Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Iceman_873 napisał:

Piastę mierzy się tym samym co tarcze?

tzn ?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chodzi o przyrząd bodajże czujnik zegarowy?

Opublikowano

Nie odpowiedni dział ale tu przynajmniej coś się dzieje. Podpowiecie mi czy zaciski z linku podejdą do B5 1.8t po zastosowaniu adapterow do zwrotnic? Mogę je wyrwać za 500zł z kw.

https://www.olx.pl/oferta/zacisk-jarzmo-981-982-audi-a6-345mm-lewy-prawy-CID5-IDyDbjH.html

Ewentualnie czy ktoś z forum ogarnie mi zestaw 320/288 w rozsądnej kasie? Nie wiem czy jest sens ładować większe heble do tych 230km.

Edytowane przez Randor

Opublikowano
7 godzin temu, Iceman_873 napisał:

Chodzi o przyrząd bodajże czujnik zegarowy?

Tak.

7 godzin temu, Randor napisał:

Ewentualnie czy ktoś z forum ogarnie mi zestaw 320/288 w rozsądnej kasie? Nie wiem czy jest sens ładować większe heble do tych 230km.

Dev lub rs dziadek.

Opublikowano

Zamówiłem zaciski 973/4 z blaszkami od rs dziadek. Do tego idą adaptery pod tarcze 345 z S4 od Przemolll. Jakiej firmy tarcze i klocki brać? W sieci jest coraz więcej wpisów o pokrzywionych OZ'ach. Zaczęli robić lipę czy nagle wszyscy mają porypane piasty albo źle montują? Klocki zwykłe ferodo? Na DS'y póki co nie wystarczy kasy.

Edytowane przez Randor

Opublikowano
W dniu 31.05.2019 o 13:55, Randor napisał:

Nie odpowiedni dział ale tu przynajmniej coś się dzieje. Podpowiecie mi czy zaciski z linku podejdą do B5 1.8t po zastosowaniu adapterow do zwrotnic? Mogę je wyrwać za 500zł z kw.

https://www.olx.pl/oferta/zacisk-jarzmo-981-982-audi-a6-345mm-lewy-prawy-CID5-IDyDbjH.html

hebla nigdy za wiele, serio.

Opublikowano
14 godzin temu, DivaynEays napisał:

hebla nigdy za wiele, serio.

Lecz wszystko rozchodzi się o $. ;) Różnica między 320/288 a 345/300 jest odczuwalna, także na portfelu.

Opublikowano

Sta c Cie na 345 robisz 345

Nie stać,  robisz 320

Opublikowano

Dzięki za odp:) Stać mnie na 345. Adapter + 973/974 i po problemie. Na tył zaproponowano mi 325 ale nie wiem jak by miało to wyglądać, w sumie 300 wystarczy jaki zacisk do tego? Jakie tarcze i klocki to pewniaki w tym momencie? Oczywiście bez szaleństw. OZ + ferodo jak zawsze?

Znalazłem w ostatniej chwili zwrotki z paska w8 za 300zł. Ładować je + zaciski 981/982 czy olać temat i wrzucać te 973/974 i adaptery? Chodzi tylko o skuteczność hamowania.

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Poszukuję 300mm na tył. Cały zestaw ktoś ma?

Opublikowano

Witam,

Hamulce w moim Audiku dokonują żywota i chciałbym je wymienić na coś mocniejszego.

W tej chwili jest seria 312x25 mm, auto to A4 B6 silnik 2,5 TDI 180KM w quattro S-line. Felgi 17" ET45.

Czytałem temat i nie jestem do końca pewien co pasuje a co  nie. Na pewno chce się zmieścić w rozmiarze felgi 17" bo już na tą chwilę jest trzepak i nie widzę sensu się przesiadać na większe koło, zacisk najlepiej 4 tłoki.

Prośba o radę tych co już temat mają zgłębiony żeby nie wynajdywać koła od nowa.

Pozdrawiam,

finch 

Edytowane przez finch
błąd

Opublikowano

Jeżeli są oryginalnie Audi to pod 17" hebel z eSki powinien wejść. Zestaw 320/288 wejdzie z zapasem.

Opublikowano

Siema, zakładam do siebie zaciski 4 tłokowe z q5  brembo pod tarcze 345, pytanie z czego dobra tam przewód hamulcowy ? 

Opublikowano

z Q5

Opublikowano

Ok ale w q5 jest mega długi, muszę cos pokombinować 

Edytowane przez davidlive

Opublikowano

to daj z A4 B8

Opublikowano

Przymierzam się do zakupu B7 1,8 T Q. W serii siedzi 312/255. W przyszłości myślę o poprawie hebli. Czy 320 z A4 i 300 na tył z eski będzie miało zachowane proporcje siły hamowania? Plusem tego jest, że wejdzie pod 16".

Opublikowano
21 godzin temu, george napisał:

Przymierzam się do zakupu B7 1,8 T Q. W serii siedzi 312/255. W przyszłości myślę o poprawie hebli. Czy 320 z A4 i 300 na tył z eski będzie miało zachowane proporcje siły hamowania? Plusem tego jest, że wejdzie pod 16".

da rade ;) 

Opublikowano
W dniu 12.06.2019 o 09:47, davidlive napisał:

Siema, zakładam do siebie zaciski 4 tłokowe z q5  brembo pod tarcze 345, pytanie z czego dobra tam przewód hamulcowy ? 

Ilu calowa felga przyjdzie na ten zestaw?

Opublikowano
W dniu 27.03.2019 o 19:11, Dev napisał:

Tarcze S4 B8 330mm

Jarzma A6 C6 3.0tdi polift

Klocki a6 c6 FDB1655

Zaciski tyl VW T5

Czy ten zestaw pasuje na tył również do B5 Q? W weekend wrzucam 345 na przód i będę rozglądał się za jakimś sensownym tyłem.