Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cziptuning silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. CHciałem zrobić Czpituning silnika w moim Audi A4 B7. Jest ono z 2006 roku, silnik ma aktualnie coś ok 210 000km. Na allegro są tuning BOX'y do cziptuningu, jedni polecają inni odradzają, co o tym myślicie? Silnik w serwisie był przed kupnem, czyli z przebiegiem 180 000km i wyszło że wszystko jest z nim ok, teraz nie odczuwam różnicy, więc silnik chyba w bardzo dobrej kondycji, oleje wymieniane na czas itd. Czy w samochodzie z takim przebiegiem mogę zrobić cziptuning? Czy kupić box'a z allegro, czy lepiej udać się do jakiegoś mechanika ? Jeśli do mechanika to kodo polecicie na śląsku?

Dziękuję pozdrawiam.

Opublikowano

Cześć kolego. BOXa bym sobie darował. Jeśli chodzi o dobrego fachowca na Śląsku od tych spraw to Aligator, CompSport... Przed modyfikacją ocenią stan motorowni i na pewno wydobędą z niego większą moc. :wink4: :>

Opublikowano

box odpada jak co to tu masz http://www.dynosoft.pl/

Opublikowano

box odpada jak co to tu masz http://www.dynosoft.pl/

:good:

Mitshi poczekaj może na jakieś grupowe chipowanie - będzie wtedy taniej. :wink4: Możesz poszukać też na innych forach (VW, Skoda) czy nie ma jakiejś grupowej akcji. :naughty:

Opublikowano
  • Autor

O dzięki chłopaki, a jak cenowo to może wyglądać?

Opublikowano

Tak jak mówię szukaj albo czekaj na grupowe akcje. Koszt ok. 1500pln ale grupowo może być ok. 1000pln... :evil:

Opublikowano
  • Autor

Ok. Dzięki. :D Postaram się coś poszukać. A powiedz mi jeszcze czy silnik z takim przebiegiem nie ucierpi ?

Opublikowano

Nie ucierpi. Masz przebieg autostradowy wiec silnik napewno w dobrej kondycji. Ja zrobiłem przy 220tys. Wiem że niektórzy robią i przy 300tys i jest ok.

Opublikowano

NIE ucierpi, jesli nie bedziesz palowal =- gaz 100%... :hi:

Opublikowano

Do Goodhope w Pleszewie masz nieco ponad 200 km. a do 23 grudnia jest u nich promocja i robią program za 700 zł.

Jadę tam w połowie przyszłego tygodnia po witaminki do swojego avf-a

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gdybyś wybierał się do Krakowa to w mse robiłem już dwa samochody po 600 zł i chodzą bez problemu.

Opublikowano

Olej boxa leć na profi program ja miałem te same obawy, ale Koledzy mnie przekonali robiłem program (ECU PROJECT Wrocław) przy 190tyś teraz mam 205tyś a autko śmiga aż miło na trasie spalenie nawet spadło a elastyczność :> mowie Ci uśmiech mi do dzisiaj z twarzy nie zchodzi. Ja załapałem się na grupówkę i było taniej, ale naprawdę warto zainwestować te pieniądze pamiętaj też, że przed programem tuner robi kompletną diagnostykę silnika i jeśli coś będzie nie tak to Ci programu nie zrobi bez usunięcia ewentualnych usterek :hi:

Opublikowano

Na forum jest mnóstwo tematów odnośnie tunerów i ogólnie chiptuningu.. Chyba każdy kto zrobił raz program, zrobiłby to ponownie.

Do kogo podjechać koledzy już pisali - w razie co: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9450.0

Jest tylko 1 minus chipa - po czasie będziesz chciał więcej :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podstawa to chip i jeśli macie usunięcie DPF-a.

Ja to zrobiłem od razu i jestem happy.

Nie to samo autko i przy normalnej jeździe pali mniej o prawie 1,5 litra !

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie Audi A4 B6 2001 2.0 L 131km. A mianowicie czy można w niej jakos podnies moc by miala wiecej koni???? Jesli tak to w jaki sposób? i jakie to mniej wiecej koszta??? Znacie kogoś z okolic Zielonej Góry?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to i ja zapytam napewno kolejny raz ale no co tam.Patrze czytam i nadal nic niewiem.co z tymi boxami ?CO jest nie tak.ceny rozne metlik w glowie.

Opublikowano

Witam Ja polecam jednak program o boxie się nasłuchałem i opinie nie najlepsze, z tego co się orientuję to program jest zdrowszy dla motoru, właśnie jestem jakiś miesiąc po wgraniu nowego programu i tak jak koledzy pisali nie cofnął bym tej decyzji, autko zbiera się aż miło (teraz mam ok 175-180KM ale trzeba to dokładnie sprawdzić na "hamulcu"), sama frajda z jazdy, ciężko w tej chwili określić spalanie, bo wiadomo trochę trzeba się nacieszyć mocą więc jeździ się dynamicznie po jakimś czasie się zobaczy.

Opublikowano

No to i ja zapytam napewno kolejny raz ale no co tam.Patrze czytam i nadal nic niewiem.co z tymi boxami ?CO jest nie tak.ceny rozne metlik w glowie.

Boxa wybij sobie z głowy, polecam program nie mocny o tym później.

1. Wsadz turbo z serii KKK o kole kompresji GT17 od AWX, AFV pasują plug&play ()cena nowej ok 2,4tpln bo posiadasz GT16 jeśli zrobisz program sam na ~155ps to seryjne T nie pogada długo, poza tym późno osiąga zadane ciśnienie i "bez gniecenia nie ma jeżdzenia" ...

2 wsadzisz GT17 kkk, BRB bedzie miało na lżejszym modzie ok 155ps, ale to będą na prawdę zdrowe i niewysilone konie, jezdzeli nie bedziesz uzywal diesla do scigania się z pod światel.

box nie jest zdrowy dla silnika, ma nie co inne dzialanie, omija pewne czujniki ect, boxom nie.

pozdrawiam.

Opublikowano

Witam chcem podniesc moc w mojej audu 2.0 140km BLB poniewaz ma do niej 18calowe felgi i auto sie troche muli i spalenie mi znacznie podeszlo. doradzcie mi czy warto meczyc auto mam przejechane 170tys i sie troche boje :mysli:

Opublikowano

170 tys. to nie jest duży przebieg :naughty: tu na forum sporo osób robi chipa nawet przy 300 tys. km :) Tym się nie przejmuj. A spalanie raczej Ci chip nie obniży.. Tylko mniejsze koła :)