Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tas2die4 - E46 330ci ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

piękne autko a kolor jeden z moich ulubionych taki spokojny :evil:

piękny środek

a Wy narzekacie na spalanie mój mk3 w mieście pali 16litrów bp :kox:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mialem momentem ochotę na taką bmw 330i ale w sedanie, niestety bardzo ciężko dostać taki sprzęt. Zasadnicza wada to że lubią pić olej te silniki, aczkolwiek w którymś tam roku to poprawili. No myśle że sprint do 100 chyba tu nieźle wypada :) aj chętnie bym pokosił pare zakrętów takim szalonym RWD.

Opublikowano

Naprawdę ładna buma ;)

Jak Ci sie sprawują te BBS`y? Sam kiedyś o nich myślałem ale słyszałem, że nie są zbyt mocne jeśli chodzi o krzywienie się :>

Opublikowano
  • Autor

Co moze dziwne,ale moj silnik nie wciaga oleju, mozliwe ze za sprawa tego iz jest zalany Valvoline Vr1 10w60.

Co do BBS, pojezdzilem na nich tylko z 2-3 tyg i wlecialy zimowki, ogolnie felgi sa na sprzedaz ;)

Jezdza po Pl juz 3 lata i jedna byla lekko naprawiana od wewnatrz,ale to juz jakis czas temu i teraz jest ok :)

Opublikowano

Piękne autko. Spalanie minimalne jak na taką moc. Moje 1.8T więcej spala. Moim zdaniem auto zbyt niskie do używania na codzień - chyba że jeździsz okazyjnie :wink4:

Opublikowano

Kurde muszę się przejechać takim cudem, ciekawi mnie elastyczność tego silnika. Czy trzeba tak redukować jak innymi benzynami, bo to jednak co innego jak 1.8T i moment obrotowy jest bardzo wysoko.

Druga sprawa czy mocno pomodzone 1.8T dogoni takie bmw?

Opublikowano
  • Autor

Piękne autko. Spalanie minimalne jak na taką moc. Moje 1.8T więcej spala. Moim zdaniem auto zbyt niskie do używania na codzień - chyba że jeździsz okazyjnie :wink4:

Niskie?? Spokojnie przejezdzam przez progi zwalniajace nawet na 17", wiec jak dla mnie to jest za wysoko :kox:

Co do elastycznosci, 60 na 5 biegu spokojnie mozna jechac i szybko w miare reaguje wtedy na gaz (skrzynia jest 5 biegowa tylko).

Ogolnie za duzo machac gałką nie trzeba.

A co do osiagow, jakims demonem szybkosci to nie jest. 100 km/h robi w niskie 6.5 s- wiec szalu nie ma,ale tragedii tez nie.[br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 18:28_________________________________________________

Wstawiam pewien ciekawy filmik...

Polecam taki "mod" kazdemu, wrazenia niezapomniane, mam tak za kazdym razem gdy jade autem "w trase" :good:

...

A tak na serio, szlag mnie trafia :kwasny:

Z tego co zauwazylem, takie skrzypienie pojawia sie tylko powyzej 120 km/h, ponizej tez wystepuje ale nie tak intensywnie (choc i tak wku*wia ucho).

Co ciekawe, gdy odejme gaz i auto zacznie schodzic z obrotow (hamowanie silnikiem) nastepuje niemal totalna cisza, wiec wnioskuje ze cos jest wprawiane w drgania od silnika.. tylko ku*wa co?! : :kwasny:

Opublikowano

slyszales o jakiejs wersji club sport?ile ta twoja wazy?

Opublikowano

Jeździłem 330Ci Clubsport. Charakteryzuje się spojlerem na klapie, bardziej agresywnym przednim zderzakiem z czarnymi nakładkami, emblematami Clubsport na progach i brakiem wygłuszenia silnika. Były również dedykowane felgi i kolory nadwozia.

Przykładowe foto:

e46330ciclubsportspoile.jpg

Opublikowano

Thom4s i co to ten club sport?czym sie rozni od zwyklej poza body?

Opublikowano

Niższy zawias, moc ta sama. To był po prostu dodatkowy pakiet stylistyczny. Spojler jest naprawdę fajny. No i w kabinie trochę głośniej ze względu na brak wygłuszenia. Ten silnik jest genialny i świetnie się jeździ. Wg mnie A4 nawet z quattro nie ma podejścia jeśli chodzi o prowadzenie i trakcję.

Opublikowano

aha dzieki,pytam sie bo koles z takiej bmki mowi ,ze s3 2.0tfsi "nie jedzie" i bede go chcial spr czy jego bejca jedzie lepiej niz 1.9tdi :wink4:

Opublikowano

Na papierze S3 8L jest szybsze, więc bajki opowiadał. Po chipie to już w ogóle. Chyba, że on ma tam jakiś kompresor, wydech czy inne graty...

Opublikowano

serie ma :)

Opublikowano
serie ma smiley

Ale i tak bedzie Ci taki pozniej gadał ze ,, nie jedzie'' zreszta kazde co widał dookoła skomentował ,, nie jedzie'' :naughty:

Opublikowano

i jak z ta waga ile wazy taka 3.0?

Opublikowano

Niższy zawias, moc ta sama. To był po prostu dodatkowy pakiet stylistyczny. Spojler jest naprawdę fajny. No i w kabinie trochę głośniej ze względu na brak wygłuszenia. Ten silnik jest genialny i świetnie się jeździ. Wg mnie A4 nawet z quattro nie ma podejścia jeśli chodzi o prowadzenie i trakcję.

Genialnie to on olej wciąga :polew: Ale zapier.dala fakt :good:

Opublikowano

Polecam taki "mod" kazdemu, wrazenia niezapomniane, mam tak za kazdym razem gdy jade autem "w trase" :good:

...

Z tego co zauwazylem, takie skrzypienie pojawia sie tylko powyzej 120 km/h, ponizej tez wystepuje ale nie tak intensywnie (choc i tak wku*wia ucho).

Co ciekawe, gdy odejme gaz i auto zacznie schodzic z obrotow (hamowanie silnikiem) nastepuje niemal totalna cisza, wiec wnioskuje ze cos jest wprawiane w drgania od silnika.. tylko ku*wa co?! : :kwasny:

Jezu szału bym dostał... :confused4:

Opublikowano

...

Jezu szału bym dostał... :confused4:

Na szczęście problem już rozwiązany, ale niech Tas sam powie co i jak.

Opublikowano

i jak z ta waga ile wazy taka 3.0?

1430 kg

Genialnie to on olej wciąga :polew:

Nie jest tak źle, zależy jaką oliwę się leje. Twój ALT też nie jest święty w tym temacie. :gwizdanie: