Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Elastyczność silnika, czyli ile sekund od 60-100 km/h i 80-120 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

chudy13101980 , McBoss , stefan1986 darujcie sobie to pitolenie, jak nie macie się czym się pochwalić to lepiej się wcale nie odzywać. stefan1986 u ciebie jak najbardziej może powiedzieć dość bo masz bardzo problematyczny motor...

Opublikowano

Ok tomiqu Twoje auto Twoja sprawa w jaki sposób będziesz je eksploatował. Ja jestem świadom tego jaki mam motor ale myślę, że po usunięciu DPF-a, wywaleniu wałków i zmianie napędu pompy, dobrym programie, kontroli stanu wałka rozrządu, wymianie oleju co 10 tys. oczywiście Motul wraz z filtrami, okresowym czyszczeniu PD oraz co najważniejsze odpowiednim eksploatowaniu samochodu niewiele może się przydarzyć a jeśli już to nic nadzwyczajnego co by w innym aucie nie mogło się zdarzyć...

Wydaje mi się, że po to jest forum aby dzielić się spostrzeżeniami i doświadczeniami natomiast tomiqu nie znosisz słów krytyki także nie będę więcej udzielał się już w tym wątku tak jak sobie tego życzysz :)

Opublikowano
  • Autor

stefan1986 jak najbardziej się udzielaj ale zauważ , że ten wątek jest o pomiarze elastyczności silnika, a nie o sposobie eksploatacji auta. Tym czasem raptem 3 osoby ze mną podały swoje wyniki, a reszta już blebleble, że tak się nie mierzy, że tak się nie jeździ, że się muli itd...

Jeździ się różnie, raz dynamiczniej, raz spokojniej, zależy od warunków na drodze i wielu innych czynników...mnie też to mało obchodzi kto jak jeździ swoim autem, jego auto , jego paliwo, jego naprawy - jego sprawa.

Opublikowano

wiktorsam nic nie dłubałeś przy nim? bo faktycznie ładnie idzie :good:

Mam trochę niedoładowanie wg. VAG więc może dlatego jest troszkę słabowity.

Nic nie dłubałem jeszcze, ale motor zdrowy i naprawdę ładnie się odpycha jak na 90 ps, do setki idzie podobnie jak AFN, jutro może już będzie jeździł na nowych wtryskach 0.216 to powinien jeszcze lepiej się odpychać :)

Opublikowano

@wiktorsam - Na nowych wtrysk wzrosnie chociaz troche spalanie co nie?

Opublikowano

Ja dziś wracając z pracy zmieżyłem czas na 4 biegu i od 60 do 100 wyszło mi 8,4 s ,a od 60 do 120 na 4 biegu 12,4 s

Wydaje mi się ze to dobre czasy jak na AHU

Opublikowano

90ps a roznica 60-100 4s miedzy wami,czyli albo ktos napier... z przepasci albo nie jezdzi seria...

Opublikowano

Ja jeżdżę serią i filmik masz, droga była równa.

Wracając do tematu seria serii nie równa i wie to każdy, mój parch robi w granicach 11 sekund 0-100 czyli porównywalnie do AFN, mierzone GPS, wynik powtarzalny, mierzone też na filmiku. Z tego co się orientuję 90 ps ma krótszą skrzynię od afn więc motorownia z fabrycznym bonusem może tyłek afnowi skopać.

Opublikowano

Wracając do tematu seria serii nie równa i wie to każdy, mój parch robi w granicach 11 sekund 0-100 czyli porównywalnie do AFN, mierzone GPS, wynik powtarzalny, mierzone też na filmiku. Z tego co się orientuję 90 ps ma krótszą skrzynię od afn więc motorownia z fabrycznym bonusem może tyłek afnowi skopać.

pokaz log dyn gr 11 i wtedy zobaczymy czy masz serie.
Opublikowano

seria toto nie jest :wink4: zrób 11ke i bedzie wiadomo, no chyba ze box bez twojej wiedzy :naughty: zdrowy AFN tyle robi do setki, to gdzie te 20km :kox:

Opublikowano

Oj myślisz że nie wiem czy mam serie - logi są na diagnostyce vag, auto seria ale już nie długo - będą większe wtryski i jakiś soft.

A i co tu dużo gadać - wiele zależy od kierownika, no może nie pomiar elastyczności, ale do setki zanim załapałem optymalne obroty zmiany biegów miałem na ogół czas w granicach serii czyi około 13 sekund.

Żeby zrobić około 11 w moim parchu trzeba wystartować z delikatnym uślizgiem kół i biegi zmieniać w granicach 4000-4100 rpm, ciągnięcie wyżej na obrotach nawet o 100 rpm pogarsza czas.

Opublikowano

Grupy: 011 - http://vaglog.rtnet.pl/tomekkarauda_26114.html

Grupy: 011 - http://vaglog.rtnet.pl/tomekkarauda_26108.html

Tak z ciekawości wrzucam logi ,ale moja raczej seria ,ja mieżyłem stoperem w telefonie . Może licznik oszukuje i zawyża

Opublikowano

Masz serie,doladowanie OK.011 BS to nie w tym silniku sie robi.Pozdrawiam

Opublikowano

ok seria seri nierowna ,ale bez jaj zeby 4s roznicy byly :decayed: :decayed:

rozumiem 0.5s

Opublikowano

To powedz to przemikowi bo to on mi logi robił :decayed::hi:

Jutro powtórze pomiar dla pewności ...

Opublikowano

moze wrzucajcie filmiki ,a nie same czasy i kawalek drogi zeby wiadomo,ze nie z przepasci :naughty:

Opublikowano

ale z kim 4 sekundy różnicy - założyciel tematu sam powiedział że ma niedoładowanie - więc porównywać do niego nie ma sensu

Opublikowano

właśnie o jakie 4 s chodzi ,jeżeli ci chodzi o mój wynik 60 do 120 to ja go robiłem na 4 biegu tak jak napisałem a koledzy na 5