Opublikowano 25 Lipca 201312 l tyle że nie ma to najmniejszego sensu... Rozmawiałem z dwoma osobami które to zrobiły i według ich różnica jest zauważalna. Swap na 320 to juz sporo większy koszt bo i przydałoby się fele wymieniać wtedy. Do tego jeszcze dołożyłbym w przyszłości tył z 245 na 255 albo 288 nie no róznica napewno jest zauważalna... jak podejdziesz do auta z suwmiarką i zmierzysz to zauważysz że tarcza jest większa więc róznica jest ZAUWAŻALNA jak lubisz wyrzucać pieniądze w błoto to pewnie że tak. Jeśli możesz wydać więcej kasy i poprawić sobie hamowanie albo wydać tylko troszke pieniędzy i praktycznie nie poprawić... no cóż... ja znam 2 osoby które po pomalowaniu zacisków na czerwono stwierdziły że lepiej hamuje...
Opublikowano 25 Lipca 201312 l Jeśli się uprzesz to nieASOwe adaptery mieli w InterCars-ie. Tylne kosztowały 100zł szt chyba. Przód nie pamiętam.
Opublikowano 25 Lipca 201312 l tyle że nie ma to najmniejszego sensu... Rozmawiałem z dwoma osobami które to zrobiły i według ich różnica jest zauważalna. Swap na 320 to juz sporo większy koszt bo i przydałoby się fele wymieniać wtedy. Do tego jeszcze dołożyłbym w przyszłości tył z 245 na 255 albo 288 nie no róznica napewno jest zauważalna... jak podejdziesz do auta z suwmiarką i zmierzysz to zauważysz że tarcza jest większa więc róznica jest ZAUWAŻALNA jak lubisz wyrzucać pieniądze w błoto to pewnie że tak. Jeśli możesz wydać więcej kasy i poprawić sobie hamowanie albo wydać tylko troszke pieniędzy i praktycznie nie poprawić... no cóż... ja znam 2 osoby które po pomalowaniu zacisków na czerwono stwierdziły że lepiej hamuje... O co Ci chodzi? U mnie po pomalowaniu osłon tarcz z tyłu na czerwono zaczęły lepiej hamować i nie mów mi że nie, bo pewnie nigdy tak nie robiłeś ale ty jak zwykle wszystko najlepiej wiesz..
Opublikowano 26 Lipca 201312 l jest sens robic hamulce z 3.0 tdi do 1.9 tdi 101km?? toczydlo koni ma malo wiec nie ma predkosci powodujacej potrzebe naglego hamowania.. prosze o porade bo nie wiem czy zostac przy serii czy cos lepszego wkladac.??
Opublikowano 26 Lipca 201312 l już Ci na gadu mówiłem :decayed: z jednej strony jeśli nie przegrzewasz tych co masz to można pomyśleć po co... ale z drugiej strony to bezpieczeństwo... kiedyś moze Ci zabraknąc tego hamulca jak będziesz się spieszył Skoro i tak masz wymienic tarcze i klocki... no zresztą... wybór należy do Ciebie tak naprawde.
Opublikowano 26 Lipca 201312 l już Ci na gadu mówiłem :decayed: z jednej strony jeśli nie przegrzewasz tych co masz to można pomyśleć po co... ale z drugiej strony to bezpieczeństwo... kiedyś moze Ci zabraknąc tego hamulca jak będziesz się spieszył Skoro i tak masz wymienic tarcze i klocki... no zresztą... wybór należy do Ciebie tak naprawde. miałem ten sam dylemat..tył mi sie skonczył całkowicie, a zakup seryjnych tarcz i klocków na tył to jakies 400 zł Sieman jak nie bedzie róznicy miedzy 288 a 320 to odsyłam towar jak dzo dzo:decayed:
Opublikowano 26 Lipca 201312 l mnie dziś 320mm kolejny raz uratowały przed wjechaniem w d*pę poprzedzającemu bolidowi na zakopiance więc na 100% warto wrzucać ten zestaw (patrzyłem tylko kiedy rowery, które miałem na dachu zaczną mnie wyprzedzać ale wszystko dało rade )
Opublikowano 26 Lipca 201312 l Siemian wiem co mowiles ale chcialem opinii innych userow.. Magic87 ni chu chu nie kumam twej wypowiedzi.
Opublikowano 26 Lipca 201312 l jest sens robic hamulce z 3.0 tdi do 1.9 tdi 101km?? toczydlo koni ma malo wiec nie ma predkosci powodujacej potrzebe naglego hamowania.. prosze o porade bo nie wiem czy zostac przy serii czy cos lepszego wkladac.?? Jeśli masz 101 km to masz nawet nie 288 a 280 z przodu więc maleństwo. Ja też się zastanawiałem ale wsadziłem 320. Potem wszedł program ECU na pokład i decyzja była jak najbardziej uzasadniona. Z drugiej strony zależy jak jeździsz i jakie masz plany w stosunku do auta. Równie dobrze możesz zainwestować w porządne klocki i tarcze i auto będzie hamowało przyzwoicie przy normalnej (spokojnej) jeździe.
Opublikowano 26 Lipca 201312 l no wlasnie chyba chce nim troche pojezdzic... nic nie bede knul z silnikiem bo juz mam 350 tys nakulane z tego co wiem wiec silniczek trochu zmeczony i pompki zapewne... szkoda dlubac ale mam do tej suki sentyment:)
Opublikowano 26 Lipca 201312 l no wlasnie chyba chce nim troche pojezdzic... nic nie bede knul z silnikiem bo juz mam 350 tys nakulane z tego co wiem wiec silniczek trochu zmeczony i pompki zapewne... szkoda dlubac ale mam do tej suki sentyment każde autko można rozpędzić ale nie każde można zatrzymać wtedy kiedy chcemy warto zakładać minimum 320mm
Opublikowano 26 Lipca 201312 l mojego sie nie da rozpedzic... 101km ja waze 160kilo i jak wsiadam to juz auto ma dosc:P
Opublikowano 26 Lipca 201312 l nawet silnikiem 1.0 jak się rozpędzisz do 140km/h i przyjdzie gwałtownie hamować to zrozumiesz co to jest mieć lepsze heble
Opublikowano 26 Lipca 201312 l mojego sie nie da rozpedzic... 101km ja waze 160kilo i jak wsiadam to juz auto ma dosc:P a jak będziesz musiał ostro zahamować taką masę jadąc z górki
Opublikowano 26 Lipca 201312 l oj dobra czepiacie sie.. jezdze wkolo jezusa w swiebodzinie... wiec nie przekraczam na ogol setki.... tak pytam bo roznica w cenie to 450 zl za zestaw i nie wiem czy lepiej zainwestowac w hamulce czy w tuner plus kamera cofania:)?
Opublikowano 26 Lipca 201312 l oj dobra czepiacie sie.. jezdze wkolo jezusa w swiebodzinie... wiec nie przekraczam na ogol setki.... tak pytam bo roznica w cenie to 450 zl za zestaw i nie wiem czy lepiej zainwestowac w hamulce czy w tuner plus kamera cofania:)? zależy czy jeździsz więcej do przodu czy do tyłu a tak serio to są dwa różne tematy więc chyba sam musisz podjąć decyzję
Opublikowano 26 Lipca 201312 l trudna decyzja stad moje rozterki a betonowy Aragorn w niczym nie pomaga ;-)