Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż ORI lotki S LINE avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam pytanie jeśli mam lotkę ori s-line to muszę wywiercić 2 dziury na montaż?? Czy tylko przykleić ją na taśmę dwustronna? Pozdrawiam i dzięki za pomoc :hi:

Opublikowano

Polecam taśmę piankową dwustronną, ja mam na niej wszystko co da sie przykleić :kox: rejestracje trzyma bez zarzutu :tongue4:

1996716154

link do aukcji, ale przypuszczam, że znajdziesz ją w twojej okolicy :D

http://allegro.pl/mocna-tasma-klejaca-piankowa-dwustronna-8mm-10m-i1996716154.html

Opublikowano
  • Autor

No tak tylko teraz mam pytanie dotyczące 2 bolców które są do montażu lotki. Mam je zeszlifować ?? :hi:

Opublikowano

No tak tylko teraz mam pytanie dotyczące 2 bolców które są do montażu lotki. Mam je zeszlifować ?? :hi:

Tak :wink4:

Opublikowano

Koledzy mam pytanie jeśli mam lotkę ori s-line to muszę wywiercić 2 dziury na montaż?? Czy tylko przykleić ją na taśmę dwustronna? Pozdrawiam i dzięki za pomoc :hi:

Ja wywierciłem otwory, i dodatkowo przykleiłem klejem do szyb..... ;)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy za pomoc :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to jak to jest skoro ori lotka ma dziury na śruby dlaczego na nich się nie trzyma?

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zawsze można przykleić sylikonem do szyb :good: też dobrze trzyma, ale trzeb uważać żeby nie zapaćkać lakieru :decayed:

Opublikowano

Taśma dwustronna 3M i do boju :decayed:

Opublikowano

to jak to jest skoro ori lotka ma dziury na śruby dlaczego na nich się nie trzyma?

pozdrawiam

lotka nie ma dziur tylko kołki, w które wkręcasz śruby, kołki wchodzą w otwory w klapie jeśli jest pod s-line... kołki obcnamy i lotkę kleimy na taśme dwustronną lub klej do szyb, można też otwory wiercić jak w ori i taśma ;) jak kto woli ...

klapa_s_line.jpg

klapa od s-line na czerwono zaznaczone otwory pod kołki w lotce, szare to pozostałości po taśmie dwustronnej

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

trzeba uważać klej do szyb bo mój brat tak zrobił i mu ori lotka pofalowała. Dół na maksa bo lotki tanie nie są - teraz pozostała tylko szpachla... Lada dzień ja będę zakładał lotke i klej do szyb odpada, ale martwię się czy sama taśma mi utrzyma lotkę ???

Opublikowano

taśma 3m utrzyma bez problemu.

Opublikowano

Ja dalem na klej i nic nie pofalowalo i trzyma

Opublikowano

Ja bym tez przykleil na tasmie 3male bolce bym zostawil i wywiercil pod nie otwoey,zawsze to bedzie stabilniejsze

Opublikowano

Panowie, stoję przed tym samym problemem. Nie wiem jak to jest u mnie rozwiązane, ale podejrzewam że nie mam otworów na kołki, Chyba bym je widział po otwarciu klapy? Teraz druga sprawa. Jak w miare bezkolizyjnie odkleic standardową lotke?

Opublikowano

Przyklej jedna na druga

Opublikowano

A ty tak masz, fajnie musi wyglądać. To taki Japan Tunning, tak?

Opublikowano

Dokladnie tak jak mowisz - dolozylem jeszcze DSR bo za malo dociskalo tyl jak wjezdzalem na dzialke i nie miescilem sie pod szlabanem :banan:

:facepalm:

Opublikowano
Panowie, stoję przed tym samym problemem. Nie wiem jak to jest u mnie rozwiązane, ale podejrzewam że nie mam otworów na kołki, Chyba bym je widział po otwarciu klapy? Teraz druga sprawa. Jak w miare bezkolizyjnie odkleic standardową lotke?

Kolego a Ty masz jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem? Wszystko jest opisane w tym temacie, kołki odcinasz i kleisz na taśmie lub kleju do szyb na klapę.