Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

"Niezdrowy" klekot silnika 2.0 TFSI w A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam łańcuch i napinacz wymień szklanka jak jest nówka to bez sensu ruszać. Rozrządu nie musisz wymieniać tylko po prostu jak się robi rozrząd to przy okazji można było to wymienić a tak to za robociznę musisz zapłacić sporo ;).

Edytowane przez arek_cccp

Opublikowano

Arek a przy minusowych temperaturach będzie bardziej słyszalny łańcuch?

Opublikowano

Łańcuch głównie słychać jak silnik jest gorący. Temperatura otoczenia nie powinna mieć nic do pracy łańcucha. Przykładowo u mnie na mrozach po odpaleniu jest cicho a po rozgrzanie silnika łańcuch bardzo głośno pracuje i klekocze. Sprecyzuj czy zaraz po odpaleniu Ci klekocze czy na ciepłym silniku. Jeśli zaraz po odpaleniu to coś jest nie tak. Zmieniłeś dam rozrząd czy olej też?

Edytowane przez arek_cccp

Opublikowano

Jak odpale z rana to słychać takie cykanie przez 3 sekundy , potem ustaje i to jest tylko przy pierwszym opalaniu , rozrząd był zrobiony ale nie przezemnie. Mechanik wymieniał oleje wszystkie paski , rozrząd z napinacz ami tak samo. Ale od razu po zmianie rozrządu tego nie było dopiero teraz jakoś 2 dni temu.

Opublikowano

Mam dziwne, podobne odczucia że słychać klekot na ciepłym silniku..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a orientuje się ktoś jaki jest koszt wymiany łańcucha w ASO ? Koszt samej robocizny ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hejo, pomożecie? Mam ten problem i pytanie czy to na pewno to...

Opublikowano

Kurde chodzi jak traktor :(

Wymieniaj łańcuch na prędkości.

Opublikowano

a czy to też nie będzie szklanka popychacza od pompy paliwa? słychać taki głuchy metaliczny stukok z początku filmu...

Opublikowano

Wczoraj byłem w ASO i zamówiłem części, będą dopiero w poniedziałek, bo lecą z Poznania. Łańcuch, napinacz, uszczelka, te oringi x3 i śruby - 960 zł. Ewidentnie dźwięk dochodzi z tyłu silnika i występuje dopiero po rozgrzaniu. Dołożyć do zamowienia ten popychacz?

Opublikowano

Szklankę popychacza pompy paliwa wysokiego ciśnienia też zmień bo i tak już będzie rozebrane.

Opublikowano

Szklankę popychacza pompy paliwa wysokiego ciśnienia też zmień bo i tak już będzie rozebrane.

Zamówiona ;)

Opublikowano

Rzuć też okiem na wałek rozrządu przy okazji wymiany czy nie wyciera się ja mam auto z końcówki 2005 modelowo 2006 a przy wymianie łańcucha i napinacza okazało się, że wałek też jest do wymiany bo ma wytarcia od szklanki.. mimo, że szklanka nówka sztuka. Pozdro.

Opublikowano

Niestety to jest problem, wałek też szlag trafia czasami i będzie później rzucać błędami jak wytarty.

Ja właśnie wyjąłem szklankę :

fe0949f8ac4e6f05e8b21181b4bb9747.jpg

d916d8d169b2ec00237df375492affb1.jpg

Opublikowano

Nie znam się, ale na pierwszy rzut oka nie wygląda najlepiej? :P

Opublikowano

Zamówiona

jaki koszt w aso? i jaki ma numer?

co sądzicie o moim stukaniu? pojawia się ono jak auto postoi min 2-3 dni, z dnia na dzień jak jeżdżę to nie słychać, rozrząd kompletny wymieniony.

Opublikowano

Krótko pisząc, dostała po piz....e ;-p

Kupował ktoś kiedy wałki na eBay? Są za 100f nowe.

I drugie pytanie, naprawiał ktoś kółko, wariator? Został pin w środku, ułamany. Jak do tego się zabrać?

Opublikowano

Koszt szklanki w ASO to 159 zł + uszczelka 33 zł.

Edytowane przez Krzysztof Zieliński

Opublikowano

Ja wałek kupowałem w ASO kosztował 1330zł poprawiona wersja, która już się nie wyciera. Były oferty po ok ~1100zł wałka zamienniki bodajżę AMC ale dzwoniłęm po hurtowniach to się okazało, że niedostępne i zostało tylko w ASO na szczęście 200zł więcej to jeszcze nie tragedia.

Jak wałek oryginalny i wersja poprawiona to ok. To tylko raz się wymienia a potem tylko sprawdzasz stan szklanki. U Ciebie szklanka mocno dostała .. dobrze, żę się nie rozpadła bo była by kaplica ;).

Opublikowano

Ja wałek kupowałem w ASO kosztował 1330zł poprawiona wersja, która już się nie wyciera. Były oferty po ok ~1100zł wałka zamienniki bodajżę AMC ale dzwoniłęm po hurtowniach to się okazało, że niedostępne i zostało tylko w ASO na szczęście 200zł więcej to jeszcze nie tragedia.

Jak wałek oryginalny i wersja poprawiona to ok. To tylko raz się wymienia a potem tylko sprawdzasz stan szklanki. U Ciebie szklanka mocno dostała .. dobrze, żę się nie rozpadła bo była by kaplica ;).

Arek a pamiętasz jaki miałeś numer wałka i jaki teraz masz? Pytam z ciekawości bo za miesiąc planuje zrobić duży serwis B7 i sprawdzę przy okazji stan wałków...