53, jarecki01 napisał:

No i ja wreszcie zwalczyłem ten upierdliwy service due w sri reset..Jest tam dużo podpowiedzi  ale niektóre są podobne i można nie trafić we właściwy ..pół godziny i bingo. Wybrałem ten:

20180717_153921.jpg

Zrobiłem Kolego twoim sposobem wszystko idealnie :)  

Pzdr :hi::buhaha::buhaha::buhaha:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czyli bez kompa i kabla ani rusz... Widziałem temat właśnie z kablami i sam kabel obd wystarczy? Pytam tu bo tam nie widziałem możliwości odpowiedzi.
A i czy sam błąd "service due" ma jakiś wpływ na samochód czyli jakieś awarie powoduje albo coś?

Opublikowano
1 godzinę temu, Adaśko1234 napisał:

A i czy sam błąd "service due" ma jakiś wpływ na samochód czyli jakieś awarie powoduje albo coś?

Witam. Nie powoduje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 17.07.2018 o 15:53, jarecki01 napisał:

Z tego menu należy jeszcze wybrać "Kasowanie inspekcji serwisowej uzależnionej od czasu(reszta świata & Wielka Brytania" --żeby skasować ilość dni pozostałych do inspekcji.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 8.04.2017 o 22:49, Skruszo napisał:

Witam Panowie

Mam taki problem że jeszcze rok temu wszystko ładnie poszło poprzez SRI reset i było spoko , teraz nie chciało, tzn mimo użycia tej funkcji na fisie dalej widniał napis serwis , więc w adaptacjach skasowałem liczniki dni od ostatniego serwisu i przez dwa dni było spoko, a teraz coś się rypło i za każdym razem kiedy odpalam auto albo gdy go gaszę wyrzuca komunikat serwis 15000 km 365dni no i oczywiści z każdym dniem lecą i km i dni w dół , tak jak by mnie za każdym razem informował ile zostało mi do następnego serwisu.  Chciałem to jeszcze skasować w adaptacjach na kanale 02 ale tam mam wartość "2" a w podpowiedziach nawet nie ma takiej wartości i wprowadzanie 0, 00, 01 czy 1 nic nie daje bo nie chce mi przyjąć tego kodowania , cały czas wraca do wartości 2 
I co ja mam z tym zrobić ?  Jakieś pomysły ?

Skruszo udało ci sie wyłączyć ta informacje service in jeśli tak to prosze o podpowiedź jak to zrobiłeś z góry dzięki

Edytowane przez Tomatom91

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla jasności wszystkich w liczniku w adaptacji w kanałach 2,53 i 55 wpisujemy 0 wtedy service due oraz olejowy się kasują

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam.
Przestudiowałem manual kolegi wrclaguna oraz sporo postów na forum. Dziąki temu udało mi się w tamtym roku usunąć inspekcję za pomocą VCDS.
Są tam konkretne zdjęcia wraz z informacjami jakie wartości można wpisać do każdego kanału.
Jednak nasuwa mi się takie pytanie:
Czy dobrze rozumiem, że jestem w stanie wpisać tam wartość ręcznie, która jest niestandardowa ? Czy będzie to działać? Dla przykładu: wymiana oleju/ service za 8 tys km i za pół roku? Czy mogę taką kombinacją coś sknocić? Komputerowo ogarniam sprawy w miarę ale nie jestem na bieżąco jeśli chodzi o VCDS i częste zabawy z diagnostyką, kodowaniem.
Poprzedni właściciel i jego mechanik nie mogli sobie poradzić z komunikatem po wymianie oleju. Od wymiany olejowej do kupna samochodu przeze mnie minęło kilka miesięcy.

Chciałbym wpisać wartości i je wyrównać do faktycznych, aby komunikat mi przypominał faktycznie o tym co trzeba a nie migał bez powodu.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 8.04.2017 o 23:49, Skruszo napisał:

Witam Panowie

Mam taki problem że jeszcze rok temu wszystko ładnie poszło poprzez SRI reset i było spoko , teraz nie chciało, tzn mimo użycia tej funkcji na fisie dalej widniał napis serwis , więc w adaptacjach skasowałem liczniki dni od ostatniego serwisu i przez dwa dni było spoko, a teraz coś się rypło i za każdym razem kiedy odpalam auto albo gdy go gaszę wyrzuca komunikat serwis 15000 km 365dni no i oczywiści z każdym dniem lecą i km i dni w dół , tak jak by mnie za każdym razem informował ile zostało mi do następnego serwisu.  Chciałem to jeszcze skasować w adaptacjach na kanale 02 ale tam mam wartość "2" a w podpowiedziach nawet nie ma takiej wartości i wprowadzanie 0, 00, 01 czy 1 nic nie daje bo nie chce mi przyjąć tego kodowania , cały czas wraca do wartości 2 
I co ja mam z tym zrobić ?  Jakieś pomysły ?

Witam, mam ten sam problem ktoś podpowie jak to ogarnąć?

Edit: Już ogarnięte.  Zrobiłem przez SRI reset i potem milage rest of word.  

Edytowane przez renegat207

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Po wymianie oleju, mechanik ustawił mi 10k km i 365 dni. Od tego momentu po włączeniu zapłonu i wyłączeniu  na Fisie pokazuje 9900KM/360 dni do oleju. Zresetowałem w MMI to teraz mam 15 000/365 dni i nadal się pokazuje na fisie po zapłonie. Jak się tego pozbyć?