Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Słabo świeci oryginalny xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegów. nie wiem czy w dobrym dziale ale mam takie pytanie zakupiłem lampy ori valeo xenon z ori przetwornicami i żarnikami i mój problem tkwi w tym iz wydaje mi sie ze strasznie słabo świecą :/ niby coś tam widać w nocy ale tak słabe światło że strach dalej jechać długie są oki ale te krotkie masakra. wydawało mi sie ze źenon powinien dużo lepiej od zwykłych świecić ale u mnie jest odwrotnie.. w czym możę tkwić problem?? czy to może być wypalony odbłyśnik czy może coś innego??

Opublikowano

zacznij od regulacji swiateł :) mi tez sie na poczatku wydawalo ze xenon swieci slabiej :)

Opublikowano
  • Autor

tzn bylem na stacji diagnostycznej i niby ustawione jest tak jak powinno byc ...

Opublikowano

Stawiam na wypalone odbłyśniki.

Opublikowano
  • Autor

no tez tak mi sie wydaje ale pewien nie jestem... zaraz przed maska jest jasny pasek swiatla a reszta taka jakas slaba rozproszona..

Opublikowano

No to pewnie odbłyśniki do regeneracji :/

Opublikowano

Może sprawdzałeś świecenie w deszczowy dzień, wtedy faktycznie może się tak wydawać, u mnie jest bardzo jasno, a reflektory jak wiadomo mają już kilkanaście lat, żarnik 4300 C. W porównaniu do zwykłych halogenów jest przepaść...

Opublikowano
  • Autor

chyba bedemusial rozebrac lampe i zobaczyc co jest nie tak i jezeli odblysnik to czeka mnie regeneracja :/

Opublikowano

Albo regeneracja, albo weź kup nowe soczewy, u nas w dziale części b5 są dostępne w idealnym stanie :good:

Zawsze zostaje jeszcze opcja, zrobienia Bi-ksenonu :cool1:

Opublikowano
  • Autor

tez myslalem nad kupnem nowych ale tez nie wiadomo w jakim stanie beda ... niech beda tez kiepskie to i tak regeneracja mnie nie ominei i 2 razy kase wydawac :/

Opublikowano
  • Autor

czytalem juz to ;) ale nie wiem czy czasem pozniej nie bede musial zmienic przetwornic albo zarnikow bo chyba te co mam od xenonu nie podejda raczej :/

Opublikowano

podejda podejda :tongue4:

Opublikowano

Kolego mam ten sam problem. Mam ori ksenony valeo , nowe zarniki philipsa a swieca sa mi tak ze strach jechac w lesie na drodze bez lini.

I tez bylem na stacji i mi ustawili lapmy ale efekt dalej ten sam. Swieca tragicznie.

Opublikowano
  • Autor

uff to widze ze nie tylko ja mam taki problem... czyli chyba jednak to wina odblysnikow...

Opublikowano

rozbierz lapme wyciagnij odblysnik i zobacz w jakim jest stanie moze uda sie go jakos zregenerowac domowym sposobem a jak nie to regeneracja

Opublikowano

tez mi sie wydaje ze odblysk :) chociaz ja mialem smieszna sytuacje bo kiedys slabo swiecily mi xenony fabryczne bo mi mechanik odwrotnie zarowki wlozyl w lampie i dopiero jak podjechalem pod sciane to zobaczylem :decayed:

co ludzie potrafia wymyslec :polew:

Opublikowano
  • Autor

a to mozna zle wlozyc zarowke?? albo jak powinna byc wlozona?

Opublikowano

Koledzy a ten odblysnik jest w tam gdzie sie wsadza w soczewke zarnik czy po wyciagniecia soczewki znajduje sie on w lampie ?

Opublikowano

W/g mnie to wina wypalonej soczewki, mialem tez slabe swiatla

Kolego rób Bix-a, nawet sie nie zastanawiaj, wowczas zobaczysz jak swieci