Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemian, Co Ty powiesz....:grin:

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tyle że nie ma to najmniejszego sensu...

Rozmawiałem z dwoma osobami które to zrobiły i według ich różnica jest zauważalna.

Swap na 320 to juz sporo większy koszt bo i przydałoby się fele wymieniać wtedy.

Do tego jeszcze dołożyłbym w przyszłości tył z 245 na 255 albo 288

nie no róznica napewno jest zauważalna... jak podejdziesz do auta z suwmiarką i zmierzysz to zauważysz że tarcza jest większa więc róznica jest ZAUWAŻALNA :decayed:

jak lubisz wyrzucać pieniądze w błoto to pewnie że tak.

Jeśli możesz wydać więcej kasy i poprawić sobie hamowanie albo wydać tylko troszke pieniędzy i praktycznie nie poprawić... no cóż...

ja znam 2 osoby które po pomalowaniu zacisków na czerwono stwierdziły że lepiej hamuje...

Opublikowano

Jeśli się uprzesz to nieASOwe adaptery mieli w InterCars-ie. Tylne kosztowały 100zł szt chyba. Przód nie pamiętam.

Opublikowano

Co takiego ??????

Opublikowano
tyle że nie ma to najmniejszego sensu...

Rozmawiałem z dwoma osobami które to zrobiły i według ich różnica jest zauważalna.

Swap na 320 to juz sporo większy koszt bo i przydałoby się fele wymieniać wtedy.

Do tego jeszcze dołożyłbym w przyszłości tył z 245 na 255 albo 288

nie no róznica napewno jest zauważalna... jak podejdziesz do auta z suwmiarką i zmierzysz to zauważysz że tarcza jest większa więc róznica jest ZAUWAŻALNA :decayed:

jak lubisz wyrzucać pieniądze w błoto to pewnie że tak.

Jeśli możesz wydać więcej kasy i poprawić sobie hamowanie albo wydać tylko troszke pieniędzy i praktycznie nie poprawić... no cóż...

ja znam 2 osoby które po pomalowaniu zacisków na czerwono stwierdziły że lepiej hamuje...

O co Ci chodzi? U mnie po pomalowaniu osłon tarcz z tyłu na czerwono zaczęły lepiej hamować i nie mów mi że nie, bo pewnie nigdy tak nie robiłeś ale ty jak zwykle wszystko najlepiej wiesz..:facepalm:

Opublikowano
:grin:
Opublikowano

jest sens robic hamulce z 3.0 tdi do 1.9 tdi 101km?? toczydlo koni ma malo wiec nie ma predkosci powodujacej potrzebe naglego hamowania.. prosze o porade bo nie wiem czy zostac przy serii czy cos lepszego wkladac.??

Opublikowano

już Ci na gadu mówiłem :decayed::decayed::decayed: z jednej strony jeśli nie przegrzewasz tych co masz to można pomyśleć po co... ale z drugiej strony to bezpieczeństwo... kiedyś moze Ci zabraknąc tego hamulca jak będziesz się spieszył :wink: Skoro i tak masz wymienic tarcze i klocki... no zresztą... wybór należy do Ciebie tak naprawde.

Opublikowano
już Ci na gadu mówiłem :decayed::decayed::decayed: z jednej strony jeśli nie przegrzewasz tych co masz to można pomyśleć po co... ale z drugiej strony to bezpieczeństwo... kiedyś moze Ci zabraknąc tego hamulca jak będziesz się spieszył :wink: Skoro i tak masz wymienic tarcze i klocki... no zresztą... wybór należy do Ciebie tak naprawde.

miałem ten sam dylemat..tył mi sie skonczył całkowicie, a zakup seryjnych tarcz i klocków na tył to jakies 400 zł:wink:

Sieman jak nie bedzie róznicy miedzy 288 a 320 to odsyłam towar jak dzo dzo:decayed:

Opublikowano

mnie dziś 320mm kolejny raz uratowały przed wjechaniem w d*pę poprzedzającemu bolidowi na zakopiance więc na 100% warto wrzucać ten zestaw (patrzyłem tylko kiedy rowery, które miałem na dachu zaczną mnie wyprzedzać :grin: ale wszystko dało rade )

Opublikowano

Siemian wiem co mowiles ale chcialem opinii innych userow.. Magic87 ni chu chu nie kumam twej wypowiedzi.

Opublikowano
jest sens robic hamulce z 3.0 tdi do 1.9 tdi 101km?? toczydlo koni ma malo wiec nie ma predkosci powodujacej potrzebe naglego hamowania.. prosze o porade bo nie wiem czy zostac przy serii czy cos lepszego wkladac.??

Jeśli masz 101 km to masz nawet nie 288 a 280 z przodu więc maleństwo. Ja też się zastanawiałem ale wsadziłem 320. Potem wszedł program ECU na pokład i decyzja była jak najbardziej uzasadniona. Z drugiej strony zależy jak jeździsz i jakie masz plany w stosunku do auta. Równie dobrze możesz zainwestować w porządne klocki i tarcze i auto będzie hamowało przyzwoicie przy normalnej (spokojnej) jeździe.

Opublikowano

no wlasnie chyba chce nim troche pojezdzic... nic nie bede knul z silnikiem bo juz mam 350 tys nakulane z tego co wiem wiec silniczek trochu zmeczony i pompki zapewne... szkoda dlubac ale mam do tej suki sentyment:)

Opublikowano
no wlasnie chyba chce nim troche pojezdzic... nic nie bede knul z silnikiem bo juz mam 350 tys nakulane z tego co wiem wiec silniczek trochu zmeczony i pompki zapewne... szkoda dlubac ale mam do tej suki sentyment:)

:grin: każde autko można rozpędzić ale nie każde można zatrzymać wtedy kiedy chcemy :wink: warto zakładać minimum 320mm :wink:

Opublikowano

mojego sie nie da rozpedzic... 101km ja waze 160kilo i jak wsiadam to juz auto ma dosc:P

Opublikowano

nawet silnikiem 1.0 jak się rozpędzisz do 140km/h i przyjdzie gwałtownie hamować to zrozumiesz co to jest mieć lepsze heble :wink:

Opublikowano
mojego sie nie da rozpedzic... 101km ja waze 160kilo i jak wsiadam to juz auto ma dosc:P

a jak będziesz musiał ostro zahamować taką masę jadąc z górki :grin::question:

Opublikowano

oj dobra czepiacie sie.. jezdze wkolo jezusa w swiebodzinie... wiec nie przekraczam na ogol setki....:) tak pytam bo roznica w cenie to 450 zl za zestaw i nie wiem czy lepiej zainwestowac w hamulce czy w tuner plus kamera cofania:)?

Opublikowano
oj dobra czepiacie sie.. jezdze wkolo jezusa w swiebodzinie... wiec nie przekraczam na ogol setki....:) tak pytam bo roznica w cenie to 450 zl za zestaw i nie wiem czy lepiej zainwestowac w hamulce czy w tuner plus kamera cofania:)?

zależy czy jeździsz więcej do przodu czy do tyłu :grin::wink:

a tak serio to są dwa różne tematy więc chyba sam musisz podjąć decyzję

Opublikowano

trudna decyzja stad moje rozterki a betonowy Aragorn w niczym nie pomaga ;-)