Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mój pomysł na... halogeny w b5 przed liftem :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a dziękuję bardzo - trochę mnie to oświeciło:)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

A próbował kto upchnąć w przedlifta kratki z polifta wraz z halo ori?

Opublikowano

ciekawe to od skody:hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam wszystkich

nie wiem czy ktoś jeszcze czasem przegląda ten temat ale ja już mam nowy pomysł na halogeny do przed lifta:wink:

można powiedzieć że pomysł już zrealizowany :decayed:

jutro postaram się wrzucić fotki jak to wyszło.

dla zainteresowanych tematem dodam tylko że zmienił się dawca halogenów, z Czech przeskoczyłem do Włoch :grin:

Opublikowano

No ja przeglądam ten wątek... Bo sam kombinuje jak tu w fajny sposób wyrazac halogeny w przed lifcie ;-)

Także czekam na fotki, co tam wydziubales :-D

Naciapane z mojego Galaxy S II

Opublikowano

No, kolego bidzio1, czekamy czekamy na foto i story ;P

Opublikowano

Też od jakiegoś czasu chce sobie zrobić halo do przedlifta :) Więc z niecierpliwością czekamy na nowe pomysły :) Pzdr :)

Opublikowano
  • Autor

Witam:siema:

Tak jak obiecywałem wrzucam fotki z moimi nowymi halogenami :decayed:

DSC06797.jpg

DSC06798.jpg

DSC06799.jpg

DSC06800.jpg

A teraz krótka historia jak do tego doszło.

W związku z tym że kusi aby coś rezać przy aucie wpadłem na pomysł aby przerobić halogeny na soczewkowe (ze względu na to że soczewki dają bardziej precyzyjne światło) i tak oto wpadły mi w oko halogeny z fiata 500 (takie same występują w kilku modelach fiata, alfy i lanci)

I jak tylko do mnie dotarły zaczęło się kombinowanie jak to upchnąć w ten zderzak ale udało się po wielu dopasowywaniach i przeróbkach.

Na chwilę obecną wyleciały ledy, a w halogenach siedzi xenon z poprzednich halogenów. Ale cały czas rozmyślam nad dziennymi czy założyć z powrotem ledy w zderzak czy może coś wykombinować w lampach np ledowa żarówka h7 zamiast długich (mam bixy), albo żeby nie rezygnować z długich to taki moduł który obniża moc świecenia żarówki i wtedy żarówka świeci ciemniej. coś takiego - Światła dzienne w Twoim samochodzie - www.dzienne.it.pl Sam nie wiem :kwasny:

Czekam na wasze opinie jak wam się to podoba :decayed:

i propozycje jak rozwiązać dzienne. (może ankietę zrobić)

Jeśli Macie pytania to chętnie odpowiem

Opublikowano

Bardzo dobrze wygląda.

Prosze o fotki z montażu albo jakiś manual bo naprawdę obiecujące fotki dałeś...:banan:

Opublikowano
  • Autor
Bardzo dobrze wygląda.

Prosze o fotki z montażu albo jakiś manual bo naprawdę obiecujące fotki dałeś...:banan:

no właśnie z tym będzie problem bo tak się spieszyłem żeby to zrobić że zapomniałem o aparacie.

ale zrobię zdjęcia ze ściągnięta kratka.

do mocowania użyłem kilku kątowników poskręcanych razem ogólnie nic skomplikowanego :)

a halogeny są takie FIAT 500 ALFA LANCIA HALOGEN HALOGENY ORYGINAŁ (2600910479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

odkręcone od tych ramek i przykręcone bezpośrednio do moich mocowań.

Opublikowano
Bardzo dobrze wygląda.

no właśnie z tym będzie problem bo tak się spieszyłem żeby to zrobić że zapomniałem o aparacie.

ale zrobię zdjęcia ze ściągnięta kratka.

do mocowania użyłem kilku kątowników poskręcanych razem ogólnie nic skomplikowanego :)

a halogeny są takie FIAT 500 ALFA LANCIA HALOGEN HALOGENY ORYGINAŁ (2600910479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

odkręcone od tych ramek i przykręcone bezpośrednio do moich mocowań.

Ok. czekam z niecierpliwością :)

Jak ktoś chce halogeny Wesem od SC już wkomponowane w kratki i oczywiście z kratkami to jestem skłonny sprzedać :)

Opublikowano
  • Autor

ile chcesz za te wesemy??

Opublikowano

a gniazdo w tych halogenach przerabiałaś czy miałeś "xenona" na gniazdo H3?:eusathink:

Opublikowano
  • Autor

hidy na h3, w soczewce to świeci precyzyjnie i jest idealna granica odcięcia, halo już ustawione i nie razi. w nocy jak jechałem to nie wyłączyłem żeby zobaczyć czy mrugają, czy razi, a akurat trafiłem na niebieskich z naprzeciwka i nie mrugali i nie wrócili się za mną wiec chyba nie było tak źle :grin:

Opublikowano
ile chcesz za te wesemy??

tak żeby styklo na halo od 500 :):wink:

Opublikowano
  • Autor

no ja dałem 150zł + wysyłka za 2 szt za halo od fiacika :decayed:

postaram się jutro zrobić fotki tych mocowań bo tak jakoś nigdy nie ma się kiedy zebrać:kwasny:

---------- Post dopisany 05-10-2012 at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany 02-10-2012 at 20:10 ----------

witam udało mi się w końcu dobrać do aparatu i zrobić zdjęcia mocowań halogenów.

DSC06837.jpg DSC06838.jpg DSC06839.jpg

DSC06840.jpg DSC06842.jpg DSC06843.jpg

DSC06844.jpg DSC06845.jpg DSC06846.jpg

DSC06847.jpg DSC06849.jpg DSC06852.jpg

DSC06854.jpg

Mocowania wykonane z kątowników skręconych razem. (od strony chłodnicy) od zewnętrznej strony użyta blaszka widoczna na zdjęciu. (znalazłem w garażu niewiem od czego pochodzi)

Dolne mocowanie (do regulacji wysokości świecenia) również z kątowników ale troche powyginanych (niestety nie mam zdjęcia) i przykręcone od spodu do dokładki (nic nie widać jak się normalnie patrzy) a na końcu przykręcony uchwyt do regulacji wycięty z oryginalnej ramki halogena.

wszystko poskręcane trzyma się bardzo dobrze.

Jedynie co to trzeba był wywiercić malutka dziurkę aby można było regulować halogeny ale nawet nie rzuca się za mocno w oczy :wink:

Macie pytania to piszcie, jakby było coś niejasne to na pewno odpisze.

Opublikowano

za***iście :hi: Bardzo ładny efekt no i gratki za pomysł :oklasky:

Opublikowano

A ruszałeś coś przy IC?

Opublikowano
  • Autor

teraz nie. bo już przerabiałem wcześniej przy poprzednich halogenach poczytaj wcześniej było opisywane

• 5 miesięcy temu...