Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Co się opłaca , Przerabianie na polifta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a dlaczego mówicie żeby blacharki nie tykać? :mysli:

No chyba że jesteś bardzo napalony na to ;) Bo jeżeli chcesz wymieniać drzwi to musisz wszystkie 4 + błotniki przednie.

Klape i maske moim zdaniem możesz sobie odpuścić ale do Ciebie należy decyzja.

Problem jest najbardziej w $$$ bo z tym że trafisz swój kolor to może być ciężko i zajmie Ci tyle czasu że prędzej sprzedasz auto niż dokończysz projekt :wink4:

Opublikowano

Dla mnie drzwi a w zasadzie klamki w przedlifcie są the best :D

Nie zamieniłbym ich na szpetne polifty. U mnie jedynie pójdą przednie lapmy i pewnie później zderzak przedni z halo :D

A i ten przedliftowy licznik z pełnym czerwonym podświetleniem jest super. Jedynie to konsola jest fajniejsza ale dużo roboty.

No i kratki dodają lansu :)

Ale o guście się nie dyskutuje :D

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dla mnie drzwi a w zasadzie klamki w przedlifcie są the best :D

Nie zamieniłbym ich na szpetne polifty.

jak dla mnie tez klamki przedlliftowe wygladaja lepiej.. nei zamienilbym ich.. samochod jest bardziej oplywowy :naughty:

Opublikowano

Czy ja wiem? Przypominaja mi czasy Audi 80 ;) oczywiscie nie zebym mial cos przeciwko ale imo poliftowe klamki sa jednak nowoczesniejsze z wygladu i ladniejsze :) ale nie warto rezac polowy auta dla 4 klamek :tongue4:

Opublikowano

twierdzisz ze maski nie zmieniasz czyli drzwi i błotniki pewnie też zostaja. No to krótko: lampy 450 valeo przód, 200zł tył w okazji, zderzak przód przerobisz na polifta za 200zł( koszt halo) jakis kolega na forum opisał jak to się robi, stosunek cena/efekt ok (zderzak z polifta kpl ok. 500zł), grill od polifta wyrwiesz za 100zł, bardzo rzucaja sie w oczy listwy środkowe- nigdy nie znalazłem jasnej odpowiedzi ale podobno podchodza szerokie listwy z polifta ze 400zł ale w kompletach nie sprzedaja trzeba samemu. Zostaje kwestia starych klamek z którymi nic nie zrobisz, tylnej klapy i zderzaka. A jeszcze chyba mozna założyć oslony słupków środkowych w połysku. To co do zewnątrz, wewnątrz juz sie chyba orientujesz. Ogólnie zalezy od tego jak doinwestowany masz egzemplarz i co tak naprawde chcesz osiagnac tym przerabianiem, bo ogólnie każdy "znawca" b5 zobaczy ze to przeróbka niestety, a z drugiej strony auto masz dla siebie. Decyduj sam :wink4:

Opublikowano
zderzak przód przerobisz na polifta za 200zł( koszt halo)

sądzisz że dodajac halo zderzak jest jak poliftowy :mysli:

Jesteś w mega błedzie, poliftowy jest bardziej masywny(można sie przekonać montując FMIC) juz nie wspominam o przetłoczeniach :gwizdanie:

Co do klamek są ładniejsze poliftowe(w B6 i innych modelach są takie same), te wczesniejsze przypominaja czasy lat 90tych :decayed:

njalepiej to kupić angola poliftowego i przełozyc blachy i konsole, jeśli w planie jest malowanie całego auta to jak najbardziej mozna działać, ale pod warunkiem ze to auto będzie dalej modyfikowane, sama zmiana body na fl i zostawienie jak stoi to bezsens :gwizdanie:

Opublikowano
zderzak przód przerobisz na polifta za 200zł( koszt halo)

Jesteś w mega błedzie,

Ale patrząc na Amerykanckie wersje to w sumie miałby rację :decayed:

jeśli w planie jest malowanie całego auta to jak najbardziej mozna działać, ale pod warunkiem ze to auto będzie dalej modyfikowane, sama zmiana body na fl i zostawienie jak stoi to bezsens :gwizdanie:

Jeżeli miałbym w planie malowanie to rezałbym chyba body RS4 sedan :kox:

Opublikowano

Jesteś w mega błedzie, poliftowy jest bardziej masywny(można sie przekonać montując FMIC) juz nie wspominam o przetłoczeniach :gwizdanie:

Co do klamek są ładniejsze poliftowe(w B6 i innych modelach są takie same), te wczesniejsze przypominaja czasy lat 90tych :decayed:

njalepiej to kupić angola poliftowego i przełozyc blachy i konsole, jeśli w planie jest malowanie całego auta to jak najbardziej mozna działać, ale pod warunkiem ze to auto będzie dalej modyfikowane, sama zmiana body na fl i zostawienie jak stoi to bezsens :gwizdanie:

Nie nie sądze, ale bez sensem jest wydawac 500-600zł +lakier zeby mieć wytłoczenie hehe. To jak się już tak czepiac szczegółów to niech wszystko rozbierze do gołej skorupy i wszystko z polifta zakłada, koszt w okolicach 4 tysięcy :decayed: czyli kupuje angola i przekłada, ale wtedy ma 3 tysiące za lakier bo nawet jak trafi w kolor to zaraz obtłuczone albo porysowane. A co do klamek to nie tylko wygladaja ale i przyjemniejsze sa w uzytkowaniu :good:

Opublikowano

Nie nie sądze, ale bez sensem jest wydawac 500-600zł +lakier zeby mieć wytłoczenie hehe. To jak się już tak czepiac szczegółów to niech wszystko rozbierze do gołej skorupy i wszystko z polifta zakłada, koszt w okolicach 4 tysięcy :decayed: czyli kupuje angola i przekłada, ale wtedy ma 3 tysiące za lakier bo nawet jak trafi w kolor to zaraz obtłuczone albo porysowane. A co do klamek to nie tylko wygladaja ale i przyjemniejsze sa w uzytkowaniu :good:

Ale temat jest stworzony o przerabianiu na polifta. Więc jeżeli ktoś chce przerobić na polifta w 100% to zderzaki też do zmiany. Nie widzę tu braku sensu.

Jeżeli już to kwestia czy się to opłaca czy nie. :wink4: Moim zdaniem nie. Chyba że zakładamy bumpery od eSy albo RS4. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

twierdzisz ze maski nie zmieniasz czyli drzwi i błotniki pewnie też zostaja. No to krótko: lampy 450 valeo przód, 200zł tył w okazji, zderzak przód przerobisz na polifta za 200zł( koszt halo) jakis kolega na forum opisał jak to się robi, stosunek cena/efekt ok (zderzak z polifta kpl ok. 500zł), grill od polifta wyrwiesz za 100zł, bardzo rzucaja sie w oczy listwy środkowe- nigdy nie znalazłem jasnej odpowiedzi ale podobno podchodza szerokie listwy z polifta ze 400zł ale w kompletach nie sprzedaja trzeba samemu. Zostaje kwestia starych klamek z którymi nic nie zrobisz, tylnej klapy i zderzaka. A jeszcze chyba mozna założyć oslony słupków środkowych w połysku. To co do zewnątrz, wewnątrz juz sie chyba orientujesz. Ogólnie zalezy od tego jak doinwestowany masz egzemplarz i co tak naprawde chcesz osiagnac tym przerabianiem, bo ogólnie każdy "znawca" b5 zobaczy ze to przeróbka niestety, a z drugiej strony auto masz dla siebie. Decyduj sam :wink4:

czytałeś co już mam na pokładzie zamontowane? 1 post u góry

Opublikowano

a no jakbyś tak od pierwszego posta pisał, bynajmniej post dla potomnych

Opublikowano
  • Autor

a jakbyś tak cały temat przeczytał??

Opublikowano

mi zostało parę szczegółów zmienić błotniki 4 drzwi i tylna klapa zostaje reszta jak polift, zmienię jeszcze tylne lampidła ( trochę kasy idzie ale wiem czym śmigam śmiało jadę i nie martwię się ze mnie auto zaskoczy

Opublikowano

W życiu nie wymieniłbym tyle blach, nie malował prawie całego auta, tylko po to żeby mieć polifta.