Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 30 Marca 2006 Opublikowano 30 Marca 2006 Tak się właśnie zastanawiam co mogę zrobić u siebie żeby poprawić osiągi swojego silniczka. Chodzi mi o jakieś drobiazgi (świece, filtry itd). Coś co nie wymgada przebudowy silnika Po prostu kupuję, montują mi i mam parę koni więcej. Hmmm ale to coś chyba za proste żeby tak było Pozdrawiam
Peter Opublikowano 30 Marca 2006 Opublikowano 30 Marca 2006 Najtanszym sposobem na poprawienie osiagow auto to wyrzucenie zbednych rzeczy, np. tylnej kanapy, fotela pasazera, kola zapasowego itp :mrgreen:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 30 Marca 2006 Opublikowano 30 Marca 2006 tak mi teraz przyszedł do głowy pomysł z zamontowaniem filtra stożkowego... . Eksperymentował ktoś już z tym? Nie ma aż tak dużo zachodu z tym, znaleźć miejsce odpowiednie, doprowadzić rurą zimne powietrze, obudować i ponoć git. Tylko, że ponoć może mieć też odwrotne do zamierzonego skutki.
Hugo Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 tak mi teraz przyszedł do głowy pomysł z zamontowaniem filtra stożkowego... . Eksperymentował ktoś już z tym? Nie ma aż tak dużo zachodu z tym, znaleźć miejsce odpowiednie, doprowadzić rurą zimne powietrze, obudować i ponoć git. Tylko, że ponoć może mieć też odwrotne do zamierzonego skutki. Nic Ci to nie da oprócz zmiany dzwięku.przepływka lubi padać częściej po zamontowaniu stożka.Na seryjnej papierowej wkładce są lepsze osiągi.A z zamontowaniem stożka to nie jest tak hop-siup.Trzeba go bardzo szczelnie odizolować od silnika , bo jak zacznie brać gorące powietrze, to będzie pozamiatane.Moim zdaniem wywalanie kasy w błoto
bartte Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 Może już lepiej pomyśl o wydechu wraz z kolektorem, jeśli ktoś to dobrze wykona powinno coś dać. Tylko to już troszkę droższa zabawa.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 jakieś inne sugestie jeszcze macie?
adamooo Opublikowano 31 Marca 2006 Opublikowano 31 Marca 2006 hehe..słyszałem ze najtańszy sposób na poprawe osiągów jest najlejka na tylniej szybie Pionnier :-)
bolek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ja mysle ze mozesz załozyć Felgi 13 i na nie 165/70
Rekomendowane odpowiedzi