Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wytrzymałość przedniego zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozne sa opinie i roznie wytrzymuja to zalezy głównie od Ciebie jak bedziesz użytkował auto i po jakich drogach jezdził.chociaz z drugiej strony troche głupio jest miec auto i jezdzic tylko po wybranych drogach ze wzgledu na zawieszenie.

Opublikowano

Kwestia przyzwyczajenia, ja na gwincie i 18" po prostu nie jeżdżę po ekstremalnie zniszczonych drogach. Zrobiłem już na tym zestawie wiele km i żaden wahacz się nie odezwał. A na 15" i seryjnym zawieszeniu wahacze leciały jak głupie. Masz seryjne zawieszenie, jeździsz szybko po złych drogach - masz wydatki :wink4:

Opublikowano

historia moich wahaczy firmy maxgear

zalozylem caly komplet

po 40tys wysypal sie jeden gorny po 55tys wysypaly sie kolejne 2 gorne po 65tys mialem do wymiany caly dol i jedna koncowke.

wiec wytrzymalosc tych wahaczy oceniam na 60tys za cene 530zl jestem z nich zadowolony :wink4:

na wymiane tych wahaczy wkladalem powoli zestaw DENCKERMANN i tych to raczej nie bede polecac...

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

KEGER wachacze górne wytrzymały 3 tys km fakt fegi 18 ale 3 tys km rece mi opadły teraz załozyłem MOOG i czekam na efekty:D

Opublikowano

a co sądzicie o firmie SWAG??? zakupiłem zestaw i jutro będę zakładał. słyszałem ze to to samo co febi podobno ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie a jak ma się wytrzymałość wahaczy w b6 na felgach 18? duzo szybciej sie wyklepuje?

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie od 3 tyg. jestem w trakcie polowania na dobrą sztuke A4 B6 Avant 1.9TDi ( etap szukania dobrze utrzymanego egzemplarzu godnego kupna w naszym kraju zakończyłem i rozpoczynam etap wertowania niemieckiej giełdy ). No i tak sobie czytam, oglądam itp. i nasuwa mi się pytanko na które mam nadzieję mi odpowiecie.

Oczywiście w 98% wszystkie Audi A4 B6 Avant mają 200.000 km no i pytanie moje brzmi czy bardzo prawdopodobne jest to iż po zakupie takiej audianki z 200000km odrazu będe pakował po 1.500-2.000zl w zawieszenie ? Czy to iż chce kupić egzemplarz użytkowany po drogach niemieckich oszczędzi mi nerwów związany z wytłuczonym zawieszeniem i pakowaniem sporej kasy w zawieszenie na dzień dobry? Jak te auta znoszą 200.000 km na niemieckich drogach?

Opublikowano

nie patrz na licznik bo te 200 tysi to on ma juz w polsce a w niemczech te same auto w dieslu maja ponad 400tys. ja jak kupiłem auto z niemiec to zawieszenie było w bdb stanie a teraz po zrobieniu 25tys zaczyna pukac. na to nie ma reguły

Opublikowano
Panowie od 3 tyg. jestem w trakcie polowania na dobrą sztuke A4 B6 Avant 1.9TDi ( etap szukania dobrze utrzymanego egzemplarzu godnego kupna w naszym kraju zakończyłem i rozpoczynam etap wertowania niemieckiej giełdy ). No i tak sobie czytam, oglądam itp. i nasuwa mi się pytanko na które mam nadzieję mi odpowiecie.

Oczywiście w 98% wszystkie Audi A4 B6 Avant mają 200.000 km no i pytanie moje brzmi czy bardzo prawdopodobne jest to iż po zakupie takiej audianki z 200000km odrazu będe pakował po 1.500-2.000zl w zawieszenie ? Czy to iż chce kupić egzemplarz użytkowany po drogach niemieckich oszczędzi mi nerwów związany z wytłuczonym zawieszeniem i pakowaniem sporej kasy w zawieszenie na dzień dobry? Jak te auta znoszą 200.000 km na niemieckich drogach?

Ja kupiłem a4b5 grudzień 2000, z potwierdzonym przebiegiem 214 000, i mam historię serwisową auta - z ETKI.

Więc tak.

Amortyzatory nie wymieniane - sprawność 70%

Wahacze nie wymieniane - stan prawie idealny - sztywne nic nie stuka i puka

Jedynie co hamulce

Podsumowanie:

Jak kupowałem auto - nie dotknęło polskich dróg. Tylko Niemcy.

Moim zdaniem DA SIĘ.

Opublikowano

No to mnie pocieszyłeś ; ) Bo im więcej czytam, oglądam, przeglądam i pytam sprzedających tym bardziej się stresuje : P

Opublikowano
No to mnie pocieszyłeś ; ) Bo im więcej czytam, oglądam, przeglądam i pytam sprzedających tym bardziej się stresuje : P

Patrz tylko na auta z niemiec, bedziesz miał pewność, że nie są wytłuczone - muszą przejść TUV aby były dopuszczone do ruchu.

Ja kupiłem auto z niemiec z rocznych Continentalach - poprzedni właściciel nie oszczędzał na aucie :)

Opublikowano

ale co z tego ze bedzie miał wszytko ok, nie puka ,stuka itd jak i tak w polskie wjedzie to po 3 miesiacach sie zacznie. chyba ze nie bedzie nim jezdził. u mnie do 25 tys to wszystko było ok a po zimie zaczynaja sie stuki z przodu

Opublikowano

Drogi Rafale obecnie od 3 miesięcy siedze w Belgii i za 2 miesiące przeprowadzam się tam już na stałe. Więc autko nie będzie tłuczone w PL aczkolwiek Belgia dróg nie ma również rewelacyjnych : )

Opublikowano

a tego to juz nie widziałem opisie pisze TORUN to pomyslalem ze do PL

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi po 50 tys km na Polskich drogach papa powiedzial dolny tylni wahacz w lewym przednim kole. Mam zalozone na gorze LMO a na dole TRW, czy moge na dół dokupic wahacz lemfordera i spokojnie go zalozyc, koles krzyknał w warsztacie cene 350 zł za niego, niewiem czy brac od niego, jak sadzicie ?

Opublikowano

250 za Lema, i 100 robocizna = cena znośna = spróbuj stargować 50zł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do B5 może i będzie tyle kosztował ale do B6 niestety trzeba zapłacić za dolny nośny LMO 320-340 + robocizna.

Chyba że kolega ma dojście i może taniej załatwić to ja się piszę.:banan:

Najtaniej znalazłem LEMFORDER WAHACZ PRZEDNI DOLNY L/P AUDI A4 B6 B7 (3277430372) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Pany, ale już wielokrotnie była mowa o tym że na alledrogo występują podróbki, jak chcesz się zaopatrzyć w ori lema to kolega dzik takowe ma. A wiecie jak to jest z allegro, tak samo jak oleje podrabiają :kwasny: A i pamiętajcie, że wahacze wymienia się parami...

Opublikowano
A i pamiętajcie, że wahacze wymienia się parami...

A to niby czemu?