mariusz-ysko Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Witam wszystkich i prosze o rade... Jak myslicie jaka moze byc przyczyna samoistnego zerowania sie licznika dziennego... Z góry dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam
Gość zdeniu Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 samoistnego zerowania co to znaczy :?: podczas jazdy sie kasuje :?: czy po wyłaczeniu zaplonu :?: napisz cos wiecej
Radek321 Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Może poprostu akumulator się odłącz i dlatego licznik się zeruje. :???:
nuszek Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 po przejechaniu 1000 km, się kasuje. tylko do tylu liczy.
mariusz-ysko Opublikowano 25 Października 2006 Autor Opublikowano 25 Października 2006 Nie zawsze sie zeruje... czasami kiedy zgasze auto i pozniej ruszam ponownie licznik wskazuje zero:( Denerwuje mnie to poniewaz nie moge sprawdzic spalania:(
dark79 Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 zmienisz aku i bedzie git, bylo o tym na forum, aku jest slabe i podczas zapalanie brakuje pradu i sie zeruje, nie masz czasami 3ch pikniec z deski po odpaleniu czasami ??
mariusz-ysko Opublikowano 25 Października 2006 Autor Opublikowano 25 Października 2006 Dziekuje za rade... postaram sie wymienic aku... Pikniec nie ma przy odpalaniu
fietek Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 może też być przepalony bezpiecznik. wtedy po zgaszeniu i wyłączeniu zapłonu przestaje chodzić zegarek i obrotomierz zatrzymuje się na wolnych obrotach. to są nr bezpieczników. 5 - 5A - zespol wskaznikow, oswietlenie elementow sterowania 15 - 10A -zespol wskaznikow, sterowniki
wiki Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 99,9 % akumulator jedż na test sprawności aku
Damianus Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 po przejechaniu 1000 km, się kasuje.tylko do tylu liczy. Mnie tam liczy do ponad 1000 :mrgreen: Może nigdy nie robiłeś więcej kilometrów na dziennym
morwi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 mariusz-ysko, wymieniłeś akumulator? pomogło? proszę napisz bo mam taki sam problem u mnie też zeruje się licznik dzienny i chyba nie jest to wina akumulatora bo nie piszczy. proszę powiedzcie czy może to być spowodowane tym że mam zainstalowane zabezpieczenie dzięki któremu zapłon włącza się dopiero po przekręceniu kluczyka i naciśnięciu guziczka?
spanky Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 proszę powiedzcie czy może to być spowodowane tym że mam zainstalowane zabezpieczenie dzięki któremu zapłon włącza się dopiero po przekręceniu kluczyka i naciśnięciu guziczka? nie .... prawdopodobnie jest to spowodowane spadkami napiecia przez słaby AQ ...
morwi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 spanky, ale podobno jak AQ jest słaby to wydaje jakieś dźwięki. chciałbym jeszcze dodać że zegarek nie działa gdy samochód jest wyłączony - to już chyba sprawka tego zabezpieczenia...
spanky Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 spanky, ale podobno jak AQ jest słaby to wydaje jakieś dźwięki. chciałbym jeszcze dodać że zegarek nie działa gdy samochód jest wyłączony - to już chyba sprawka tego zabezpieczenia... sprawdz stan akumulatora (punkty sprzedazy AQ robią cos takiego) i bedzie wiadomo ... zacznij od podstawowych rzeczy .... P.S a czy to sie zaczeło dziac po montazu zabezpieczen :?: P.S 2 . wydaje dzwiek gdy stan AQ moze powodowac trudnosci z odpaleniem auta....
morwi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 to zabezpieczenie zostało założone przez poprzedniego właściciela ale zaraz przed moim kupnem i odkąd mam to auto licznik się zeruje. a czy podładowanie AQ przez noc mogłoby pomóc?
PeryA4 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 znam kogos kto ma zabezpieczenie z guziczkiem i nie wplywa to na licznik dzienny, zadnych zerowan :diabelek:
morwi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 PeryA4, a zegarek działa mu gdy auto jest wyłączone?
morwi Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 czyli tak jak u mnie zegarek jest nieprzydatny bo nie działa cały czas. wracając do licznika wychodzi na to że problem leży w AQ.
PeryA4 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 chwila bo czytam to jeszcze raz i chyba zle Cie zrouzumialem, zegarek dziala caly czas, a licznik dzienny po przekreceniu kluczyka ( co jest logiczne )
Rekomendowane odpowiedzi