blejk83 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Pany naprawiał ktos takie fotele? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=235121.0 a moze ma ktos taki fotel z którego można było by wykorzystac materiał na naprawe?
.Pablo. Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zależy w którym miejscu jest uszkodzenie jak na lewym boczku standard to podjedź do tapicera niech wytnie z dolnej części fotela kawałek materiału i podmieni a z dołu da nowy kawałek wtedy będziesz miał identyczny odcień fotela. W przypadku mocnego uszkodzenia tapicerki lepiej kupić sam materiał i wymienić całe obicie. Roboty trochę jest ale trochę kasy zaoszczędzisz.
Reggi Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Po co kombinować z wycinaniem materiału. Koszt wymiany boczku to 100 zł i materiał taki jak masz ( grafit ) tylko wiadomo- nie wyblakły
blejk83 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 Ogarnałbyś mi to panie Ragga? chodzi mi dokładnie o te fotele z linka.
Reggi Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Ogarnałbyś mi to panie Ragga? chodzi mi dokładnie o te fotele z linka. Bez problemu - ogarniamy takich napraw dosyć dużo. Tylko kwestia materiału. Jeśli byłbyś zdecydowany to podesłał bym Ci zdjęcia grafitowego materiału który posiadamy. Może on się różnić kolorem bo Twoje fotele mają już kilka wiosen i są dosyć wyblakłe
Adas25 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 mozna wziasc przeszczep z tylnego podlokietnika od wewnetrznej strony ja tak zrobilem i pasuje :>
xxxSzYbAxxx Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 no ale wtedy łokieć z tyłu ma ała... :gwizdanie:
Adas25 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 ale wkleisz w lokiec tam inny kawalek materialu podobnego i nie bedzie sie rzucał w oczy
sumoss Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam a mam pytanie gdzie moge dostac takie obicia boczki kierowcy grafit nowe, mozna gdzies to kupic ??
Ziut Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Też mam taki problem z fotelem,gdzie można nabyć materiał?
newerafan Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Też mam ten problem i taki niefart że moje kubełki ciężko spotkać i zastanawiam się nad tą tapicerą właśnie tylko ten materiał lepiej jak by się nie odróżniał
blejk83 Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Ja zrobiłem tak jak kolega Adas25 tylko wykorzystałem do tego siedzisko tylnej kanapy,bo miałem na zbyciu
Reggi Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam a mam pytanie gdzie moge dostac takie obicia boczki kierowcy grafit nowe, mozna gdzies to kupic ?? Też mam taki problem z fotelem,gdzie można nabyć materiał? Panowie.. wątpliwa kwestia żebyście znaleźli taki materiał. A tym bardziej gotowe obszycie Jak coś to mam takie boczki ze swoich foteli w ładnym stanie to mogę pchnąć Też mam ten problem i taki niefart że moje kubełki ciężko spotkać i zastanawiam się nad tą tapicerą właśnie tylko ten materiał lepiej jak by się nie odróżniał Uzgodnijmy jedną kwestię... Twoje auto ma 16 lat.. nawet żebyś dostał oryginalny materiał i tapicer Ci wstawi boczek nowy to i tak się będzie odróżniał bo przez 16 lat ten fotel wyblakł , wyklepał się i powycierał Ponadto macie wodorosty w fotelach
newerafan Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam a mam pytanie gdzie moge dostac takie obicia boczki kierowcy grafit nowe, mozna gdzies to kupic ?? Też mam taki problem z fotelem,gdzie można nabyć materiał? Panowie.. wątpliwa kwestia żebyście znaleźli taki materiał. A tym bardziej gotowe obszycie Jak coś to mam takie boczki ze swoich foteli w ładnym stanie to mogę pchnąć Też mam ten problem i taki niefart że moje kubełki ciężko spotkać i zastanawiam się nad tą tapicerą właśnie tylko ten materiał lepiej jak by się nie odróżniał Uzgodnijmy jedną kwestię... Twoje auto ma 16 lat.. nawet żebyś dostał oryginalny materiał i tapicer Ci wstawi boczek nowy to i tak się będzie odróżniał bo przez 16 lat ten fotel wyblakł , wyklepał się i powycierał Ponadto macie wodorosty w fotelach A ja ci powiem Tak bo trochę się mylisz fotele mam młodsze niż ten samochód daty konkretnej nie mam albo nie zauważyłem ale mam papier w całej tej książce serwisowej że widocznie ktoś miał zwykłe lub nie podobały mu się i wymienił na kubełki lub inny kolor no ale niestety jak ktoś nie starannie wsiadał w ten samochód to się miało prawo przetrzeć profil jest dobry też cie zaskoczę a nawet gdyby nie był to tapicerzy też to robią że by wyglądało cacy wodorosta też nie widziałem jak rozbierałem je wyciągałem i prałem :> Mógł byś zapodać foty tego twojego materiału to ocenimy
Reggi Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Wiesz.. raczej nie siedziałem u Ciebie w aucie i nie wiem czy masz fotele z 2000 r. czy 1996. A tego też nie napisałeś. Te z 1996 r miały maty z wodorostów i materiał inny bo bardziej szary, po I lifcie materiał był już grafitowy. To nie chodzi o staranne wsiadanie lub nie..tylko o to, że w kubełkach boczki są bardziej wystające i jak osoba jest grubsza to rozwala te boczki masą i przeciera. To, że tapicerzy naprawiają gąbki to akurat wiem bo sam to robię więc nie czuje się wielce zaskoczony. Pokaż mi jakie masz fotele to powiem Ci czy to taki sam materiał.
HaVoK Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Pokaż Raggamańcowi fotele a on powie Ci kim jesteś Sorry za OT
Reggi Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Pokaż Raggamańcowi fotele a on powie Ci kim jesteś Sorry za OT :polew: Nie no powiem Wam, że sporo naprawiamy przetartych foteli.. i widać z jakiego powodu się one przecierają..albo kierowca grubas, albo gąbki są za miękkie ( auta francuskie ) i się wykruszają, materiał się załamuje i przerywa
michael_b18 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 a da rade gdzieś kupić gąbke siedziska, mam takie same kubełki?
probi101 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Wątpię czy kupisz. Lepiej opłaca się fotel kupić niż go naprawiać..
Rekomendowane odpowiedzi