Raf_kk Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Witam, mam pytanie, odnośnie podłączenia głośników PB s5c w miejsce oryginalnych BOSE. Aktualnie Bose (woofer+tweeter) u mnie w aucie jest spięte +/- w kostce, a do niej ida dwa przewody zielony i żółto zielony. Sądzę, że to jest wyjście od wzmacniacza? Proszę o pomoc w tym temacie bo chciałbym się za to zabrac. Dodam, że już podłączyłem na próbę woofer i tweeter z nowego zestawu do zwrotnicy i w momencie podpięcia domniemanych kabli od wzmaka głośnik prawie nie gra...gra o wiele ciszej niż aktualne BOSE? Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny
jarek_ns Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dobrze połączyłeś głośniki ze zwrotnicą? Nie mam bose ale obiło mi się o uszy że głośniki bose są 2omowe a większość głośników na rynku jest 4omowa i może bardziej obciążają wzmacniacz? Może wypowie się ktoś kto ma bose.
czorny_07 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dobrze połączyłeś głośniki ze zwrotnicą? Nie mam bose ale obiło mi się o uszy że głośniki bose są 2omowe a większość głośników na rynku jest 4omowa i może bardziej obciążają wzmacniacz? Może wypowie się ktoś kto ma bose. Te głośniki muszą być podłaczone do wzmacniacza czyli(tylko nie wiem czy ori wzmacniacz uciągnie taki zestaw ;p jak kolega wyżej pisał) wzmacniacz > zwrotnica > głośniki możesz spóbować z innym wzmacniaczem, opcji jest dużo
Raf_kk Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2011 Głośniki są podpięte prawidłowo...woofer i tweeter ma swoje miejsce w zwrotnicy. Zostają dwa kable, do których były podpięte ori bose. I moje pytanie brzmi czy te kable ( zielony i zielono-żółty) to kable od wzmacniacza na lewa strone? bo przy żadnej kostce przy radiu tych kabli nie zauważyłem. Jeżeli tak to dlaczego nowy powerbass gra znacznie ciszej od bose w drugich drzwiach? Jakby nie dostawał wystarczająco dużo mocy? Nie jestem specem od CA, dlatego proszę o pomoc w oznaczeniu ów przewodów. Dobrze, że czasu wystarczyło na zrobienie narazie jednej strony wiec chociaż coś od pasażera z przodu pomrukuje Będę wdzięczny za wskazówki, a tymczasem Wesołych i Spokojnych Świąt w rodzinnym gronie
jarek_ns Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 W bose masz aktywny przód i tył dlatego kable zasilające nie idą z radia tylko wzmacniacza bose. Skoro masz wszystko dobrze podłączone to poprostu wzmacniacz nie daje rady, a właściwie to głośniki są za mocne do wzmaka.
czorny_07 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Głośniki BOSE sa 1 - 2ohm, twoje pewnie 4, dlatego gra tak cicho
jarek_ns Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 na to samo zwracałem uwagę w drugim poście.
czorny_07 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 nie zostaje Ci nic innego niż zmiana wzmacniacza w takim razie
Raf_kk Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2011 Tam jest za mało kabli żeby źle podpiąć Więc jest tak jak piszecie...wzmak do wymiany...i się zaczyna, jedno ciągnie za sobą drugie Przed wejściem na stronę forum powinna być informacja: wejście na forum grozi uzależnieniem:D Lampy poliftowe depo kupione, na wiosnę zawias, może jakiś programik i nowy bucik 17' w miejsce starego RH Wesołych jeszcze raz!
Rekomendowane odpowiedzi