Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

taki mlodziak ktory naprawde dopieszcza auto nie bedzie ryzykowal wiedzac ile trudu i pieniedzy wlozyl w auto, co innego jak tatus mu zafundowal fure na ktora nie stac 98% ludzi

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszystko zależy jak leży :)

Ja widzę, że Ci dopieszczający tacy spokojni to oni nie są... daleko nie szukać - wczoraj wieczorem próbował się ze mną ścigać na dwupasmówce gostek w wychuchanym Passerati kombi B5 (najpewniej w TDI-ku... możliwe, że zachipowanym :kox: ) z... HID-ami świecącymi niemal na fioletowo, a jak :grin:

Jakby kolo chciał pokazać, że on też ma x(z)enony... rzuciło mi się to w oczy bo już z kilometra widziałem to światło o barwie generalnie niespotykanej poza prosektorium. Dobrze, że mam fotochromowe lusterka, więc po gałach specjalnie mocno nimi nie dawał.

Janusze :hi: raczej takich świateł nie montują ani tym bardziej tak nie jeżdżą :decayed:

Kontrolnie mu odszedłem... że tak to ładnie ujmę :wink:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

I do tego wcale nie za duże....auta podobnej klasy mają podobne formaty w serii

Tak z ciekawości, co to są za auta klasy A4 z lat 2001-2007?

Opublikowano

Ściślej to powinno być z lat 2001-2004 (B6), bo do wszystkich B7 o mocach pow. 200KM (i do wszystkich diesli V6 - 2.7 i 3.0) montowano już przyzwoity hebel 320x30/288x12.

W B6 max. jaki był przewidziany to 312x25/255x12 :facepalm:

Za wyjątkiem S4 :hi:

U najbliższego konkurenta A4 3.0 220KM - BMW E46 330 - widzę zestaw 325x25/320x22 :hi:

Opublikowano

Poczytawszy ostanie 5 stron to żałuje że założyłem heble 320/288. Za ten hajs który wyłożyłem w regeneracje, nowe tarcze i klocki spokojnie kupiłbym w ładnym stanie używany hebel z S4...

Opublikowano

Wszystko przed Toba :decayed:

Opublikowano

byle astra z dieslem 1,9 np. ;) lepiej hamuje od a4'ki

Opublikowano

325x25 w bmw 3 to słaby termicznie setup ;)

Opublikowano
Opublikowano

no no u tego kolesia w dev-carze warto to przemyslec ;D

Opublikowano

325x25 w bmw 3 to słaby termicznie setup ;)

A jak wypada w porównaniu do "topowego" :facepalm: zestawu dostępnego fabrycznie w A4B6? :mysli:

Żelastwa do hamowania ma jakby nie patrzeć sumarycznie (przód+tył) więcej a waga A4 i 3-er jest zbliżona :wink:

byle astra z dieslem 1,9 np. ;) lepiej hamuje od a4'ki

Astra to klasa C a A4 to D, inne wymiary a przede wszystkim inne masy mają te auta.

206-tka na małych tarczach z przodu i bębnach z tyłu też potrafi odczuwalnie lepiej hamować niż B6 na zestawie 312, a jest o jeszcze jedną klasę niżej (i waży poniżej 1000kg).

Opublikowano

b5tka wazy tyle co golf iv wiec zalezy ktory rok ;)

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Była napisana teza, że inne auta tej klasy co A4 B6 hamują lepiej na seryjnych heblach, więc na logikę należałoby porównywać je z innymi modelami tej samej klasy i z ze zbliżonego rocznika (2001-2004).

A najbliższym rywalem jest np. E46 330i po lifcie :hi:

Jak hamuje Ford Mondeo III ST220 (300x24 / 280x12), Opel Vectra C GTS 3.2 / Saab 9-3 Aero 2.0T (314x28 / 292x20) lub Renault Laguna 2 3.0 (308x28 / 274x11)?

Opublikowano

Hamulce S4 uzależniają... jak wcześniej jeździłem jak dziadek, zachowując bezpieczny dystans, tak teraz nie obawiam się burackiego podjeżdżania pod zderzak lub późnego hamowania :decayed:

Zdarzyło mi się takie zachowanie na dwupasmówce... żeby nie było, że tak teraz jeżdżę :wink::hi:
tia tylko pamiętaj że za Tobą też są auta i też muszą wyhamować :P ja nawet na 100% fabryka nie raz miałem sytuacje że auta wlatywały do rowu bo ja wyhamowałem a one nie...... dobrze że wybierały pobocza bo bym nogi z d*py powy....
Opublikowano

Ty sie martw co masz z przodu a nie z tyłu

Opublikowano

To fakt :) Dotychczas starałem się to brać to pod uwagę i zapas przede mną wykorzystywałem do bezpiecznego maksimum, a nie, że ja widzę tylko czubek swojego nosa i zatrzymuję się 5m przed autem a ten z tyłu musi stawać na hamulcu lub teleportować się w kosmos by nie przydzwonić :decayed:

Myślę, że nie zmienię tego nawyku patrzenia w lusterko czy kierowca za mną ogarnie podbramkową sytuację czy nie. Wiadomo, że gdy sytuacja jest już beznadziejna to lepiej jak przydzwoni ten z tyłu niż my w kogoś, bo przynajmniej nie będziemy winni spowodowania kolizji a autko się naprawi z jego OC a nie z własnej kieszeni (lub AC) :hi:

PS. Pół biedy jak osobówki się pocałują, gorszy jest mezalians TIR-a z osobówką :P

Opublikowano

tir potrafi sie szybciej zatrzymac niz myslisz ;) oczywiscie sprawny ze sprawnymi ukladami, szkoda ze jeszcze malo ciezarowek ma ten system

w pelni zaladowany 40tonowiec

Opublikowano

tir potrafi sie szybciej zatrzymac niz myslisz ;) oczywiscie sprawny ze sprawnymi ukladami, szkoda ze jeszcze malo ciezarowek ma ten system

w pelni zaladowany 40tonowiec

https://www.youtube.com/watch?v=ridS396W2BY

:blink: masakra :good:
Opublikowano

fizyki nie oszukasz. 40 ton nie zatrzyma się tak szybko jak 1,5 tony choćbyś kotwice zarzucił ;)

Edytowane przez siemian

Opublikowano