Opublikowano 20 Września 201015 l Tarcze Zimmermann, klocki Brembo... i prawa strona mi piszczy w momencie jak trzymam hamulec, a auto juz sie toczy z predkoscia 10-15km/h. Przy wiekszej predkosci nie slysze piskow. Na tarczy zauwazylem dziwne rysy:
Opublikowano 20 Września 201015 l normalka, jezeli wlales RBF-a to pamietaj ze wymiana jest raz w roku, nie co dwa lata
Opublikowano 20 Września 201015 l Nie, wlalem ATE BlueRacing, RBF'a akurat nie bylo pod reka. Ale co jest normalką? Te rysy, czy piski?
Opublikowano 20 Września 201015 l Jeszcze porzadnie nie testowalem, gdzies do jutra podocieram i sprawdze Nie mniej jednak czuc juz roznice na +. Wystarczy lekko wcisnac pedal i auto staje... Przy 2-tloczkowych trzeba bylo cisnac.
Opublikowano 20 Września 201015 l Ile taki płyn kosztuje ?! :gwizdanie: i ile go pakują do jednego opakowania ? 1 L ? taka typówka czy więcej ?
Opublikowano 20 Września 201015 l ATE Blue Racing to wydatek rzędu 40-50 zł (zależy w jakim sklepie). Sam go teraz wlałem i powiem że autko hamuje całkiem fajnie (tarcze ATE i klocki ferodo wszystko nówki i seria).[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2010, 19:12_________________________________________________W opakowaniu 1 litr
Opublikowano 20 Września 201015 l Ate BlueRacing jest w opak: 1,2,5 I 10l a moze I wiekszych ja zawsze kupuje w 5l bankach Flyer sprawdz czy klocek chodzi suwliwie w zacisku, moze gdzies sie ''wiesza'' I dlatego piszczy
Opublikowano 20 Września 201015 l Co to znaczy suwliwie? SID kazal tez sprawdzic blaszki dociskajace klocek.
Opublikowano 20 Września 201015 l jak montowałem kiedyś zestaw z ECS spadła nam kiedyś blaszka i "szlifowała" po tarczy, klocki Brembo/Pagid warto ich wyciągnąć i sprawdzić czy nie mają czegoś "obcego" w sobie na powierzchni, no i czy dobrze przewody zamontowali by nie obcierały !
Opublikowano 20 Września 201015 l Fly wyrzuc lotke z lozka wez wsadz tam spowrotem kobiete i przypomnisz sobie co znaczy suwliwie BTW u mnie nie piszczy Moze Ci sie myszy zalegly podczas pobytu na wsi ?
Opublikowano 21 Września 201015 l Michał, sprawdź bo może masz klocki zasyfione powłoką antykorozyjną, którą były pokryte nowe tarcze.
Opublikowano 21 Września 201015 l jak montowałem kiedyś zestaw z ECS spadła nam kiedyś blaszka i "szlifowała" po tarczy, klocki Brembo/Pagid warto ich wyciągnąć i sprawdzić czy nie mają czegoś "obcego" w sobie na powierzchni, no i czy dobrze przewody zamontowali by nie obcierały ! przewody nie ocieraja, zadbali o to. postaram sie dzis dobrac do klocka, o ile chorobsko mnie pusci :gwizdanie: dziwne jest w sumie tylko to, ze piszczy przy bardzo malej predkosci - niezaleznie od tego jak mocno jest wcisniety pedal.
Opublikowano 21 Września 201015 l klocek - tarcza trzeba poczekać az sie dotrą u mnie na FDSP i Brembo Serie Oro też piszczy, ale przestałem zwaracać już na to uwagę szybciej ludzie spier....a z pasów :polew:
Opublikowano 28 Września 201015 l Panowie, sorry za male ogloszenie, ale wiem, ze sporo ludzi tego szuka. Bede mial pewnie na dniach komplet hebli S4 B6 - 345mm przod + 300mm tyl. Jesli ktos chetny, to zapraszam na PW. Dzis, najdalej jutro bede mial to w rekach i ocenie stan