davidoff82 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Czy ktoś z Was ma doświadczenie w takim temacie: Jest golf III wykorzystywany w pracy i często wożacy z tyłu ładunki po 250-300 kg (plus LPG). Samochód ma stare sprężyny, i dobija z takim obciązeniem na każdej "hopie". Na postoju z pustym bagażnikiem też już widać że ma dosyć bo tył "siedzi". Chce wymienić sprężyny, amorki, tuleje, wszystkie gumy itd. Pytanie: Czy do Golfa III 3d mogę zastosować sprężyny i amortyzatory od kombi lub Vento? A może np same sprężyny? Wiem że auto bedzie wyżej stało - nie ma to żadnego znaczenia - ma być twardszy i lepiej radzić sobie z obciążeniem (to jest samochód do pracy).
Marko42 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 kolego ja w golfie robiłem coś takiego kupiłem nowe sprężyny + amorki stare badziewie zwalasz i z tych starych amorów wybijasz talerzyk na którym opiera się sprężyna zakładasz to dodatkowo na nowe amorki ( czyli w tym wypadku talerzy na talerzyk ) i już masz jakieś 2-3 cm wyżej jak to będzie mało możesz zastosować specjalne gumy usztywniające zakładane pomiędzy zwoje sprężyn albo jakieś trwardsze spręciki i opis powyżej powinno być gucio
davidoff82 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 kolego ja w golfie robiłem coś takiego kupiłem nowe sprężyny + amorki stare badziewie zwalasz i z tych starych amorów wybijasz talerzyk na którym opiera się sprężyna zakładasz to dodatkowo na nowe amorki ( czyli w tym wypadku talerzy na talerzyk ) i już masz jakieś 2-3 cm wyżej jak to będzie mało możesz zastosować specjalne gumy usztywniające zakładane pomiędzy zwoje sprężyn albo jakieś trwardsze spręciki i opis powyżej powinno być gucio no widzisz, to jest cenna info myślałem na d czymś takim: http://allegro.pl/guma-gumy-podwyzszajace-pod-sprezyny-golf-ii-iii-i2089374460.html teoretycznie ten sam efekt...
Marko42 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 można zastosować te gumy podwyższające tylko jeżeli się zdecydujesz to bierz jakieś markowe nie marne badziewie a jeżeji naprawdę będziesz chciał żeby stał wyżej ( wnioskuję po wożonych ładunkach ) to zastosuj jedno i drugie czyli gumy + podwójne talerzyki tylko wtedy jak będziesz latał pusty to masakra ..... wóz drabiniasty to mercedes
davidoff82 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 A kolega się nie orientuje czy od Vento podejdą? Bo od kombii podobno nie....
pioteros Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 czemu od kombi nie? mi sie wydawalo ze to to samo, a jesli nawet nie to samo, to podejrzewam ze vento ma predzej takie jak w kombi niz w hatchu
Cristoforo Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 załóż mu bilsteina b4 gas ja na przód mam taki stoi jak koza
Marko42 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 A kolega się nie orientuje czy od Vento podejdą? Bo od kombii podobno nie.... od kombi raczej nie podejdą a od Vento niestety nie wiem
Przemots Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 A kolega się nie orientuje czy od Vento podejdą? Bo od kombii podobno nie.... od kombi raczej nie podejdą a od Vento niestety nie wiem Ja mam golfa mk3 kombi i na 100% nie podjedą do hatchbacka(tył) bo przód to nie ma różnicy Vento ma takie zawieszenie co golf mk3
RS Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Wlasnie chcialem dodac ze Vento tylko forma sie rozni, bo technicznie jest identyczne z golfem Mk3. Moze passat 35i bedzie mial podobne? Ja bym zalozyl nowe amory ze sprezynami. Nowe sprezyny zanim usiada, to troche im zejdzie. Dodatkowo ladujesz gumowe ograniczniki/odboje i powinno byc dobrze. 300kg musi to wytrzymywac.
pioteros Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 wiadomo ze vento to golf mk3 sedan, ale czy vento ma sprezyny jak w hatchu czy jak w kombi - obstawiam to drugie passat bedzie mial juz inna zawieche
Rekomendowane odpowiedzi