Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Diesel a benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie jestem pewny czy to dobry dzial, w razie co prosze przeniesc

Ale do celu, mam tdi jak w opisie, ale jednak powoli zaczyna brakowac mi mocy... i tak mysle nad ewentualnym zwiekszeniem jej do okolo 150. ale teraz tak, mam dylemat kolejny a mianowicie czy jest sens meczenia sie czy moze lepiej dolozyc do b6 w 1,8T? najbardziej mnie w mojej b5 drazni ze jest stosunkowo slabo wyciszona, ale mam ja od 50 tys km i nic sie z nia nie dzieje, wszystko zmieniane na bierzaco, na niczym nie oszczedzane a kupujac nowe kto wie co sie trafi... mysle powaznie jeszcze nad c6.

w kazdym razie najbardziej mi zalezy na komforcie (cisza w aucie no i elastycznosc w czym diesel wygrywa), wiadomo mocy i przyspieszeniu (chodzi o wyprzedzanie w trasach, dynamiczna jazda, nie pajacowanie na kazdych swiatlach) no i wiadomo jak najtaniej jezdzic :evil: to taki dodatek psikus

co radzicie? :tongue4:

Opublikowano

wczesniej to musi inter byc inny i turbinka wieksza :wink4: no ale strasznie mnie korci b6/c6... b5 jest za duzo :P a diesla z cr nie chce, bo jak na swojej padaczce czuje roznice w jakosci ropy to co dopiero z cr...

Opublikowano

no tak mysle ostro wlasnie... bo jak moc idzie to i q by sie nadalo... z tym ze pakujac w moje auto z 5 tys zrobi sie ladny potworek :evil:

Opublikowano

jeśli czyp to tylko w kielcach polecam

a gdzie indziej to juz be :mysli:

Opublikowano

Wszystko zalezy od stanu portfela...Do swojej dolozysz 2k (AWX i soft) i bedziesz zadowolony z elastycznosci, ciszej niestety nie bedzie :decayed: Masz 15 to dokladaj i kup sobie b6 1.8t, zrob soft i bedzie jeszcze dynamiczniej a juz na pewno ciszej. Niestety mniej ekonomicznie :wink4:

Opublikowano

Wszystko zalezy od stanu portfela...Do swojej dolozysz 2k (AWX i soft) i bedziesz zadowolony z elastycznosci, ciszej niestety nie bedzie :decayed: Masz 15 to dokladaj i kup sobie b6 1.8t, zrob soft i bedzie jeszcze dynamiczniej a juz na pewno ciszej. Niestety mniej ekonomicznie :wink4:

Dobre eLPeGie i koszta 1.8t takie same co TDI.

Opublikowano

Jeżeli kolega myśli poważnie nad A6 C6 jak napisał tz: że ma min około 30 000zł na mody lub nowe auto bo tyle bedzie musiał min dołożyć po sprzedazy swojej wiec ja bym sie nie bawił w modzenie starego auta tylko kupił nowsze np: A4 B6 1,8t 180km + LPG jak chce ekonomicznie i szybko.

Opublikowano

a możesz napisac gdzie dokładnie?

bo zastanwiam sie na czypem do mojego ale niebardzo chce mi sie dymac do wawy czy katowic

Opublikowano

a możesz napisac gdzie dokładnie?

bo zastanwiam sie na czypem do mojego ale niebardzo chce mi sie dymac do wawy czy katowic

nigdzie, to jest jakis pajac, ktory spamuje forum, nic nie wiemy na temat jego dzialalnosci i zostal juz uciszony.

Opublikowano

Jak dłubniesz trochę afn'a tzn:wtryski 0,216,pompa 11mm,FMIC i program to wyjdzie ci jakieś 160KM nawet

i wtedy będzie to nie źle zamiatać

a jak kupisz gołe 1,8T to zimą będzie to jako tako jeździć a latem jak się upał zrobi to się zrobi muł bagienny i się bardzo zdziwisz jak cię AWX objedzie.

Opublikowano

jeśli najbardziej zależy ci na komforcie no to nie pozostaje ci nic innego jak przyskłdać kasy i wymienic na coś nowszego a co do mocy to walisz program i na pewno bedziesz zadowolony.mówię to z własnej autopsji(miały byc dalsze mody 1z pod 150KM a jest avf 180KM i jest i komfort i stosunkowo nawet wystarczająca moc :naughty: )

Opublikowano

Jak dłubniesz trochę afn'a tzn:wtryski 0,216,pompa 11mm,FMIC i program to wyjdzie ci jakieś 160KM nawet

i wtedy będzie to nie źle zamiatać

a jak kupisz gołe 1,8T to zimą będzie to jako tako jeździć a latem jak się upał zrobi to się zrobi muł bagienny i się bardzo zdziwisz jak cię AWX objedzie.

najmniejszego sensu nie ma ta zabawa, che mieć mocnego diesla wsadza AVF +BRD w B5 i robi softa na 19Xkm :gwizdanie: kasa taka sama jak uzbrajanie starego AFNa w mocne graty, a odczucia i tak lepsze w PD przy tej samej mocy :wink4:

Opublikowano
a odczucia i tak lepsze w PD przy tej samej mocy

jest pozorne pierdolnięcie od dołu :yes2: