Arek956 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam tak jak w temacie przednie klocki mi się kończą i nie wiem na co się zdecydować. Zależy mi na dobrych hamulcach więc chciałbym kupić jakieś dobre klocki. Myślałem nad TRW albo Bosch lub Ferodo. A wy co polecacie? Oczywiście w przystępnej cenie. Licze na waszę opinie i sugestie Wiem że takie tematy były ale założone dosyć dawno więc nie sugerowałem się nimi. Z góry dzięki za odp.
yamahayzfr13 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Polecam ferodo i EBC(cena ;/), jedyna wada jak dla mnie przy ferodo to ze trzeba non stop fele pucowac bo strasznie pylą
Arek956 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 A jeżeli Ferodo to jakie?Chodzi mi o jakiś symbol itp. Liczę że dev się jeszcze wypowiesz bo masz sporą wiedzę na ten temat
yamahayzfr13 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 DS Preformance ale cena dobra Ferodo Premier szukaj jak Ci zalezy na dobrym hamowaniu i dobrej cenie
Dev Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 A jeżeli Ferodo to jakie?Chodzi mi o jakiś symbol itp. Liczę że dev się jeszcze wypowiesz bo masz sporą wiedzę na ten temat klocek z czujnikiem FDB1323 bez czujnika FDB1167 ale tez proponowałem Ci ori Audi, z tym że to tez Ferodo
?udi Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam przepraszam że się podepnę do wątku ale co sądzicie o klockach ATE ceramic? miał ktoś z nimi do czynienia?
Dev Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 nie pylą, nie hałasuja skutecznosc jak w normalnych klockach cena dosyc wysoka
?udi Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 tak wiem że nie pylą o to własnie mi chodzi by co chwile alufelg nie czyścic ale jak to z skutecznoscia hamowania o to mi chodziło, cena akurat nie gra roli jesli maja byc dobre. dziękuje za pomoc.
Dev Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 osobiście, to bym tego nie załozył ... :no:
Haddaway Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 ja polecam textary, wygląda to tak - klocki hamulcowe, naprawde dobre niemieckie czesci, smialo mozna zakladac imho.
?udi Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 osobiście, to bym tego nie załozył ... :no: Dlaczego nie???
?udi Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 No ok nic ciekawego ale co? słaba skutecznosc hamowania, scieraja się szybko czy jak?
Dev Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 kosztuja sporo a hamują jak normalne klocki wolłabym dołozyc kase i zapodac FDSP tutaj przynajmniej wiem że cos za coś
?udi Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 no i to mnie zastanawiało ponieważ sa opisy tych kloców ATE ceramic ze nie pylą dłuzsza zywotnosc ale nigdzie nie jest opisane o skutecznosci hamowania a te FDSP to takie dobre? orientujesz się moze jaka cena
Dev Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 FDSP ???? pińcet zł jezdze na takich, przód i tył, i nie zamierzam ich zmieniac no chyba ze sie pojawi coś lepszego :wink4:
?udi Opublikowano 11 Stycznia 2012 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Aha to troche jest kasy ale jesli dobre to warto spróbować pytam bo czaje sie na nowe klocki i tarcze oraz chce srobić swap hamulców
Dev Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 a masz juz zaciski i jarzma ? Bo mam kpl do "oddania" malowane proszkowo, tarcze i klocki tez sa dostepne jak cos to zapraszam na pw
Rekomendowane odpowiedzi