Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z hamulcami, wykrzyknik + "freni"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam dziwny problem ze swoja a4. przedwczoraj podczas normalnej spokojnej jazdy na prostej drodze zaswiecił sie wielki czaerwony wykrzyknik i komunikat "freni" co po wlosku odpowiada komunikatowi "break" (hamulce) a nastepnie kilkakrotnie zamigała kontrolka od ręcznego (mały czerwony wykrzyknik) wszystko w sumie trwało ok 10 sek po czym zgasło. problem ten powtorzył sie dzis. skutecznosc hamulcow ok. po tym zdazeniu przedwczoraj pojechalem na diagnostyke i wyszło ze hamulce są ok

klocki na oko są ok nie ma zadnych wycieków przy kolach, płyn hamulcowy jest dokladnie na srodku.

Co moze byc powodem pojawienia sie komunikatu, ktory po krotkim czasie znika? ja nie za bardzo wiem :/ i czy podpiecie pod vaga w czasie gdy komunikat nie wyswietla sie da cokolwiek?

Z góry dzieki za pomoc

Opublikowano

frytz czy na pewno występuje S4 B6 w AVF-ie 131PS :wink4: :gwizdanie:

sprawdził bym czy przypadkiem "nie ucieka" połączenie czujników klocków :wink4: swoją drogą profilaktycznie podłączył bym VAG-a :wink4: i sprawdził dokładnie ilość płynu hamulcowego :cool1:

Opublikowano

opis to blad zamist a4 omylkowo dałem s4 ale to chyba nie ma nic do rzeczy przy ocenie komunikatu...

plyn jest dokladnie w polowie wiec nie mam co sprawdzac po 10 razy. przez nie ucieka polaczenie czujnikow klockow masz na mysli czy wtyczka dobrze wpieta?

Opublikowano

ja po takim komunikacie miałem klocki z tyłu do wymiany :hi:

Opublikowano

góral65 a czy ten komunikat pojawial sie i znikał czy swiecił non stop od momentu jak sie pojawił?

Opublikowano

W zbiorniczku mogł sie zawiesic czujnik . Czy oprocz tego komunikatu na gorze wyswietla sie zolta kontrolka o taka (O) ?

Opublikowano

góral65 a czy ten komunikat pojawial sie i znikał czy swiecił non stop od momentu jak sie pojawił?

tak dokładnie pojawiał się i znikał co jakiś czas najczęściej na zakrętach na fisie duży wykrzyknik i kontrolka od ręcznego kilka sygnałów dźwiękowych i później jeszcze mrugało przez może 10-15 sekund po czym znowu spokój :hi:

Opublikowano

klocki z tyłu nie ma czujników zużycia :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

klocki z tyłu nie ma czujników zużycia :polew: :polew: :polew: :polew:

no i z czego się śmiejesz jak nie masz pojęcia :wallbash: wiem że klocki nie mają czujnika ale ze względu na zużycie klocków obniża się poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku i zapala się ten komunikat :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

trzeba miec ładnie z głową żeby jezdzic z takim poziomem płynu :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

jesteś :sick3:w tym temacie :thumbdown:

Opublikowano

masz racje, nie znam sie w ogóle :no: :no: :no: :no: :no:

Opublikowano

A gdzie codzienna obsługa auta, jeździć aż się kontrolka zapali, najlepiej. Zaglądając pod machę od czasu do czasu widać że płynu mało i trzeba dolać.

Opublikowano

Dewa nie spamuj :polew:

frytz Dolej plynu i smigaj

Opublikowano

:hi:

Dziś podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka (O) na fisie.

Płyn hamulcowy w normie.

Klocki ok.

Dodam, że stało się to podczas jazdy w deszczu, po przejechaniu po kałuży- jakiś czujnik został zalany?

Opublikowano

:hi:

Dziś podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka (O) na fisie.

Płyn hamulcowy w normie.

Klocki ok.

Dodam, że stało się to podczas jazdy w deszczu, po przejechaniu po kałuży- jakiś czujnik został zalany?

Masz info na FISIE ze w najblizszym czasie trzeba zmienic klocki. Lepiej zobacz od wewnetrznej strony zacisku :wink4:

Smiało mozesz jeszcze pojezdzic troche ale musisz kontrolowac stan okladzin :)

....Albo sprawdz kabelek do okladzin moze ktorys nie laczy .

Opublikowano

panowie tak tylko w celu wyjasnienia bo sam temat zakładałem.

Dolałem troszke płynu pomimo że w zbiorniczku było go idealnie i problem znikł... w audi mi powiedzieli że ten komunikat to najczęściej wlaśnie mało płynu. zdarte przednie klocki to natomiast taki znaczek (O) który swieci na żółto

---------- Post dopisany at 09:41 ---------- Poprzedni post napisany at 09:41 ----------

panowie tak tylko w celu wyjasnienia bo sam temat zakładałem.

Dolałem troszke płynu pomimo że w zbiorniczku było go idealnie i problem znikł... w audi mi powiedzieli że ten komunikat to najczęściej wlaśnie mało płynu. zdarte przednie klocki to natomiast taki znaczek (O) który swieci na żółto

Opublikowano

idealna ilość płynu to MAX-poziom