Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jarzma były wyczyszczone i posmarowane czymś dobrym ?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jarzma piaskowane i malowane proszkowo, zestaw od DEVa nie było lipy wszystko eleganckie :wink:

Opublikowano

Noo ok, a przy montażu stosowałeś jakiś smar, np ATE Plastilube ?

Opublikowano

nie niczym nie smarowałem

Opublikowano

To zrób to ;)

Przy okazji przeleć lekko klocek na kamieniu ;)

Opublikowano

Nic nie bylo smarowane, po proszku nie ma potrzeby. Tez mnie to dziwi bo nigdy nie bylo reklamacji tego typu.

Dzwonilem do Kolegi, bo nie poinformowałem go o dokreceniu tylnych srub w zacisku. Gabalo sprawdz jeszcze luzy na zawieszeniu, bo tarcza hamulcowa jest idealnym głośnikiem zawieszenia.

Auto dostało na przod ciężki zestaw i mogło się zdarzyć ze jest gdzies luz.

Opublikowano

No właśnie pamiętam naszą rozmowe, sprawdziłem i dokręcone wszystko było, na stacji diagnostycznej byłem i sprawdzali mi wszystko twierdzą że auto jak nówka, dziwi mnie aby ze piszczenie jest aby po deszczu lub jego trakcie a jak jest sucho to cisza.

DEV spokojnie ja żadnych reklamacji nie chce robić jestem mega zadowolony z hamulców i z tego jak teraz auto hamuje :thumbup1:

Tylko te piski troche irytują.

Gdzieś w necie czytałem że ludzie czesto maja problem ze im coś piszczy na zimnych tarczach lub własnie w czasie deszczu.Nawet duzo przypadkow znalazłem ale musi być sposób na wyeliminowanie tego.

Bede w PL to najwyżej z tym zawieszeniem podjade z 30kilometrów dalej do jakieś innej stacji diagnostycznej niech tam jeszcze raz sprawdzą wszystko.

Tak jeszcze myślałem że może klocki zeszklone czy coś ale nie katowałem go z 200km pierwsze spokojnie przejechałem i właśnie po tym czasie zaczeło sie cos oddzywać, zrobiłem potem trase na DE 500km prawie i tez bez wiekszego hamowania, ostatnio pare razy wdepnąłem ale tez bez szału ze 120 do 50 zbiłem, a moze wziąść i z wiekszej predkości przeheblować go z 2 razy? Czy raczej tego nie robić?

Opublikowano

Jak dotarte to nic im sie nie stanie, po to je w końcu założyłeś :wink:

Opublikowano

No w sumie tak tylko zimówek nowych szkoda, ale co tam wieczorem je przeoram troche na autostradzie :)

Jeszcze mi do głowy przyszło ze moze przy odpowietrzaniu gdzieś pęcherzyk został powietrza ale to by pedał wpadał raczej w podłoge wtedy. Zobaczymy przechebluje je i zobaczymy.Jutro sie odezwe czy nadal piszczą chyba ze deszczu nie bedzie :grin:

Opublikowano

Oki dzieki;)

Opublikowano

No niby proszkowanych nie trzeba ale nie zaszkodzi ;)

Jak dla mnie to delikatnie przesmaruj ATE Plastilube w miejscu gdzie klocek leży w jarzmie i klocki przeleć na kamieniu, powinno pomóc ;)

Opublikowano

Dev złożył byś mi taki zestaw na wierconej tarczy?

Pisz na pw albo na e-mail [email protected]

Opublikowano

Zaden problem z tym ze ja nie mam pw.

nr do mnie masz ponizej, dzwon w każdej chwili

Opublikowano

No niby proszkowanych nie trzeba ale nie zaszkodzi ;)

Jak dla mnie to delikatnie przesmaruj ATE Plastilube w miejscu gdzie klocek leży w jarzmie i klocki przeleć na kamieniu, powinno pomóc ;)

Jak testy konkretnego rozgrzania, i wychamowania z duzych predkości nie pomogą to tak spróbuje moze przesmarować, tylko tak jak móiłem wydaje mi się ze kwestia smarowania to i na suchym by piszczały a robią to tylko w deszczu :kwasny: Ale zobaczymy jak nic nie pomoże to tak jak mówisz przesmarowanie też nie powinno zaszkodzić :wink:

Opublikowano

Dev powiedz mi bo już mam dość z moimi hamulcami.....zestaw przod s4 , tarcze oz klocki ori audi.......już czwarty zestaw i ciagle mi wyebuje tarcze , jakis czas jest ok a pozniej znowu robi sie to samo ciagle gnie te tarcze i wali przodem sprawdzalem już wszystkie możliwości co jest przyczyną?

Opublikowano

Krzywe piasty, cza zdjąć i przytoczyć.

Opublikowano

też zaczołem obstawiac piasty bo nie ma juz raczeni innej opcji, jest możliwosc ze piasty pogielo ? i dlaczego

Opublikowano

A widziales jakiej są grubosci ? :facepalm:

Przydziadowali na materiale, z tyłu są grubsze. Trzeba je wyprasowac i dac do tokarza, zbierze ze 4-5 setek i bedzie ok.

Opublikowano

A widziales jakiej są grubosci ? :facepalm:

Przydziadowali na materiale, z tyłu są grubsze. Trzeba je wyprasowac i dac do tokarza, zbierze ze 4-5 setek i bedzie ok.

eh pewnie sam sobie nie poradze bo trzeba zwrotnice zdemontowac .... a jak juz bedzie w tym stanie to można by od razu pewnie łożyska zmienic , czy kupić nowy zestaw ?

Opublikowano

Lozyska daj mowe, piasty przetocz.