Chris86 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 WITAM POSIADAM DO SWOJEJ A4 DWA GRILLE (JEDEN ORI, DRUGI PODRÓBKA) WŁAŚNIE TEN DRUGI PO ZESZŁEJ ZIMIE. DOSTAŁ TROSZKĘ PO D... TZN. CHROM JUŻ NIE WYGLĄDA TAK JAK PRZED ZIMA. ALE TAKIE SĄ UROKI TANICH ZMIENIKÓW GRILLA. WPADŁEM WIĘC NA POMYSŁ BY NA OKRES ZIMOWY ZAŁOŻYĆ ÓW GRILL I PRZEMALOWAĆ GO NA CZARNO. MACIE JAKIEŚ PROPOZYCJE W JAKI SPOSÓB MOŻNA POMALOWAĆ CHROM NA CZARNO BY TEN NIE ZSZEDŁ. WCZEŚNIEJ PRÓBOWAŁEM ZE SPRAYEM, ALE PO CZASIE SCHODZI KOLOR. MOŻE TAŚMA CZARNA - BĘDZIE NA PEWNO TROSZKĘ Z TYM ZABAWY..... A NIE CHCE WIOCHY ZROBIĆ
siara Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ktoś na forum pisał, że oklejał folią Czarny mat i będzie git
wild80 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ja okleiłem sobie właśnie folią czarny mat i jest :good:
siara Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Więc nie ma się nad czym zastanawiać :gwizdanie: A jak z trwałością zabiegu?
wild80 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Z ręką na sercu powiem że trzyma się za***iście,żadne mycie karcherem itp. nic nie zmieniło
siara Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 To spoko Bo jak wiadomo gril jest mocno narażony...
czorny_07 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ja mam samą ramkę oklejoną folia carbonowa, tez ladnie wygląda
Armi Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ja miałem malowane sprejem, 2 zimy przetrwały bez poprawek (dobre odtłuczenie, kilka warstw farby) :gwizdanie: Teraz satyny z rs4, trochę szkoda malować ją sprejem, będzie folia
Armi Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Nie Bardziej chodzi o to, że grill z czarną ramką trudniej jest sprzedać. A tak zerwiesz folię i jest seria
Chris86 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2011 Witam Macie może link jak wygląda taka folia i gdzie mógłbym ją nabyć. że sprejem bawiłem się już wcześniej więc chciałbym spróbować z folią.
siara Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Tu masz przykładową. A kolor i rodzaj pewnie znajdziesz dla siebie http://allegro.pl/folia-czarny-carbon-laminat-karbon-3d-3m-di-noc-i1978642695.html
adrianus Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 w zeszla zime malowalem swoja ramke i wg mnie tez dobrze odtluszczalem, malowalem pare warstw, a i tak lakier sie z chromu luszczyl i zlazil spod karchera. na wiosne sie wkurzylem, wziąłem nozyk i po kawaleczku podwazajac zerwalem caly chrom, lekko przetarlem drobniutkim papierkiem i pomalowalem sprayem. (cala robota trwala godzine) a efekt byl zadowalajacy, moglem myjka smigac po grillu i zadnych odpryskow nie bylo. teraz mam ori rs'a i tez mi szkoda zamalowywac satynke, kupie folie i obkleje
czorny_07 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 carbon z daleka tez wyglada na czarny
Chris86 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2011 wczoraj kupiłem w Brico-marche sprej do felg czarny mat. Ciekaw jestem jaki będzie efekt ....
czorny_07 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 ja maiłem pomalowany sam emblemat czarnym matem, szału nie ma, szlifowałem chrom papierem na mokro, zmatowiłem kazdy element i nie trzyma sie za dobrze.
Chris86 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2011 Dodam że malowałem sprayem do felg aluminiowych zakupionym w brico marche za 20 zł Naniosłem chyba 5 lub 6 warstw farby (przerwy miedzy nimi ok 20 min). Efekt końcowy, sami widzicie (żadnych rys, zacieków itp) Przed malowanie zrobiłem polerkę grilla papierem ściernym.
Rekomendowane odpowiedzi