Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lancer EVO X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
aha - no i pamiętaj,*że u mnie oprócz całego wydechu 3", są większe wtryski i intercooler - parametry o jakich piszesz robi się na samym wydechu :wink:

bajk, ja wiem tylko mnie interesuje nałożenie wykresu Marcina na twój ale shamowany u Damiana i przeliczenie sobie ile to wychodzi tak naprawde dołożenie każdego 1KM w takim EvoX, i zobaczyć gdzie jest rozsądna granica koszt/mocy przy modach jeszcze bez grzebania w mechanice silnika.

Opublikowano

Ty MakGejwer o co Ci chodzi ?Tak na chłopski rozum ?

Po samym wydechu i sofcie średnie parametry w EX to pod 400KM i 550Nm.

I co?

Chcesz ściągnąć chłopa na jakąś hamownie na podlasie w celu ? Sprawdzenia softu jak to się robi czy jak ?

Nosz czytam te Twoje posty w tym temacie i nie potrafię się połapać ocb.

Żeby nie było możesz nazwać mnie głąbem itp.

No offence.

---------- Post dopisany at 22:36 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ----------

, ja wiem tylko mnie interesuje nałożenie wykresu Marcina na twój ale shamowany u Damiana i przeliczenie sobie ile to wychodzi tak naprawde dołożenie każdego 1KM w takim EvoX

Ani nie piłem, ani nie paliłem trawy a nadal nie rozumiem o co tu chodzi. Jakieś tam fury w życiu rezałem, jakieś tam rozbiłem ale naprawdę zero pojęcia w tym co piszesz.

Opublikowano
Ty MakGejwer o co Ci chodzi ?Tak na chłopski rozum ?

Po samym wydechu i sofcie średnie parametry w EX to pod 400KM i 550Nm.

I co?

Chcesz ściągnąć chłopa na jakąś hamownie na podlasie w celu ? Sprawdzenia softu jak to się robi czy jak ?

Nosz czytam te Twoje posty w tym temacie i nie potrafię się połapać ocb.

Żeby nie było możesz nazwać mnie głąbem itp.

No offence.

---------- Post dopisany at 22:36 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ----------

, ja wiem tylko mnie interesuje nałożenie wykresu Marcina na twój ale shamowany u Damiana i przeliczenie sobie ile to wychodzi tak naprawde dołożenie każdego 1KM w takim EvoX

Ani nie piłem, ani nie paliłem trawy a nadal nie rozumiem o co tu chodzi. Jakieś tam fury w życiu rezałem, jakieś tam rozbiłem ale naprawdę zero pojęcia w tym co piszesz.

powiem ci najprościej jak mogę, wszystkie EX robione w Wawce po sprawdzeniu u Damiana miały po 20KM mniej albo i lepiej, i moce w okolicy 6200-6300 obr/min. Te Evo z którego wstawiłem wykres, leje pomodzone w 4T bardziej niż bajk-a: 421KM/565Nm z każdego biegu. Także chciałbym zobaczyć czemu te nasze wiejskie podlaskie ogiery, leją wieksze stadko kucyków pony z centrum. I ciekawi mnie czemu każdy następny pony z Wawki jest taki drogi w stosunku do naszego. Najprawdopodobniej już wiem czemu: bo żaden nie ma tego co mieć powinien poza ładnymi kreskami na wykresie wymalowanymi jak z PAINTA. Widziałem ile czasu dla Damiana zajęło wystrojenie EX i wiem że na seryjnym zaworku sterujacym turbiny jest to nie takie jak trzeba. Dam wam lepszy przykład, A6C5Q AWT po progrmie ABT, według papierów miał mieć 193KM/295Nm, po hamowaniu wyszło 177KM/271Nm na gorąco więc wywaliliśmy ten szajs, bo spalanie też było za bogate a program spierd........ totalnie. Po załadowaniu serii wypluło książkowe 152KM/215Nm. Po zrobieniu programu i 11 korekt do niego dopieszczających na 1,0bara wypluło 175KM/265Nm w najsłabszym pomiarze i nagrzanej na fest komorze. Właściciel auta jak odbierał był troche zdziwiony wynikiem ze jest mniej niż było a ma być lepiej, daliśmy mu autko na dwa dni i powiedzieliśmy że jak bedzie niezadowolony to niech przyjezdza , zakładamy mu kompa ABT i nic nie płaci. Gościu przyjechał po dwóch dniach z bananem na ryju od ucha do ucha, 200 ekstra odpalił i powiedział tylko tyle: Teraz to za***rdala i mniej pali o litr w porównaniu z tym co było. Dlaczego?????? pyta. pokazaliśmy mu jego dwa wykresy nałożone na siebie, 5 minut tłumaczenia i mina gościa bezcenna :) po modach AFR 11,7-11,9; boost 1bar; peak niecałe 1,1. Reasumując: zrobić każdy może, a "prawie tak samo" robi wielką różnice.

