radi Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam, Mam zamiar zrobic swap z ABC na ACK,dawca bedzie raczej anglik ze wzgledu na to ze wszystko bedzie na miejscu i w calosci. 1)Czy immo 1 w puszce (rocznik auta 95) mozna tak bez problemu adoptowac do kompa z silnika ACK gdzie juz bylo Immo 2 w liczniku,czy trzeba montowac emulator,ewentualnie inne rozwiazanie. 2)Czy skrzynia bez problemu podejdzie na otwory z ABC do ACK i jak by ktos wiedzial jakie maja przelozenia w obu silnikach dzieki
szymus_k Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Jak bedziesz miał kompletnego anglika to przekładaj razem ze skrzynią za jedną robotą. ECU z immo w sumie też możesz wziąć z angola. Kable chyba będą pasować. ABC to troszkę starsza konstrukcja niż ACK. Ja przekładałem ALF na ACK i zero problemów - wszystko pasowało.
radi Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 W sumie ze skrzynia tez mozna przelozyc,ale zalezy mi na krotszych przelozeniach zeby lepiej szedl z miejsca,a chyba skrzynia z ABC bedzie miala krotsze przelozenia,a jezeli chodzi o immo to w moim samochodzie jest jeszcze w puszcze pod kierownica,a z ACK jak bede przekladal to juz jest immo w liczniku i nieda rady przelozyc bo nawet licznk ma 2 kostki po 32 pin,a u mnie jest 2x26.wiec jak by ktos wiedzial cos na ten temat to ponawiam pytania z pierwszego postu. dzieki
lelum Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Skrzynie pasują plug n' play do obydwu silników, ta od 2.6 ma krótsze przełożenia. Jeśli chodzi o immo to chyba najprościej wyłączyć go w ecu.
radi Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2011 jak ktos by mial moze rozpiske przelozen skrzyn V6 to bym byl wdzieczny,a czy jak wylacze immo w ecu to bedzie sie bez problemu laczyl z VAG,bo jak sie podobno zalozy emulator immo to nie laczy sie z vagiem.
lelum Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 po wyłączeniu immo z vagiem łączy się bezproblemowo
radi Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2011 A jak bym podlaczyl emulator,czy tez bedzie mozliwosc diagnozy ecu,podobno na allegro sa takie?bo bez emulatora chyba immo 1 u mnie w aucie nie zgra sie z kompem od immo 2
bogdansky Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Lepiej przełożyć silnik cały ze skrzynią, przecież to dużo mniej roboty nie trzeba silników rozpinać ze skrzyniami
radi Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2011 no wiem ze mniej roboty,ale umnie mam zalozone nowe sprzeglo wiec i tak bym przekladal sprzeglo do nowego silnika,ale o to sie nie boje!,chodzi mi o to,ze jak zaloze emulator immo to moze sie nie laczyc z silnikiem,a po swapie silnika napewno jakies bledy beda i trzeba to jakos wykasowac.
DAVIDOF89 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 daj znac jak skonczysz projekt bo jestem zainteresowny ))
radi Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dam znac co i jak,ale jak narazie to zbieram informacje,schematy elektryczne i kase na angola z silnikiem ACK
Rekomendowane odpowiedzi