Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rejestracja samochodow sprowadzanych z Anglii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakby w Pl dało się rejestrować "angliki " to po roku lub dwóch trzeba było by zmienić ruch na lewostronny bo było by więcej anglików jak europejskich aut.

Opublikowano

No to teraz ja :decayed:

Powiedzcie mi jak sprawa sie przedstawia z ponownym zarejestrowaniu samochodu na PL blachy - musialem przerejestrowac swoj za granica i czy bede mogl ponownie zarejestrowac go w PL znow na siebie - slyszalem, ze mozna zas niektorzy mowia, ze nie, ale nigdy nie uslyszalem 100% odpowiedzi na tak czy nie :mysli:

Mialo to wejsc w maju zeszlego roku - tak przynajmniej uslyszalem w wiadomosciach

Opublikowano

No to teraz ja :decayed:

Powiedzcie mi jak sprawa sie przedstawia z ponownym zarejestrowaniu samochodu na PL blachy - musialem przerejestrowac swoj za granica i czy bede mogl ponownie zarejestrowac go w PL znow na siebie - slyszalem, ze mozna zas niektorzy mowia, ze nie, ale nigdy nie uslyszalem 100% odpowiedzi na tak czy nie :mysli:

Mialo to wejsc w maju zeszlego roku - tak przynajmniej uslyszalem w wiadomosciach

Kiedyś nie można było, ale Polacy zaczynali wyjeżdżać za granicę i powstał problem. Od marca 2011 można już ponownie zarejestrować auto, które było kiedyś na PL blachach i zostało wyrejestrowane.

Opublikowano

Wypadki swoja drogą :) Chodzi tutaj o to czemu w niektorych miastach mozna rejestrowac a w niektorych nie :). Co pytanie to inna odpowiedz tak lub nie :)

Chodzi o to, że po "przekładce" zarejestrujesz auto z Anglii, jeśli kierownica będzie po prawej stronie (przed przekładką) to niestety nie ma takiej możliwości i w żadnym polskim mieście Ci auta nie zarejestrują.

Opublikowano

Moj brat przełożył sobie a6 sam w garazu (banalnie proste stwierdził bo w grozi są otwory na lewą/prawą stronę) zrobił przegląd na stacji diagnostycznei i zarejestrował.

Pozdrawiam

Opublikowano

"banalnie proste stwierdził bo w grozi są otwory na lewą/prawą stronę"

Czy w A4 jest też tak łatwo?

Reflektory?

Regulacja lusterek w drzwiach pasażera :naughty:

Schowek/kierownica

Pedały

Opublikowano
  • Autor

"banalnie proste stwierdził bo w grozi są otwory na lewą/prawą stronę"

Czy w A4 jest też tak łatwo?

Reflektory?

Regulacja lusterek w drzwiach pasażera :naughty:

Schowek/kierownica

Pedały

W audi B6 jest to piekna sprawa :) niektore samochody grupy VAG to maja przekrecane grodzie lub juz przygotowane otwory na elementy po lewej stronie. Kilka razy juz sie spotkalem z takimi grodziami ale niestety warsztatow typu "drut" jest pelno i nie ma ani ksztu serca w tym co robia byle tylko do rzyda i "na opchnięcie" chyba wiecie co mam na mysli ;) Ale trafiało sie kilka sztuk bardzo ładnie przerobionych trudno bylo rozroznic :)
Opublikowano

chłopaki u nas wypadków i tak jest w chooj jak są kiery po lewej stronie, a co dopiero jak by zalegalizowali po prawej to co drugie drzewo krzyż by stał bo przy wyprzedzaniu widoczność jest praktycznie zerowa

wystarczy trochę obycia z RHD i nie dojeżdżanie do samego tyłu wyprzedzanego pojazdu. Masz praktycznie taką samą widoczność jak siedząc na tyłku i jadąc LHD. Kwestia przyzwyczajenia.

Opublikowano

I tu sie mylisz - wiem co mowie, a wieczorem to juz masakra

ujdzie jeszcze jak masz pasazera bo jesli sam sie wychylisz to mozesz sie zdziwic :no:

Opublikowano

chłopaki u nas wypadków i tak jest w chooj jak są kiery po lewej stronie, a co dopiero jak by zalegalizowali po prawej to co drugie drzewo krzyż by stał bo przy wyprzedzaniu widoczność jest praktycznie zerowa

wystarczy trochę obycia z RHD i nie dojeżdżanie do samego tyłu wyprzedzanego pojazdu. Masz praktycznie taką samą widoczność jak siedząc na tyłku i jadąc LHD. Kwestia przyzwyczajenia.

bzdura, zrobiłem kilka tysięcy km angolem(rhd) w ruchu prawostronnym i jeśli się jedzie samemu to jest przej***ne, wyprzedzenie w niektórych przypadkach wręcz niemożliwe, co innego jeśli się leci w dwie osoby

Opublikowano

bzdura, zrobiłem kilka tysięcy km angolem(rhd) w ruchu prawostronnym i jeśli się jedzie samemu to jest przej***ne, wyprzedzenie w niektórych przypadkach wręcz niemożliwe, co innego jeśli się leci w dwie osoby

Dwie osoby płci męskiej bo dla kobiet, które znam nigdy nie ma wystarczająco dużó miejsca.

