Kuba A4 2 Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Witam!! Szykuje na handelek starego lanosa trochę go podmalowałem ale na błotniku poszła mi lekko "cytrynka". Jest na to jakiś lek? Papier gradacji 2000 później 3000 i pasta Tempo? Proszę o jakąś poradę najlepiej w miarę "tanią" autko jest na handel. Dzięki za sugestie i pozdrawiam!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klysek 0 Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Witam!! Szykuje na handelek starego lanosa trochę go podmalowałem ale na błotniku poszła mi lekko "cytrynka". Jest na to jakiś lek? Papier gradacji 2000 później 3000 i pasta Tempo? Proszę o jakąś poradę najlepiej w miarę "tanią" autko jest na handel. Dzięki za sugestie i pozdrawiam!! papier wodny i jazda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba A4 2 Posted January 13, 2012 Author Share Posted January 13, 2012 innego leku nie ma?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sysek27 4 Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 innego leku nie ma?? Niestety inaczej nie ma szans a wiec papier wodny i power pozniej pasta i Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel1971 0 Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 :hi: jak tylko poszła lekko ta cytryna to bym to olał i nic nie robił. No chyba ze masz zamiar upierać się że to "igła" nie malowana :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlo 2004 2 Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Witam!! Szykuje na handelek starego lanosa trochę go podmalowałem ale na błotniku poszła mi lekko "cytrynka". Jest na to jakiś lek? Papier gradacji 2000 później 3000 i pasta Tempo? Proszę o jakąś poradę najlepiej w miarę "tanią" autko jest na handel. Dzięki za sugestie i pozdrawiam!! Dobrze kombinujesz ale z ta pasta tempo to daj sobie spokój. Użyj czegoś bardziej profesjonalnego, chociażby Farecla G3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba A4 2 Posted January 14, 2012 Author Share Posted January 14, 2012 tylko żeby pasta więcej od lanosa nie kosztowała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlo 2004 2 Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Nie jest taka droga a jest zdecydowanie lepsza od tempo http://allegro.pl/zawsze-najtaniej-pasta-polerska-farecla-g3-250g-i2051074588.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejAj3 0 Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 a ja używam takiego zestawu: http://allegro.pl/3m-zestaw-polerski-dla-profesionalistow-polecam-i2047179674.html - jest rewelacyjny...raz podczas gdy "lakiernicy" malowali wózek widłowy, to moje volvo zostało zaprószone żółtym lakierem (łącznie z szybami) i nie wyglądało to ciekawie...ale pasta 3M poradziła sobie bez problemu... polecam ją z czystym sumieniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeeJay_Kill 1 Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Starczy nawet papier 1500, a potem w drugą stronę przetrzeć 2000, ale dobrej firmy, np. Mirka. Pastą tempo też coś takiego wypolerujesz, ale g3 zrobisz to szybciej i trwale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michail55 4 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 a istnieje cos takiego jak stala polerka nei zdzierajaca sie podczas mycia jedynie wosk ktory jest nalozony sie zmywa a stare ryski nie wychodza?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarny 1 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 G3 dobra pasta ale ja moge polecieć grubościerną paste BRILL robi też naprawę robotę, jak robiłem u siebie busa to powiem ci że rill jest bedziej grubościerny Link to comment Share on other sites More sharing options...
michail55 4 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 G3 dobra pasta ale ja moge polecieć grubościerną paste BRILL robi też naprawę robotę, jak robiłem u siebie busa to powiem ci że rill jest bedziej grubościerny no tak ale ja sie pytam ze wzgledu na to ze jest tu u mnie w miescie taki zaklad splus chca za renowacje karoseri 900zl i kierownik twierdzi ze ta polerka jest na stale jedynie schodzi wosk pytam bo nie wiem czy mnie naciaga czy mowi prawde Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkam 49 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 polerka ściera kilka um lakieru, ryski giną. Po kilku myciach może zejść wosk, ryski się nie pojawią pod warunkiem że nie zrobisz nowych podczas mycia itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michail55 4 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 i o to mi wlasnie chodzilo dzieki!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkam 49 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 po polerce najlepiej nie jeździj na myjnie automatyczne, to one najbardziej rysują lakier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michail55 4 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 ja nie jezdze na automatyczne co jedynie na reczne zeby poplukac ale to tylko w zimie poprzednik moj jezdzil i teraz ja mam ryski hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
lapsik 1 Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 automaty sa dla aut sluzbowych... jesli ktos prywatne tam torturuje to slow brak ... pewnie ni chce sie np cisnieniowka pomachac Link to comment Share on other sites More sharing options...
michail55 4 Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 wiem ze to jest chore a ja mam jeszcze czarna perle i na niej widac to strasznie a jeszcze listwy ozdobne wookol szyb masakra wszystko w ryskach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts