SebMis Opublikowano 27 Marca 2008 Opublikowano 27 Marca 2008 Czy ktoś kiedyś się spotkał z taką sytuacją w B5, że podczas dużej wilgotności hamulce słabo działają, wygląda to tak jakby działanie wspomagania znacznie się osłabiało. Jest to o tyle irytujące, że nie wiadomo jak naciskać na pedał hamulca, a po drugie nie wiem czy nie zepsuje się coś więcej.
SebMis Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Opublikowano 27 Marca 2008 znaczy że masz OK, ale wolałbym żeby mi ktoś poradził od czego mam zacząć, płyn wymieniony, ale efekt pozostał bez zmian
Flyer Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ja mam wrazenie podobne w B6. Zawsze po myciu karcherem, czy "mokrej/wilgotnej" nocy pierwsze nacisniecie na pedal hamulca daje inny efekt niz zwykle... Oczywiscie na minus. 2-3 normalne hamowania i problem u mnie znika...
SebMis Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 no następne hamowania są też jakby lepsze, ale w nagłej sytuacji nie będę naciskał najpierw kilka razy zanim zacznę hamować
mumer Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Panowie pytanie czy poradziliscie sobie z tym problemem. Bo ja mam taki sam problem i nie wiem co się dzieje. wymieniłem pompę hamulcową i dalej jest tak samo
spetsnaz Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Panowie, moim zdaniem nie zależy to tyle od wilgotności, co od ciśnienia atmosferycznego.
mumer Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 że co ??? Chyba nie bardzo bo gdy jest sucho to jest ok
Rekomendowane odpowiedzi