Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL] Licznik dzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
samoistnego zerowania

co to znaczy :?:

podczas jazdy sie kasuje :?:

czy po wyłaczeniu zaplonu :?:

napisz cos wiecej

Opublikowano

Może poprostu akumulator się odłącz i dlatego licznik się zeruje. :???:

Opublikowano

zmienisz aku i bedzie git, bylo o tym na forum, aku jest slabe i podczas zapalanie brakuje pradu i sie zeruje, nie masz czasami 3ch pikniec z deski po odpaleniu czasami ??

Opublikowano

może też być przepalony bezpiecznik. wtedy po zgaszeniu i wyłączeniu zapłonu przestaje chodzić zegarek i obrotomierz zatrzymuje się na wolnych obrotach. to są nr bezpieczników.

5 - 5A - zespol wskaznikow, oswietlenie elementow sterowania

15 - 10A -zespol wskaznikow, sterowniki

Opublikowano

99,9 % akumulator jedż na test sprawności aku :wink:

Opublikowano
po przejechaniu 1000 km, się kasuje.

tylko do tylu liczy.

Mnie tam liczy do ponad 1000 :mrgreen: Może nigdy nie robiłeś więcej kilometrów na dziennym :wink:

Opublikowano

mariusz-ysko, wymieniłeś akumulator? pomogło? proszę napisz bo mam taki sam problem :(

u mnie też zeruje się licznik dzienny i chyba nie jest to wina akumulatora bo nie piszczy. proszę powiedzcie czy może to być spowodowane tym że mam zainstalowane zabezpieczenie dzięki któremu zapłon włącza się dopiero po przekręceniu kluczyka i naciśnięciu guziczka? :(

Opublikowano
proszę powiedzcie czy może to być spowodowane tym że mam zainstalowane zabezpieczenie dzięki któremu zapłon włącza się dopiero po przekręceniu kluczyka i naciśnięciu guziczka? :(

nie ....

prawdopodobnie jest to spowodowane spadkami napiecia przez słaby AQ ...

Opublikowano

spanky, ale podobno jak AQ jest słaby to wydaje jakieś dźwięki. chciałbym jeszcze dodać że zegarek nie działa gdy samochód jest wyłączony - to już chyba sprawka tego zabezpieczenia...

Opublikowano
spanky, ale podobno jak AQ jest słaby to wydaje jakieś dźwięki. chciałbym jeszcze dodać że zegarek nie działa gdy samochód jest wyłączony - to już chyba sprawka tego zabezpieczenia...

sprawdz stan akumulatora (punkty sprzedazy AQ robią cos takiego) i bedzie wiadomo ... zacznij od podstawowych rzeczy ....

P.S a czy to sie zaczeło dziac po montazu zabezpieczen :?:

P.S 2 . wydaje dzwiek gdy stan AQ moze powodowac trudnosci z odpaleniem auta....

Opublikowano

to zabezpieczenie zostało założone przez poprzedniego właściciela ale zaraz przed moim kupnem i odkąd mam to auto licznik się zeruje. a czy podładowanie AQ przez noc mogłoby pomóc?

Opublikowano

czyli tak jak u mnie zegarek jest nieprzydatny bo nie działa cały czas. wracając do licznika wychodzi na to że problem leży w AQ.

Opublikowano

chwila bo czytam to jeszcze raz i chyba zle Cie zrouzumialem, zegarek dziala caly czas, a licznik dzienny po przekreceniu kluczyka ( co jest logiczne )