Opublikowano 6 Lutego 201214 l OT: ad2. jak ktoś lubi wóz drabiniasty, zero komfortu i ocieranie gum o nadkola ad4. przeczytaj temat w mojego podpisu w tym momencie powinienes dostac ostrzezenie za OT w technicznym, ale zeby nie bylo, ze wrednym jestem, to tylko przypominam zasady jakie tu panuja. to samo tyczy sie pozostalych, wszelkie wycieczki od tematu na PW.
Opublikowano 12 Lutego 201214 l Koledzy. W hamulcach 320 są zaślepki plastikowe tulejek prowadzących. Da się to dokupić w ASO? znalazłem tylko nasadkę z uchwytem przewodu o oznaczeniu 4A0 615 134 A. Oznaczenie na samej zaślepce ate 11.81.90.0067.1
Opublikowano 12 Lutego 201214 l 4D0 696 647 - komplet tulejek prowadzących A ten co podałes 4A0 615 134 A - to właśnie ta zaślepka
Opublikowano 12 Lutego 201214 l Ok. Kolejne pytanie. Z zacisków 320 zdemontowałem klocki TRW które na zewnętrznych okładzinach nie mają blaszki (tył kolcka). Od czego są te klocki? Bo na pewno nie od zacisku 320 z blaszką (ta którą się wkłada między jarzmo a sam zacisk).
Opublikowano 12 Lutego 201214 l te klocki sa od zwykłego zacisku do tarczy 288/312mm jak potrzebujesz zaslepek to daj znac
Opublikowano 12 Lutego 201214 l W takim razie już rozumiem dlaczego w zestawie zacisków które kupiłem tarcze miałem też 312. Ktoś źle dobrał cały zestaw. Dlatego też brakuje mi w zaciskach tych blaszek. Muszę je dokupić. dev dzięki za propozycję, zamówię pewnie w ASO bo i tak mam kilka innych rzeczy do kupienia. Te prowadnice jarzma często trzeba wymieniać. Rozumiem że przede wszystkim musi sztywno siedzieć?
Opublikowano 12 Lutego 201214 l W takim razie już rozumiem dlaczego w zestawie zacisków które kupiłem tarcze miałem też 312. Ktoś źle dobrał cały zestaw. Dlatego też brakuje mi w zaciskach tych blaszek. Muszę je dokupić. dev dzięki za propozycję, zamówię pewnie w ASO bo i tak mam kilka innych rzeczy do kupienia. Te prowadnice jarzma często trzeba wymieniać. Rozumiem że przede wszystkim musi sztywno siedzieć? nie musisz kupowac w ASO kup AutoFren-a, jest bardziej sztywny od ori i lepiej idzie prowadzenie zacisku pomine że kosztuje o wiele mniej
Opublikowano 14 Lutego 201214 l To nie jest galeria Waszych hamulcow, tylko temat techniczny - posty usunalem.
Opublikowano 14 Lutego 201214 l nie musisz kupowac w ASO kup AutoFren-a, jest bardziej sztywny od ori i lepiej idzie prowadzenie zacisku pomine że kosztuje o wiele mniej Jesteś w stanie podać numery tych reparaturek na przód 320 i na tył 288?
Opublikowano 14 Lutego 201214 l czekaj bo sie za mocno rozpedzilem Na przod masz dwie gumowe prowadnice oraz uszczelnienia na tloczek na tyl masz oslony prowadnic oraz uszczelnienie tylnego zacisku o co Ci konkretnie chodzi ???
Opublikowano 14 Lutego 201214 l Właśnie chodzi mi i o jedne i o drugie. Zastanawiam się czy by profilaktycznie nie wymienić wszystkich elementów gumowych. Na przodzie wiem jak wygląda, na tyle jeszcze nie oglądałem. Zestaw będę zakładał na wiosnę, wraz z wymianą kół. Powoli kompletuję wszystkie niezbędne elementy i stąd też pytanie o nr zestawów naprawczych. Z resztą myślę że mogą się przydać tutaj takie informacje.
Opublikowano 14 Lutego 201214 l jak sa ori to nie warto zakladac podrob co sie tyczy AutoFren-a to mozna zajrzec na ich strone jest katalog on-line
Opublikowano 14 Lutego 201214 l Ok. Dzięki. Jakie jest oznaczenie klocka na tył pod zacisk na 288? Czy klocki 1K0698451G są dobre?
Opublikowano 4 Marca 201214 l dzisiaj, dzieki .... nawet nie wiem jak to napisac, przypadkowi bądz wiedzy jednego z Kolegów z forum udało się pokonac kolejną przeszkode w modyfikacji przednich hamulców w naszych B5-ach bohaterem tego zdarzenia są dwie zwrotnice od Allroada C5 o nr: 4Z7 407 285 A - prawa strona 4Z7 407 287 A - lewa strona (prosiłbym tutaj o sprawdzenie w ETCE i potwierdzenie tych numerów aby nikt nie kupił bezuzytecznego szmelcu) mozna je zamontowac do B5-ki P&P, nie trzeba zmieniac dolnych wahaczy (grubszy sworzeń) ani przegubów co do tego drugiego to trzeba jeszcze dokładnie sprawdzic poniewaz mocniejsze odmiany B5 powyzej 132kW i mocne TDi mają grubsze przeguby i tutaj może byc problem z montazem, Kolega zamontowa ł w 1.9TDi i wszystko smiga, w 1.8T 110kW tez nie powinno byc problemu a zatem do dzieła Koledzy i czekamy na rezultaty
Opublikowano 5 Marca 201214 l dzisiaj, dzieki .... nawet nie wiem jak to napisac, przypadkowi bądz wiedzy jednego z Kolegów z forum udało się pokonac kolejną przeszkodew modyfikacji przednich hamulców w naszych B5-ach bohaterem tego zdarzenia są dwie zwrotnice od Allroada C5 o nr: 4Z7 407 285 A - prawa strona 4Z7 407 287 A - lewa strona (prosiłbym tutaj o sprawdzenie w ETCE i potwierdzenie tych numerów aby nikt nie kupił bezuzytecznego szmelcu) mozna je zamontowac do B5-ki P&P, nie trzeba zmieniac dolnych wahaczy (grubszy sworzeń) ani przegubów co do tego drugiego to trzeba jeszcze dokładnie sprawdzic poniewaz mocniejsze odmiany B5 powyzej 132kW i mocne TDi mają grubsze przeguby i tutaj może byc problem z montazem, Kolega zamontowa ł w 1.9TDi i wszystko smiga, w 1.8T 110kW tez nie powinno byc problemu a zatem do dzieła Koledzy i czekamy na rezultaty Mam pytanie co do numerow, bo moja zwrotnica ma nr 4z7 407 257a, a Ty podales inne. pzdr
Opublikowano 5 Marca 201214 l mogłem sie pierd....olnącdlatego tez prosiłem o porównanie z ETKI Dla ścisłości, nie sprawdzalem bo nie mam gdzie, przepisalem ze zdjecia