---------- Post dopisany at 15:28 ---------- Poprzedni post napisany at 15:13 ----------

evoloty.jpg

trening 4 najszybszych EX w Białym. Środkowy robiony w 4T dostaje baty od tego 3 białego - "słabszego", 1 biały to seria ale już nie długo, 4 czarny narazie na setupie zimowym 360KM/460Nm bodajżesz

Opublikowano

Aaa czyli to kolejne tunery jesteście i trzeba pojechać innym, że kiepskie softy robią.

Czaję, normalna praktyka na forach. Polecam wątek o tunerach na evo.org możesz się tam bardzo ładnie wykazać :wink:

Jednym słowem powodzenia :decayed:

Opublikowano
  • Autor

znajdzie też tam dużo wykresów do porównania i skomentowania :decayed:

Opublikowano

bajk, zapomniałbym; SS doszedł, dzięki

Opublikowano
Aaa czyli to kolejne tunery jesteście i trzeba pojechać innym, że kiepskie softy robią.

Czaję, normalna praktyka na forach. Polecam wątek o tunerach na evo.org możesz się tam bardzo ładnie wykazać :wink:

Ty widze nadal nie czaisz sedna tego co piszę, więc powiem jeszcze prościej: KALIBRACJA I RODZAJ HAMOWNI !!!!!!! Ja się chiptuningiem nie zajmuje, ja jestem od mechaniki. wejdz sobie tu JURCZAK AUTO SPORT /// chiptuning Białystok, hamownia 4x4 w Białymstoku na Podlasiu popatrz i poczytaj; ja myślałem że "coś" umiem i rozumiem, ale odkąd poznałem Damiana, to uważam że moje "coś" to zero z jakąś małą wartością po przecinku którą staram się cały czas zblizyć do 1.

Opublikowano
  • Autor

to super, dzięki i z mojej strony :wink:

Opublikowano

Ty widze nadal nie czaisz sedna tego co piszę, więc powiem jeszcze prościej: KALIBRACJA I RODZAJ HAMOWNI !!!!!!!

Tia.

Opublikowano
  • Autor
:decayed:
Opublikowano
Dam wam lepszy przykład, A6C5Q AWT po progrmie ABT, według papierów miał mieć 193KM/295Nm, po hamowaniu wyszło 177KM/271Nm na gorąco więc wywaliliśmy ten szajs, bo spalanie też było za bogate a program spierd........ totalnie. Po załadowaniu serii wypluło książkowe 152KM/215Nm. Po zrobieniu programu i 11 korekt do niego dopieszczających na 1,0bara wypluło 175KM/265Nm w najsłabszym pomiarze i nagrzanej na fest komorze. Właściciel auta jak odbierał był troche zdziwiony wynikiem ze jest mniej niż było a ma być lepiej, daliśmy mu autko na dwa dni i powiedzieliśmy że jak bedzie niezadowolony to niech przyjezdza , zakładamy mu kompa ABT i nic nie płaci. Gościu przyjechał po dwóch dniach z bananem na ryju od ucha do ucha, 200 ekstra odpalił i powiedział tylko tyle: Teraz to za***rdala i mniej pali o litr w porównaniu z tym co było.

nie zablysnales, kazdy kto choc troche interesuje sie tematem tuningu doskonale wie, ze gotowce i boxy od niektorych zachodnich tunerow sa *uja warte.

Opublikowano

Ty widze nadal nie czaisz sedna tego co piszę, więc powiem jeszcze prościej: KALIBRACJA I RODZAJ HAMOWNI !!!!!!!

Tia.

Widzę że wszystko wiesz tylko niczego nie rozumiesz tak jak ja kiedyś :), dla uproszczenia powiem ci że różnica w wadze 1 roli w ECU-P w porównaniu do rolek u Damiana to 50kg, czyli razem 200kg. Nie wiem czy wiesz co to są masy i momenty wirujace, mowiąc prosciej bezwładność rolki krecącej się 200km/h. Im cięższa rolka tym bardziej cukierkowe wykresy, gładkie i idealne.

Opublikowano

Tia.

Widzę że wszystko wiesz tylko niczego nie rozumiesz tak jak ja kiedyś :), dla uproszczenia powiem ci że różnica w wadze 1 roli w ECU-P w porównaniu do rolek u Damiana to 50kg, czyli razem 200kg. Nie wiem czy wiesz co to są masy i momenty wirujace, mowiąc prosciej bezwładność rolki krecącej się 200km/h. Im cięższa rolka tym bardziej cukierkowe wykresy, gładkie i idealne.

Naprawdę ? Ja Cie :shock3: Szok.

Opublikowano
Dam wam lepszy przykład, A6C5Q AWT po progrmie ABT, według papierów miał mieć 193KM/295Nm, po hamowaniu wyszło 177KM/271Nm na gorąco więc wywaliliśmy ten szajs, bo spalanie też było za bogate a program spierd........ totalnie. Po załadowaniu serii wypluło książkowe 152KM/215Nm. Po zrobieniu programu i 11 korekt do niego dopieszczających na 1,0bara wypluło 175KM/265Nm w najsłabszym pomiarze i nagrzanej na fest komorze. Właściciel auta jak odbierał był troche zdziwiony wynikiem ze jest mniej niż było a ma być lepiej, daliśmy mu autko na dwa dni i powiedzieliśmy że jak bedzie niezadowolony to niech przyjezdza , zakładamy mu kompa ABT i nic nie płaci. Gościu przyjechał po dwóch dniach z bananem na ryju od ucha do ucha, 200 ekstra odpalił i powiedział tylko tyle: Teraz to za***rdala i mniej pali o litr w porównaniu z tym co było.

nie zablysnales, kazdy kto choc troche interesuje sie tematem tuningu doskonale wie, ze gotowce i boxy od niektorych zachodnich tunerow sa *uja warte.

ten jest z ABT, plomba na kompie i na kości była, ponoć fabryczny tuner AUDI. I żenada za grube tałzeny. Oettinger jest troche lepszy ale też łba nie urywa. Jak dla mnie jednym z prawdziwych i profesjonalnych tunerów to AC Sznycel :) tam jak jest robiony program to masz na kompie, date, podpis kto to robił i numer wsadu, który w kazdej chwili jest dostepny w ich bazie, bo tam jak coś pierd......... w silniku po takim modzie wiadomo czy była to wina programu czy mechaniki i kto za to beknie. I pare Bemek sznycla widziałem na hamowni to rzeczywiście jest to profesjonalna robota.

---------- Post dopisany at 16:15 ---------- Poprzedni post napisany at 16:05 ----------

Tia.

Naprawdę ? Ja Cie :shock3: Szok.

przyjrzyj się wykresowi temu co wstawiłem, tam widać każde najmniejsze drgniecie momentu i mocy, jak masz do tego boost i afr to widzisz np: ze seryjny zawór sterujący turbiną EX jest gów... warty jak tylko zaczynasz modzić auto. Powiem wiecej, widziałem w programie hamowni u Damiana tzw. funkcje wygładzania wykresu, jak ją włączysz to żenujący wykres wygląda niemal jak z Painta :) Ja nawet nie wiedziałem że opony mają aż tak duży wpływ na pomiar, czy jak przypniesz autko do hamowni. Wszystkie pierdoły sumują się w zadziwiające wyniki czasem.

Opublikowano
  • Autor

chciałbym przypomnieć, że to temat o moim aucie. McGiver zapraszam na evo.org.pl - tam możesz wylewać swoje żale co do innych hamowni, czy tunerów.

evo.org.pl :: Zobacz temat - Pojedynki gigantw czyli teoria vs praktyka

Opublikowano
chciałbym przypomnieć, że to temat o moim aucie. McGiver zapraszam na evo.org.pl - tam możesz wylewać swoje żale co do innych hamowni, czy tunerów.

evo.org.pl :: Zobacz temat - Pojedynki gigantw czyli teoria vs praktyka

A ja ci tylko zaproszenie na hamownie wysłał a tu taka kałabania sie rozsmarowała :decayed:

Opublikowano
:facepalm:
Opublikowano

kurcze może jednak bajku nie masz co robic tylko jechać do Białegostoku i z powrotem tylko po to żeby sobie auto zmierzyć za friko?? okazja :):D

Wyślij te mocne X na rolki do ECU-Performance, tez ci załatwimy pomiar za friko ;)

Onanizm sprzętowy to się nazywa ;)

Co za różnica, X o mocy 380 białostockich koni, czy X o mocy 400KM warszawskich? i tak nie poczujesz różnicy :)... a na torze i tak wygra lepszy kierowca.

Zrób soft u siebie, potem przyjedź do Wawy na S8 i pojedziesz z rolki z bajkiem i będzie jasne :)

Nawet jeśli go objedziesz to wierz mi bajk napewno nie będzie miał koszmarów nocnych i "dyga" mu bedzie działać dalej:)

ps. Sportmile na FB tam masz testy MTM i ABT jakie "gotowe" wałki robią i nie są to 20konne różnice:)

Opublikowano

fajny sprzecik

Opublikowano

Ale macie shit problem :lol:

---------- Post dopisany at 23:02 ---------- Poprzedni post napisany at 22:54 ----------

Co za różnica, X o mocy 380 białostockich koni, czy X o mocy 400KM warszawskich? i tak nie poczujesz różnicy :)... a na torze i tak wygra lepszy kierowca.

Zrób soft u siebie, potem przyjedź do Wawy na S8 i pojedziesz z rolki z bajkiem i będzie jasne :)

Też podjadę :)