Opublikowano
  • Autor

Tez jeździłem anglikiem i wiem że wyprzedzanie jest bardzo uciazliwie ale tamat dotyczy rejestracji a nie pewnych racji co do prowadzenia takich aut. Wybaczcie uwage ale nie chce zeby sie tutaj zaraz zrobił smietnik

Opublikowano

w sumie to chyba w całej Polsce można rejestrować Angliki tylko że nie każda stacja diagnostyczna chce podbić przegląd w takim aucie po przekładce.

Opublikowano

Mój braciak już 3 rok jeździ po Polsce EVO LANCER IX na angielskich blachach i polskim ubezpieczeniu i jak na razie nikt sie do niego o to nie przyczepił i o przekładce też na razie nie myśli . Ubezpieczenie ma w Hesti i płaci coś koło 100zł/ms. Nawet do Anglii nie jeździ żeby co roku MOT(przegląd) robić bo mój szwagier załatwia mu to za £168 i wysyła do polski . Jak to ktoś napisał wyżej polak potrafi :wink4:

Opublikowano

przekładka B6 B7 B8 jest prosta jak pie.... w grodziach są dziury na to przygotowane , z instalacja elektryczna nie ma większego problemu ponieważ albo mozna kupic cała wiązkę za grosze na szrocie albo w ASO są do nabicia tak zwane przejściówki czyli przedłożenie wiązek elektrycznych koszt dosyć duży co do reszty części tez można dostać wszystko na szrotach itp . Jak ktoś mówi ze jazda angolem po polskich drogach to nic trudnego itp to chyba śmiga w miastach tylko wyprzedzanie tira to koszmar bujanie sie z lewego na prawo zęby coś zobaczyć lub zaufany pasażer inaczej nie da rady bezpiecznie wyprzedzić i jeszcze zmiana biegów lewa ręką czysta masakra jak dla mnie choć zrobiłem troszkę kilometrów angolami. Co do legalizacji angoli u nas to tak czy tak będzie można rejestrować u nas te auta ,Unia nam nie popuści. Na forum zaroi sie od b7 i b8 :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Dowiedziałem sie z WK rejestracja PRZEROBIONYCH auto na naszą strone odbywa sie bez problemu. Na stacji diagnostycznej najelzy tylko napisac adnotacje ze auto zostało przerobione to wyszstko. [br]Dopisany: 10 Styczeń 2012, 20:38_________________________________________________

Dowiedziałem sie z WK rejestracja PRZEROBIONYCH aut na naszą strone odbywa sie bez problemu. Na stacji diagnostycznej najelzy tylko napisac adnotacje ze auto zostało przerobione to wyszstko.

Opublikowano

Mój braciak już 3 rok jeździ po Polsce EVO LANCER IX na angielskich blachach i polskim ubezpieczeniu i jak na razie nikt sie do niego o to nie przyczepił i o przekładce też na razie nie myśli . Ubezpieczenie ma w Hesti i płaci coś koło 100zł/ms. Nawet do Anglii nie jeździ żeby co roku MOT(przegląd) robić bo mój szwagier załatwia mu to za £168 i wysyła do polski . Jak to ktoś napisał wyżej polak potrafi :wink4:

to sie bracik zdziwi jak mu przypierdola kare za nie płacenie tax'u... znajomy robil podobnie z x5 :) kara za nie placenie 4,500 f .. niech wyrejestruje je .. powie w urzedzie ze auto stoi w garażu i bedzie git :) zwolniony z jakichkolwiek opłat
Opublikowano

to sie bracik zdziwi jak mu przypierdola kare za nie płacenie tax'u... znajomy robil podobnie z x5 :) kara za nie placenie 4,500 f .. niech wyrejestruje je .. powie w urzedzie ze auto stoi w garażu i bedzie git :) zwolniony z jakichkolwiek opłat

Z tym nie ma największego problemu bo on nie ma tax'u od czasu jak go kupił . Samochód tu w urzędzie DVLA jest zgłoszony że jest SORN czyli wyłączony z ruchu drogowego

Opublikowano

właśnie oto mi chodziło :)

Opublikowano

przekładka B6 B7 B8 jest prosta jak pie.... w grodziach są dziury na to przygotowane

Mylisz się, B8 nie ma symetrycznej grodzi i w dodatku nie jest odkręcana. Pozostaje rozwiercanie zgrzewów i potem skręcanie, nitowanie lub spawanie